|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Veliku vecinu dana sam proveo trazeci nacin da uradim fade in > "seljacki" time stretch
![]() ![]() ...Da prevedem sada treba mi time stretch koji ne zadrzhava tachan pitch, odnosno samo ga resampleuje. Medjutim resampling nije jedini problem. Zelim da mi se odredjeni vejv pooolako usporava, odnosno krece od normalne brzine pa sve vishe usporava i snizhava pitch. Dakle, kao sto sam rekao "fade in > "seljacki" time stretch" moze da se uradi iz vise slajsova, ali verujem da postoji elegantniji nachin? tnx pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
VIP Member
|
![]()
Jesi probao graficki pitch u Sound Forge?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
Svojevremeno sam to radio u Cool Edit Pro..
Zasto ne probas automatizacijom da smanjujes tempo projecta?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
process/pitch shift/envelope
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
"Funk sooooulll brrrrooootherrrrrrrrrrrr" tip downpitcha?
Postaviš samplerate na nešto brzo, recimo 200 bpm. Uključiš kvantizaciju, tako da ti se makaze "lepe" za svaki beat i iseckaš vokal na komadiće identične dužine. Onda se igraš - dupliraš svaki komadić, crosssfadeuješ između njih, i na kraju tempo pomeriš na 100 bpm. Voila, odvratni stari zvuk loših samplera iz osamdesetih.
"The artist looked at the producer/ The producer sat back/ He said, 'What we have got here/ Is a perfect track/ But we don't have a vocal/ And we don't have a song/ If we could get these things accomplished/ Nothin' else could go wrong'." |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
ima u waves paketu neki poseban pitch zajebanter, koji treba da emulira auto koji prolazi pa vidi moze li se nesto sa tim izvesti
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
dopplerov efekat
Trebalo bi da moze posto se on bas i zasniva na tome da kada ti se nesto priblizava povecava mu se pitch, a kada se udaljava pitch se smanjuje.
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
Ak ti nije kasnije bitno da to mijenjas mozes file provuc kroz NI traktor i to uradit po feelingu bez ikakih krivulja i zajebancija.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
Ako hoces bez krivulja, tj. realtime kontrolu, ubaci fajl u bilo koji sempler i stavi mod wheel da kontrolishe pitch shift.
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
Uh, ja se izvinjavam, nisam shvatio da zelis i da se snizava pitch i da usporava u isto vreme, vise nego sto bi ga usporio samo sa pitchom.
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
"glupi"ASUS (i "pametni"Gigabyte) | milanCHE | Computer Hardware | 20 | 26-06-2009 12:01 AM |
Zasto "iste" stvari zvuce "razlicito"? | boggy | Razno | 121 | 11-12-2008 09:36 PM |
Time stretch algoritam ...? | OFF | Audio Software | 38 | 29-04-2008 12:17 AM |