|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Variax 300/600/700
Gledam na webu i pomalo slinim . Da li tko ima neku od njih ? Utisci ? Da li postoji razlika u elektronici ,tj zvuku između jačeg i slabijeg modela ili je samo razlika u drvu ,tj ?minki gitare ? Najvi?e me zbog financija zanima ( naravno ) variax 300 ? Kakva je tambura ? Kakav je vrat , jel se lepo svira , kakva je izrada ? Stra?na mi je činjenica da s jednom gitarom i malo novaca dobijem sve bitne gitare. Koliko to vjerno opona?a legendarne gitare ? E a sad jedno pitanje ?to se tiće snimanja . Mo?da pitam gluposti ,lupim i ostanem ?iv , ali tko pita ne skita . Da li je moguće s line 6 gitarom ili preko pod-a snimiti midi zapis ? Ono ku?i? svira? gitaru a snima? u midi traku ? Eto lupil sam ![]()
![]() |
#2 |
SuperModerator
|
![]()
ovo za line pod pretpostavljam da ne moze. Imamo ovde variax i bass i gitaru. Ma to je krs. Da ti stvarno za te pare dobijes sve te soundove koje se navode na papiru, organizovali bi Rumski Spaljivanje Gitara Tournament - tj spalite sto brze svoje veslo! ma kakvi... mislim ima tu upotrebljivih sounda, malo se to da zamaskirati sa nekim efektima, ali naked sound.... ne valja! Znas ono uzmes dobar Strat i gurnes u bilo koji amp, okines jedan ton i kazes "uuu, masno!!!" ... ovde toga nema da ga je=es
![]() pozz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
svirao u artistu.. mozzesh da je probash.. ovu "akustichnu" variax 700.. brutalno.. orgazmichno.. nemam vishe shta da dodam.
pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
Sto e tice Guitar to MIDI to jedino mozes da postignes nekim gitar-sintisajzerom...npr Roland GR20 ili GR33 ili Yamaha guitar Sintisajzerom...
Ja imam GR20 i to radi dobro. Sto se Variax Gitara tice, jedine razlike su u obliku i tremolou. 700 i 600 imaju wilkinson tremolo sistem a 300 nema nikakav. Svirljive su, imaju solidan vrat, slican stratu, samo malkice tanji 600 i 300 dok je na 700 malo siri, zapravo Gipson type. Mislm da su tako i ciljali obzirom na oblik. Osecaj je prilicno isti prilikom sviranja. Naravno, meni bi trebalo malo vremena da se naviknem na odsustvo magneta..ali kontam nije to veeeliki problem! Izrada je prilicno dobra, ali ponuda boja kod 300-ke - samo crna i crvena. Sve "defalut" farbe mogu se prepravljati softverom "variax workbench" koji dolazi uz njih. Tu mozes da menjas magnete, polozaj i da ih okreces kako zelis... Sve u svemu: Fina gitara sa nekoliko veeeeoma upotrebljivih farbi. Cak imas i "Dobro" akusticne, bendzoe i jos neke akusticne. uostalom poslusaj ovde neke demo snimke http://line6.com/variax/sounds.html Po meni, moze da posluzi, ali nema testise! ajd tako da se izrazim.
![]() |
#5 | |
SuperModerator
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Mason
|
![]()
Ja sam probao Variax 300... lepa spravica, ali je ne bih kupio
![]() Kada smo culi emulacije akusticnih gitara, pali smo na dupe... STRAVA... eee... samo toliko odusevljenje je potrajalo dok istu liniju nismo snimili i pravom akusticnom (Vashburn). Druga pricha... Za svirku je ipak Variax 300 super sprava... mnogo toga u jednom...
![]() |
#7 |
Moderator
|
![]()
Da, ukoliko tremolo ne treba... 300 je i jedini (najpametniji) izbor. Jer su druge bezobrazno skupe a ne nude nista vise za tu razliku....
2 bitch: Inace,axon je oko $700, pala cena. Inace je bio preko 1500....
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
Ok, sad je sve jasno
![]() Ljudi hvala puno
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
Izgleda da ću kupit variax 300. Jedino me jo? malo muči ?to se dogodilo s variax 500 ? Na slu?benim stranicama je nema u ponudi ,a vidim da takva gitara postoji
![]()
![]() |
#10 |
Moderator
|
![]()
Variax 500 je model za telom 300 i vratom 700 ali je model za levoruke.
![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Variax Workbench | puRe | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 5 | 01-07-2004 12:05 PM |