Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 22-09-2007, 08:07 AM   #1
koneyn
Junior Member

koneyn's Avatar

Default Behringer umx25

Pozdrav svima!

Ovo mi je prvi post na forumu, pa kao i svaka "zelena" neznalica, molio bih vas za mali savet u vezi kupovine ovoga:

http://www.behringer.com/UMX25/index.cfm?lang=ENG

Prvobitno sam se zagrejao za Korg K49 za oko 140EUR (http://www.korg.com/gear/info.asp?A_PROD_NO=KSERIES), ali sam ja ipak od onih sto vise vole da zavrcu potenciometre nego da sviraju sa dve ruke (posto ne znam ni sa jednom kako treba, ), tako da se ovaj UMX ipak cini racionalnijim za mene, pogotovo sto je na snizenju (oko 100EUR je cena u Mitrosu).

Na UMX sam naleteo sasvim slucajno uzivo i jedino sto mi je smetalo je sto izgleda poput plastikanera sa pijace (stvarno, jeftina plastika i ta neka lazna metalik boja bas ubiju impresiju), ali hej, za te pare...

To bi mi bilo prvo parce hardvera, duuugo sam se "igrao" na kompu sa ReBirthom i kasnije Cubase VST-om, ali cackati sve misem je postalo ne samo ogranicavajuce, vec pre svega frustrirajuce.

Hvala unapred!

Last edited by koneyn; 22-09-2007 at 08:12 AM. Reason: broken smiley code :)
koneyn is offline   Reply With Quote
Old 22-09-2007, 12:45 PM   #2
Tribal_kg
Senior Member

Tribal_kg's Avatar

Default Re: Behringer umx25

To ce ti biti vise nego super kupovina. Dobijes brdo instrumenata, dobijes audio interface, itd. Sta ces vise? E, sad. Najbolje je da probas i vidis da li ti odgovara.
Tribal_kg is offline   Reply With Quote
Old 22-09-2007, 01:36 PM   #3
koneyn
Junior Member

koneyn's Avatar

Pa i meni se cini kao super kupovina za moje lo-fi potrebe, ali ono sto me brine na prvom mestu je kvalitet na duzi rok - pa rekoh, mozda ima nekoga ko se vec u[ne]srecio?

Recimo, za M-Audio Oxygen 8 se nacitah jezivih kritika, tipa, "kod vecine ubrzo crkne USB" i sl. Uf, neka hvala...

Ima li neko iskustva sa Novation Remote LE 25, i zna li se koja je otprilike cena kod nas?
Old 22-09-2007, 03:12 PM   #4
Tribal_kg
Senior Member

Tribal_kg's Avatar

Nemoj da verujes bas u sve sto procitas.

Ja koristim M-Audio vec godinu dana i to bez ikakvih problema.
Tribal_kg is offline   Reply With Quote
Old 22-09-2007, 08:54 PM   #5
slowstar
Pro Member

Quote:
Originally Posted by koneyn View Post
Pozdrav svima!

Ovo mi je prvi post na forumu, pa kao i svaka "zelena" neznalica, molio bih vas za mali savet u vezi kupovine ovoga:

http://www.behringer.com/UMX25/index.cfm?lang=ENG

ali sam ja ipak od onih sto vise vole da zavrcu potenciometre nego da sviraju sa dve ruke (posto ne znam ni sa jednom kako treba, ), tako...
Na UMX sam naleteo sasvim slucajno uzivo i jedino sto mi je smetalo je sto izgleda poput plastikanera sa pijace (stvarno, jeftina plastika i ta neka lazna metalik boja bas ubiju impresiju), ali hej, za te pare...

To bi mi bilo prvo parce hardvera, duuugo sam se "igrao" na kompu sa ReBirthom i kasnije Cubase VST-om, ali cackati sve misem je postalo ne samo ogranicavajuce, vec pre svega frustrirajuce.

