|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Administrator
|
![]()
Moje pitanje je prvenstveno namenjeno Boggy-ju, ali i svakom drugom ko razume akusticki problem:
Nije mi jasno: PVC stolarija (vrata) su dobro resenje kao vrata studija (govorim o budzet varijanti) zbog dobrog dihtungta. Ovakva vrata mnogo bolje dihtuju od drvenih. Kaze Boggy, dalje, gde prodje vazduh, prolazi i zvuk. Dihtung je bitan. Veoma poucno, slazem se. E sad, da li je bitno vakum staklo na tim PVC vratima? To je prvo pitanje. Mislim, PVC vrata se prave po meri, narucuju se, bira se profil i sve ostalo, izmedju ostalog, dizajn moze biti jako razlicit, od ukrasnih kicerica, do svedenih linija BEZ stakla, ili cak vrata koja su CELA od stakla, sa PVC ramom oko stakla. http://www.veka.co.yu/Proizvodi/vrata.htm Napomena za Boggy-ja: ako dozvolis, na moja buduca vrata bih primenio Hammer (Novi Sad) foru: lepljenje sundjera sa unutrasnje strane (1 iskra baric, simpo..... imitacija primacoustic sto je u Hammeru, ukoliko uspem da pronadjem i obradim sundjer)... pa stoga mi nije jasno da li uopste moram da imam PCV vrata sa staklom? Drugo pitanje je> koja je podloga za parket? Govorim o troslojnom ALPOD parketu sto se postavlja bez lepljenja, klik sistem, sto mu dodje isto kao Tarkett, mozda i kvalitetnije. Hrast je u pitanju po Boggyjevoj preporuci. Citam na ovom Forumu, "ako stavljas brodski pod, stavi ispod nesto, stiropor, azmafon.... nesto sto ce srediti rezonance, jer je brodski pod uzdignut....." Sta je sa parketom (klik sistem bez lepljenja)? Da li se on postavlja: kosuljica > podloga (ona sundjerasta za laminat) > parket? Ili na kosuljicu mora da dodje prvo neki layer tipa pluta, iverica.....? Toliko od mene. Pozdrav!
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Problem vrata ! | XerXed | Dizajn i konstrukcija studija | 9 | 19-12-2008 12:23 AM |
Merenja u akustici | OFF | Dizajn i konstrukcija studija | 15 | 21-05-2008 05:40 PM |
parket ili brodski pod? | alhoholicar | Dizajn i konstrukcija studija | 3 | 06-08-2007 12:03 PM |
Odlican link o akustici! | Illiron | Dizajn i konstrukcija studija | 11 | 08-06-2005 09:40 PM |