|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 | |
Junior Member
|
![]()
Pozdrav svima!!!
Dugo sam čitao forum i na?ao dosta korisnih odgovora na neka svoja pitanja, ali imam jedno koje ne mogu razrije?iti. O čemu se radi... Neko je negdje na internetu pomenuo da je spalio line out na pojačalu tako ?to mu je tonac pustio "phantom power" kroz kabl. Namjeravam nabaviti Line 6 LD bass pojačalo koje ima balanced XLR output i za koji proizvođač ka?e: Quote:
Da ne bih experimentisao, empirijskim metodama (probaj pa saznaj), kako bi se sve pona?alo kada bih izlaz iz pojačala povezao kratkim balanced-unbalanced XLR patchem na DI box (npr. Ultra DI100) i onda dalje bezbri?no prema mixu? Hvala unaprijed!!! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() edit: mislim, nije svaki....da ne dodje do zabune
-- De?urni mrgud Last edited by zvincic; 14-01-2008 at 11:28 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
VIP Member
|
![]()
U sustini, zavisi od slucaja do slucaja, tj. kako je dizajnom rijeseno, i postoji li zastita od fantoma. U tvom slucaju, mozes da koristis XLR out sa pojacala (napomeni covjeku za miksetom da ne pusti fantom na taj kanal) a mozes i da taj output spojis na DI(ako je behringer, bolje ga izbjegni).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Ako su izlaz na pojacalu napravili i predvideli ga, onda nema bojazni.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Pa stace ti di box, sprava ti vec ima balansirani rekord aut?
Di box ti treba ako ces line aut da preko njega ukljucis u mikrofonski. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Junior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Senior Member
|
![]()
Ako si malo spretan sa lemilicom mozes rijesit problem. Tada bez straha i da tonac upali fantom nece nista naskodit preampu.
Prvo: odlemis izlaze (zice) sa balanced out (kenon) i to samo pin 3 (hot) i pin 2 (cold), te na njihove krajeve spajas po jedan elektrolitski kondenzator 100 mF/63 V tako da je plus pol (kondenzatora) prema unutra a minus lemis na pinove od kenona (pritom pazi da ne zamijenis pinove!) i ne bi trebalo bit problema jer kondenzator jednostavno ne propusta istosmjerni napon te stiti elektroniku prema uredjaju. Drugo: ako je kenon direktno lemljen na tiskanu plocicu, e onda ces morat malo izgulit po milimetar bakrenog voda koji idu na pin 3 i pin 2 i premostiti ih sa elektrolitskim kondenzatorom koji je okrenut isto kao i u prvom primjeru! Sad je samo do tebe koliko ti se da kopat po novoj spravi koja je mozda i pod garancijom. E jbga, ne mogu se trenutno nicega drugog sjetit! |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
Zar nije obrnuto? ja nisam znao pa sam malo brljao po net-u a i Analog mi dao link pa cisto da proverim... http://www.mediacollege.com/audio/co...onnectors.html
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Balanced/Unbalanced? | boz | Razno | 4 | 06-05-2009 12:43 AM |
Emu 1820M & phantom 48V. | elmirh | Computer Hardware | 2 | 08-03-2009 08:08 PM |
Brauner Phantom | kVu | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 4 | 04-03-2005 07:59 PM |