|
DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Banned
|
![]()
Ljudi ja stvarno ne znam sta da radim.Bacicu kompjuter kroz prozor!!!
Imam DIGI 002 rack,6.7 Pro Tools le software a racunar je: Intel(r)CORE(TM)2 CPU 4400 na 2x2 GIGA i 2 GIGA rama! Znaci ozbiljna masina. Medjutim u Pro Toolsu mi se javlja preoptercenje na desetak kanala i 15tak pluginova?! Znaci 10 wrapovanih vst to rtas pluginova i 5 uadovih. Dok ne izbacim efekat na aux opterecenje je oko 25-30 % sto je srazmerno jacini masine.Medjutim cim izbacim efekat na aux i postavim bus na kanal optercenje predje 60%!!!??Ako ubacim jos jedan aux i bus tu vec zakucava!U istom trenutku sam u Windows Menageru proverio Cpu usage i memoriju.Cpu usage u menageru je bio 5-10 posto a koristio sam oko 650 mb ram memorije!!!??? Uzeo sam namerno Intel jer znam da pro tools ima problema sa AMDX2 procesorima. O cemu se zapravo radi?Da li iko zna odgovor i kako da resim problem. Vise nije problem manjak stereo kanala,pa ja ne mogu ni deset da smiksam!! POMAGAJTE! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
SuperModerator
|
![]()
...koji ti je H/W buffer size? povecaj to na vise, plus stavi na CPU USAGE u preferencama nekih 85%... probaj pa javi...
pozzzz |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Banned
|
![]()
Prijateju sve je na maksimumu! 1024 buffer size i 99% usage.Ne moze dalje...
Last edited by oliver10; 19-09-2007 at 05:36 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pa nemojte da ocekujete mnogo od Pro Toolsa LE, ljudi!!! Prvo VST wrapper nije smisljen od strane Digidesigna....znaci oni ne garantuju broj traka i efekata sa njim! Drugo, sto teras sve u real time-u?? Izrendaj neke efekte, ja to radim stalno... Trece - Pro Tools je poznat da se NE ZNOJI i NE OPTERECUJE comp, jer koristi SVOJ DSP...svi LE proizvodi su vise namenjeni za "introduction to Pro Tools"...pa kad skupis pare, onda uzmes pravi. Ja moj (stari) Tools teram sa G4 400Mhz (:o !!) ali imam 6 DSP kartica .....i nema frke. Cetvrto...stavi bar 4GB RAMA ili vise...to je onda ozbiljnija masina.... rendaj samo, EQ, itd.. PS Pa sta si toliko plugova stavljao na 10 kanala ?????? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
|
![]()
Da Bear kad kazes da ih renderujes pretpostavljam da mislis na snimanje efekta kao audio traku.koliko znam freezing ne postoji u pro toolsu,bar ne u verziji koju ja imam.
Molim te ispravi me ako gresim i objasni. U svakom slucaju izgleda da je sve sto se tice muzike bolje optimizovano za Mac nego za PC. Zna li neko kako da bolje optimizujem masinu.Evo probacu sa verzijom Pro ToolsLE 7.0 i FXpansion wraper verzija 2.0.Kazu da on manje opterecuje CPU u Pro Toolsu pa cu javiti rezultate ali ako neko vec zna kako da poboljsam trenutno stanje nek mi javi. Jos jedna stvar-neverovatno je da dva moja druga koja imaju AMD 3200x 64 bit koji je duplo slabiji od moje masine imaju duplo bolje rezultate??!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
|
![]()
Inace na svakom kanalu mi je samo eq ili kompresor(eqium,URS[wrapovan],UAD Pultec[wrapovan naravno]ili fultec URS)
ili je eventualno eq i kompresor na jednom kanalu. To je stvarno daleko od nekog opterecenja... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Evo.... dok ne dodjem kuci, da pomognem
![]() Nemoj da te cudi opterecenje, poptuno je normalno da ga UAD dere zbog konverzije VSTto RTAS koja dosta opterecuje CPU Posto nema freeze, kao Nuendo3, uradi bounce kanala, ali samo kad si sifuran u postavku pluginsa. Mada, ako si na TDM verziji za 002, mozes lako pozvati preset kompletnog kanala iz drugog projekta Mada, postoji i mogucnost da te bash neki konkretan plugin zeza..... URS je, nadam se verzija 5?
![]() |
#8 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
nema freezing, ali vidi da li su ti ti plugini u AudioSuite - u. Tu mozes da otvoris setting plug ina i da ga srendas na traku....easy!! Znaci - save kombinaciju plug in-a...otvori AudioSuite i vidi ako ti je tu taj plug in, startuj ga , otvori preset koji si sevirao, rendaj... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Banned
|
![]()
Znam da wrapovani pluginovi prave problem ali meni se desava najveci problem kad ih izvucem na AUX pa nekom kanalu dodelim SEND.E tu nastaje nenormalno opterecenje?Da li i vi ostali imate slican problem?!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Banned
|
![]()
Hvala Da Bear i OFF pokusacu sa Audio suitom mada meni izgleda problem pravi SIR 2 koji sam juce skinuo.Njegova wrapovana varijanta pravi optercenje kad ga bacim na BUS
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Opet problem u problem-programu | ANITA | Audio Software | 23 | 02-10-2007 10:14 PM |
DSP usage for individual PowerCore plug-ins | Gianfranco | DSP forum | 11 | 30-03-2007 04:43 PM |
problem.. midi problem | nestor | Audio Produkcija - Tehnike | 2 | 15-12-2006 05:24 AM |
problem veoma ozbiljan problem | alavuk | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 15-10-2006 02:47 PM |
Powercore VSS3 Reverb : Cena i CPU Usage | Gianfranco | DSP forum | 5 | 04-02-2005 05:35 AM |