|
Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Evo nesto sto sam u toku dana snimao. Revalver2 u akciji. Prilicno jednostavan setup: samo dual rectifier i simulacija kutije x 2 u stereo modu pa jos jednom
![]() http://www.sendspace.com/file/jhouwt Imam jedno konkretno pitanje: kako da bolje uklopim hi gain gitare sa clean gitarom? Putem EQ-a ili mozda reverba? Clean gitare su Amplitube2. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Čini mi se da je malo mutnije za moj ukus, možda treba malo više definicije (i drive i clean).
Snimak ti je mono, probaj snimiti 2 take-a hi gain gitare i panuj ih lijevo i desno a u sredinu stavi clean...klasika ![]() Bubanj mi je jako dobar, u čemu si radio? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Em... gitare su stereo?! i snimio sam ih 2 puta? Jedan track ima full pan levo i desno a drugi track je takodje panovan samo manje. Mozda je zbog toga? Nikad mi nije bila jasna ta tehnika dupliranja gitara?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Member
|
![]() Quote:
Ne kontam kako si panovao jedan te isti track full lijevo i desno??? Ako si iskopirao taj track pa kopiju panovao skroz desno a original skroz lijevo onda kao rezultat dobije? mono jer se te dvije kopije ne razlikuju ni po čemu. Su?tina je da kao rezultat dobije? ''dva različita izvora zvuka'', jedan s lijeve strane a drugi sa desne. Ako snimi? jedan ''track'' gitare, onda ga iskopira? u drugi kanal, zakasni? ga neznatno u odnosu na original (nekoliko ms) i panuje? original lijevo a kopiju desno. Ta manipulacija u uhu stvara osjećaj da slu?a? jedan te isti zvuk ali sa dva različita izvora, odnosno stereo feeling. Bolja je varijanta kad odsvira? ponovo identičan rif i snimi? ga kao drugi track. Na taj način ima? dva ''originala'' koji se po prirodi stvari razlikuju neznatno (jer su u stvari dva ''fizička'' zapisa iste dionice) ali sasvim dovoljno da, kada ih panuje? na suprotne strane, daju stereo osjećaj. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Ma oba track-a sa gitarama su stereo a u samom revalveru sam napravio rig u kome su "kutije" panovane levo i desno (slicno kao u guitar rig-u ako si ga nekad koristio. Ne znam da li line6 ima tu opciju).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
MAO
|
![]()
nisi nista preterano mudro dobio time. Drzi se toga da ti jedna ruka bude krajnje levo, a druga ruka (tejk) krajnje desno..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Slažem se sa Arthur-om. Krajnji tvoj rezultat je opet bliži mono snimku.
Što se tiče stereo track-ova, (podesiš neki gitarski zvuk sa stereo efektima, npr. stereo chorus ili stereo delay) to jedino pije vode ako ti je track u sredini miksa, što će reći, kad praviš boju za solo. Onda ti je glavni zvuk u sredini a stereo delay piči, recimo, lijevo-desno. Ako snimaš ritam gitaru i podrazumijeva se da ćes usnimiti bar dva ''take''-a, onda ti stereo efekat nema baš smisla jer će ga poklopiti drugi ''take'' koji je panovan na istu stranu kao i efekat. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
Lepo ka?u ljudi, ovako kako si poređao gitare ima smisla ako ?eli? aproksimaciju ?ive svirke gde je samo jedan gitarista, pa su stavljena dva mikrofona na dve kutije, da bi se dobila neka skoro pa stereofonija. U praksi bi verovatno iblo bolje da svaki take ide na jednu stranu ili sve skroz na tu stranu ili malo razbacano. Naravno, onda će ti se fazno početi jesti malo jedna i druga kutija, pa će se promeniti i farba.
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
Evo malo sam sredio, valjda
![]() 2 kanala, 2 take-a, 2 farbe... http://www.sendspace.com/file/z5o7qs Nesto sam bezveze prckao u sredini. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Revalver MK3 | MUzzY | Gitarska Produkcija | 26 | 04-06-2009 11:24 PM |
Dirty Cover Presentz Zika Obretkovic | PetarCvetkovic | Promocija radova | 3 | 15-04-2009 09:23 PM |
Revalver II | Dushan_S | Gitarska Produkcija | 28 | 15-06-2007 12:39 PM |
My only love (kVu) | puRe | Promocija radova | 11 | 27-09-2003 11:39 AM |