Hvala unapred!
Svakom ITB muzicaru TOPLO preporucujem kupovinu BILO KOG hardwera, koji bi unapredio "input device", da bude malo bolji i direktnijeg pristupa od misa.Mogu li da pitam zasto 25? Zasto ne barem 49 ili jos bolje 61 dirka, sto ce ti ipak pomoci da tokom vremena naucis da manipulises prstima (daleko je to od "svirke" ali ipak mnogo bolje i kreativnije od "luposlaganja" i kliktanja misem, protiv koga nemam nista, ali treba otici i malo dalje, zar ne?)
Behringer, i pored malo "federaste" klavijature ima prilicno mogucnosti sa free assignable dugmicima, da ti kreiranje zvukova i programiranje bude znatno lakse, i sto je najvaznije neposrednije i ZANIMLJIVIJE, a bitno je i to, sto je to i pored 'metalic silver' finisha i ne bas sjajne estetike FANTASTICNA vrednost za ulozen novac, i jos pri tome radi kako je u prospektu obecano...dakle, moje je misljenje - kupi Behringer, ali onaj malo veci!!!
Old 22-09-2007, 10:36 PM   #6
Rocket Roll
Member

Rocket Roll's Avatar

Quote:
Originally Posted by slowstar View Post
... FANTASTICNA vrednost za ulozen novac, i jos pri tome radi kako je u prospektu obecano...
Amen. Evo, godinu dana drndam ba? taj UMX25, i ni?ta mu se nije rasklimalo. Dobro, ja sam ne?an prema opremi, i ne nosam ga okolo (stoji mi na stolu) ali ba? ni?ta na njemu mi nikada nije pravilo probleme.
"The artist looked at the producer/ The producer sat back/ He said, 'What we have got here/ Is a perfect track/ But we don't have a vocal/ And we don't have a song/ If we could get these things accomplished/ Nothin' else could go wrong'."
Rocket Roll is offline   Reply With Quote
Old 22-09-2007, 11:08 PM   #7
koneyn
Junior Member

koneyn's Avatar

Hvala puno za iscrpne savete! Zasto 25? Vrlo jednostavno, izgleda da imaju samo taj i 61 u radnji, iako mi se cini da je 49 ono sto tacno meni treba. Moja prva zelja je bio upravo Korg K49, ali mislim da ne nudi dovoljno u odnosu na Behringer.

Zaista, ako budu imali UMX49, necu se dvoumiti - naravno, ako skok u ceni nije bezobrazan, mada ne bi trebalo, i ako ne moram da cekam tri meseca na uredjaj (jer uvek postoji sansa da me nesto zezne na liniji vreme/novac, ovo je nesto tipa "sad il' malo sutra").
Old 23-09-2007, 12:01 AM   #8
slowstar
Pro Member

Ako nemas odmah u Mitrosu, koji mi izgleda najsnabdeveniji, a takva im je i namera da to budu u slucaju Behringera, mislim da im dosta cesto stize nova roba, ali ukoliko zaista nemaju 49, ili 61, otidi do "artista" u ustanickoj i pazari tamo - mozda imaju...
Old 27-09-2007, 07:34 PM   #9
koneyn
Junior Member

koneyn's Avatar

Ubijte me odma' sada odma', ali sam kupio 25-icu.

Nisu definitivno imali 49, 61 je stajao odmah pored i uplasio sam se malo od te sirine. Skuplji je 50% (oko 12,000), sto mu nekom logikom daje da bi 49 kostao sigurno oko 10,000 - sto je stvarno povoljno. Al' dzabe kad ga nema, a ja nestrpljiv...

Za ovih par dana koliko ga koristim, stvarno sam prezadovoljan! Opet, ja ne znam ni za bolje ni za gore, pa ne treba ovo uzimati kao neki relevantan sud, ali i ovo malecko cudo mi odlicno vrsi posao i ne verujem da cu ga nesto brzo prerasti. Pogotovo sa ovim mojim asinhronizovanim rukama, hehe, vise oktava je hleb preko pogace. Ili se to samo ja tesim? Vreme ce pokazati.
Old 28-09-2007, 12:06 AM   #10
Rocket Roll
Member

Rocket Roll's Avatar

Čestitam! Jel'da da su potenciometri vrlo lepo izvedeni? Meni se sviđaju više nego na M-Audio kontrolerima - stvarno su "spori".
"The artist looked at the producer/ The producer sat back/ He said, 'What we have got here/ Is a perfect track/ But we don't have a vocal/ And we don't have a song/ If we could get these things accomplished/ Nothin' else could go wrong'."
Rocket Roll is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules