Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 02-07-2007, 08:47 PM   #1
Heavy Jerk
Member

Heavy Jerk's Avatar

Default Pomoc za Virtual Bassist

Da ne duzim, ovo je jedan od najkorisnijih sajtova i foruma na koje sam naisao za sve ovo vreme sto visim na netu.

Moj problem je sledeci. Tokom ovih par godina, najvise sam se izvestio u programiranju bubnjeva i basa u Guitar Pro-u, jednostavno jer taj program koristim za vezbanje gitare. E sad, imam problem. Izgleda da Virtual Bassist nema general midi mapping. Dakle, ja sam hteo da uvezem isprogramirani midi iz GPa, uvezem ga u Cubase, sto izmedju ostalog radim i sa bubnjevima, koje potom Ez Drummer trigeruje. Tako sam hteo i sa ovim, ali nema
GM mapping :o; ili ja gresim

Mnogo iskusnije kolege - sta da radim? Kako da "nateram" VB da trigeruje uvezeni midi?

Pozdrav

Uros
Heavy Jerk is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2007, 09:14 PM   #2
Tomislav
Moderator

Tomislav's Avatar

Default Re: Pomoc za Virtual Bassist

Napamet govorim... Mislim da samo moraš odsvirani bas staviti u određenu oktavu... Ja mislim počevši od C3, nisam siguran, možda i MIDI kanal treba biti drugi, ali važno je da triggaš C1 a onda nakon toga sviraš od C3 (u toj oktavi).

Kažem opet, nisam siguran, ali mislim da je to to.
Tomislav is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2007, 09:23 PM   #3
Heavy Jerk
Member

Heavy Jerk's Avatar

Mislis, samo da dignem sve za oktavu u editoru? Probao sam vec. Jos jedan problem, to nisam rekao. Izgleda kao da VB ono sto sam programirao menja, to je zato sto za svaki ton koji VB trigeruje, npr. C#, dobijem ceo jedan patern iz njegove banke, a ja jedino hocu da mi trigeruje po gm mappingu...treba mi resenje.

Pozdrav
Old 02-07-2007, 09:37 PM   #4
Tomislav
Moderator

Tomislav's Avatar

Quote:
Originally Posted by Heavy Jerk View Post
Mislis, samo da dignem sve za oktavu u editoru? Probao sam vec. Jos jedan problem, to nisam rekao. Izgleda kao da VB ono sto sam programirao menja, to je zato sto za svaki ton koji VB trigeruje, npr. C#, dobijem ceo jedan patern iz njegove banke, a ja jedino hocu da mi trigeruje po gm mappingu...treba mi resenje.

Pozdrav
Digni dok ne dođeš do oktave koja započinje sa C3... Ali prije melodije pritisni C1, mislim da je C1... Tj. odsviraj C1. Ima to u manualu, pogledat ću.

EDIT:
znači ide ovako sigurno: he key range between C3 and B4 is termed the Pitch Range, and it is this section that allows notes or chords to be played that control the pitch of VB's output. This split-function keyboard layout is very similar in operation to that of Broomstick Bass, where the Control Octave is the equivalent of the Virtual Bassist Remote Range.

A prije melodije koja mora biti od C3 do B4 odsviraš C1.

Last edited by Tomislav; 02-07-2007 at 09:40 PM.
Tomislav is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2007, 10:37 PM   #5
Heavy Jerk
Member

Heavy Jerk's Avatar

Quote:
Originally Posted by Tomislav View Post
Digni dok ne dođe? do oktave koja započinje sa C3... Ali prije melodije pritisni C1, mislim da je C1... Tj. odsviraj C1. Ima to u manualu, pogledat ću.

EDIT:
znači ide ovako sigurno: he key range between C3 and B4 is termed the Pitch Range, and it is this section that allows notes or chords to be played that control the pitch of VB's output. This split-function keyboard layout is very similar in operation to that of Broomstick Bass, where the Control Octave is the equivalent of the Virtual Bassist Remote Range.

A prije melodije koja mora biti od C3 do B4 odsvira? C1.
Hvala puno, pomoglo je donekle . Nije mi jasno zasto je taj raspon tek nesto vise od 1 oktave ?! :o

Npr. evo sad sam uvezao bass za jednu pesmu, i ima delova koji su izvan te jedne oktave, visi su, i uopste se ne cuju, tu je praznina u zvuku. Plus, i dalje ne zvuci sve bas kako treba, stvarno ne znam zasto...

Hvala jos jednom

Ako jos nesto saznas - javi.

Pozdrav
Old 03-07-2007, 03:44 AM   #6
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

^koristi trilogy i svi tvoji problemi resheni bice.
HeatMan is offline   Reply With Quote
Old 03-07-2007, 03:31 PM   #7
Heavy Jerk
Member

Heavy Jerk's Avatar

Znaci, VB nije namenjen za trigerovanje, nego vise da ti da neke paterne? Citao sam srodne teme, tamo ljudi kazu da je dobar za pravljenje reklama, ali ne i za trigerovanje, jel to tacno?

Pozdrav
Old 03-07-2007, 07:54 PM   #8
Danny Lou
Pro Member

Danny Lou's Avatar

dobar je da mijenja gume i baterije

shallim se, dobar je ako ti bas nema onaj feeling "kao" zivog, drugim rijecima to ti je virtual guitarist ali samo bas. moze fino da se radi sa njim kombinujuci paterne i solo note. ali ipak preporucujem ZIVOG basistu (manje je ekonomican a rezultati su...)

pozdrav i dobrodosao

https://goo.gl/images/Elp8Ee
Danny Lou is offline   Reply With Quote
Old 03-07-2007, 08:03 PM   #9
Heavy Jerk
Member

Heavy Jerk's Avatar

Hvala, bolje vas nasao

Ma to nije problem, imam bend, ali snimanja cemo raditi u studiju; ovo je vise za moje neke tripove, treba mi bass VSTi koji ce zvucati pristojno, ne sinteticki. Ovo je cisto za pre-demo snimke i moje projekte (koji ne moraju biti demo). Listajuci forum sam skapirao da je otprilike ono sto trazim Trilogy (ljudi doduse kazu da samo sam zvuci dobro, i da ga je nemoguce umixovati zajedno sa ostalim instrumentima ) ili Hardcore Bass. Ima li jos neki ozbiljniji bass VSTi?

Pozdrav
Old 03-07-2007, 08:06 PM   #10
Danny Lou
Pro Member

Danny Lou's Avatar

trilogy definitivno jer hardcore bass dugo ucitava

https://goo.gl/images/Elp8Ee
Danny Lou is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules