|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Pozdrav svima!
Ovo mi je prvi post na forumu, pa kao i svaka "zelena" neznalica, molio bih vas za mali savet u vezi kupovine ovoga: http://www.behringer.com/UMX25/index.cfm?lang=ENG Prvobitno sam se zagrejao za Korg K49 za oko 140EUR (http://www.korg.com/gear/info.asp?A_PROD_NO=KSERIES), ali sam ja ipak od onih sto vise vole da zavrcu potenciometre nego da sviraju sa dve ruke (posto ne znam ni sa jednom kako treba, ![]() Na UMX sam naleteo sasvim slucajno uzivo i jedino sto mi je smetalo je sto izgleda poput plastikanera sa pijace (stvarno, jeftina plastika i ta neka lazna metalik boja bas ubiju impresiju), ali hej, za te pare... To bi mi bilo prvo parce hardvera, duuugo sam se "igrao" na kompu sa ReBirthom i kasnije Cubase VST-om, ali cackati sve misem je postalo ne samo ogranicavajuce, vec pre svega frustrirajuce. Hvala unapred! ![]() Last edited by koneyn; 22-09-2007 at 08:12 AM. Reason: broken smiley code :) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
To ce ti biti vise nego super kupovina. Dobijes brdo instrumenata, dobijes audio interface, itd. Sta ces vise?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Pa i meni se cini kao super kupovina za moje lo-fi potrebe, ali ono sto me brine na prvom mestu je kvalitet na duzi rok - pa rekoh, mozda ima nekoga ko se vec u[ne]srecio?
![]() Recimo, za M-Audio Oxygen 8 se nacitah jezivih kritika, tipa, "kod vecine ubrzo crkne USB" i sl. Uf, neka hvala... Ima li neko iskustva sa Novation Remote LE 25, i zna li se koja je otprilike cena kod nas?
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
Nemoj da verujes bas u sve sto procitas.
Ja koristim M-Audio vec godinu dana i to bez ikakvih problema. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Behringer, i pored malo "federaste" klavijature ima prilicno mogucnosti sa free assignable dugmicima, da ti kreiranje zvukova i programiranje bude znatno lakse, i sto je najvaznije neposrednije i ZANIMLJIVIJE, a bitno je i to, sto je to i pored 'metalic silver' finisha i ne bas sjajne estetike FANTASTICNA vrednost za ulozen novac, i jos pri tome radi kako je u prospektu obecano...dakle, moje je misljenje - kupi Behringer, ali onaj malo veci!!!
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
Amen. Evo, godinu dana drndam ba? taj UMX25, i ni?ta mu se nije rasklimalo. Dobro, ja sam ne?an prema opremi, i ne nosam ga okolo (stoji mi na stolu) ali ba? ni?ta na njemu mi nikada nije pravilo probleme.
"The artist looked at the producer/ The producer sat back/ He said, 'What we have got here/ Is a perfect track/ But we don't have a vocal/ And we don't have a song/ If we could get these things accomplished/ Nothin' else could go wrong'." |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]()
Hvala puno za iscrpne savete! Zasto 25? Vrlo jednostavno, izgleda da imaju samo taj i 61 u radnji, iako mi se cini da je 49 ono sto tacno meni treba.
![]() Zaista, ako budu imali UMX49, necu se dvoumiti - naravno, ako skok u ceni nije bezobrazan, mada ne bi trebalo, i ako ne moram da cekam tri meseca na uredjaj (jer uvek postoji sansa da me nesto zezne na liniji vreme/novac, ovo je nesto tipa "sad il' malo sutra").
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
Ako nemas odmah u Mitrosu, koji mi izgleda najsnabdeveniji, a takva im je i namera da to budu u slucaju Behringera, mislim da im dosta cesto stize nova roba, ali ukoliko zaista nemaju 49, ili 61, otidi do "artista" u ustanickoj i pazari tamo - mozda imaju...
![]() |
#9 |
Junior Member
|
![]()
Ubijte me odma' sada odma', ali sam kupio 25-icu.
Nisu definitivno imali 49, 61 je stajao odmah pored i uplasio sam se malo od te sirine. Skuplji je 50% (oko 12,000), sto mu nekom logikom daje da bi 49 kostao sigurno oko 10,000 - sto je stvarno povoljno. Al' dzabe kad ga nema, a ja nestrpljiv... Za ovih par dana koliko ga koristim, stvarno sam prezadovoljan! Opet, ja ne znam ni za bolje ni za gore, pa ne treba ovo uzimati kao neki relevantan sud, ali i ovo malecko cudo mi odlicno vrsi posao i ne verujem da cu ga nesto brzo prerasti. Pogotovo sa ovim mojim asinhronizovanim rukama, hehe, vise oktava je hleb preko pogace. Ili se to samo ja tesim? ![]()
![]() |
#10 |
Member
|
![]()
Čestitam! Jel'da da su potenciometri vrlo lepo izvedeni? Meni se sviđaju više nego na M-Audio kontrolerima - stvarno su "spori".
"The artist looked at the producer/ The producer sat back/ He said, 'What we have got here/ Is a perfect track/ But we don't have a vocal/ And we don't have a song/ If we could get these things accomplished/ Nothin' else could go wrong'." |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
behringer T-1 | koca | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 4 | 08-03-2009 03:36 PM |
Behringer MX8000 ili Behringer MX3282 | Ad Fines | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 20 | 19-04-2004 10:10 AM |