|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Skoro preturam po sobi koja mi sluzi kao ostava i ugledam nesto prekriveno i lepo spakovano... Verovatno mladjoj generaciji ce ovo zvucati kao naucna fantastika... ali kad sam ja ovo cudo doneo kuci pre 15-tak godina bio sam sigurno jedan od najsrecnijih na svetu. Posle je dosao Atari Falcon i tu sam poceo da "komuniciram sa svemirom"...
Stariji znaju ali pogledajte na kakvoj smo konfiguraciji tada radili i bili nejsrecniji ljudi na svetu (jer sve sto odsviras mozes i da vidis - zamisli !!! )... a sad se izmisljamo sa Intel Quad na kvadrat... Processor: Motorola 68030 at 16 MHz with 512 byte cache. FPU: optional Motorola 68882 DSP: Motorola 56001 DSP chip at 32 MHz. Graphics: "VIDEL" video CPU. Palette of 262,144 possible colours. VGA resolution of 640 x 480 with 256 colours. 65,536 colours at 640 ? 400. BLiTTER graphics co-processor. Backwards compatible with all ST resolutions. Audio: 8 stereo (16 mono) 16 bit audio DMA channels at up to 50 kHz SDMA sound/DMA Co-processor Yamaha 2149 3 Channel Audio Memory: 1, 4, or 14 MiB of RAM with 512 KiB ROM. Bus Speed: 32 MHz. Drives and I/O 2.5 inch IDE ( laptop disk ) - internal 1.44 MB 3.5 inch Floppy disk - internal External SCSI-II connector P.S. >> Zamisli to cudo na sebi je imalo MIDI IN i MIDI OUT ![]()
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
Jedan Atari 1040ST jos uvek stoji na najvisoj polici u studiju, kao spomenik bivsim vremenima, kada je ova masina, zlata vredna, na rukama stigla iz Panceva u Beograda. Uz nju lezi i sinhronizator EMAGIC UNITOR 2, koji je kostao pravo malo bogatstvo, ali, eto, vreme je ucinilo svoje...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Ivan Lekic
|
![]() Quote:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
MCI Master
|
![]()
ja ocu falcona 030
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
to je kao dete da ti prodajem...
p.s. Jedan moj prijatelj tu iz Nisa i dan-danas radi na Falconu !!! Voli ga vise od zene, VST i PC ga uopste ne interesuju... (ima i tu nesto carobno)... ![]()
Turbo folk nije muzika, turbo folk je kakofonija svih mirisa i ukusa vezanih u jednu zvucnu promaju koja ima zadatak da zadovolji najsire ukuse i najnize strasti. Last edited by sRce; 17-08-2007 at 05:49 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
A da li znate da Fat Boy Slim i dan danas kompletan posao odradjuje sa Atarijem 1040ST.Gledao sam njegov intervju posle nastupa na Exit-u,covek 'ladno
prica kako mu je muka od ove savremene informaticke tehnologije,kaze da ni mail ne koristi a u studiju ima naravno sve potrebne hardware sprave i naravno atari st koji je kupio davne 80 i neke.Verovatno preko midi interfejsa na Atariju automatizuje harderske komresore,reverbe i ostale efekte,a i midi sekvenciranje radi na njemu,"cimajuci" farbe iz raznoraznih modula,ritam masina,samplera,expandera itd. Najjaci je bio kada je rekao da je tog Atarija kupio osamdesetih godina i da nije siguran da li je to uopste kompjuter ![]()
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]()
bio bi pravi izazov i danas raditi na Atariju , kad moze Fatboy Slim sto nebi mogli i mi
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Atari muke | goasia | Audio Software | 30 | 12-07-2009 03:03 PM |