|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
posto sam se susreo za pro toolsima i nabasao na njihovu petencioznost u picajzliranju oko podrzanog hardware-a i kompatibilnoscu, ocito je da stojim suocen sa zidom... gradio bi svoj sustav koji bi se bazirao na PT-ima i digi 002. presao bi sa pc-a na mac i PT 6.x. ne bi jos prelazio na 7, jer sam cuo da ne rade kako spada sa wavebundle plug-inovima..
jel bi mi mogli preporucit neki mac, po mogucnosti iMac ili MacBook do nekih 1500eura na kojem bi se moglo to sve uredno vrtit.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Member
|
![]() Quote:
Picajzliranje s hardwareom je kod Digidesigna samo zato, da se mogu ograditi za tehnicku podrsku, ako PC je napravljen od losih komponenti. Inace, PT bez greske rade na vecini kvalitetnih konfiguracija. Moja (TDM HD) radi na asusovoj ploci sa amd procesorom. Danas se ipak vise isplati uzeti intelov chipset i intel core duo proc. Pt ce raditi sa svakom kvalitetnom plocom. Prilikom sklapanja masine, potrebno je voditi racuna da se ide na workstation, a ne na gamerske varijante hardwarea. Za 1500 Eu se moze sloziti duplo jaca masina, nego mac za iste pare. PT 6.x vise ne mozes kupiti novi, a 7.3 rade bez greske sa wavesima dalje od 5.0 i svim drugim. Potrebno je samo sve pluginove updateati na nove verzije. Prije tri godine sam prebacio pro toolse s maca na pc i zaradio podosta slobodnog vremena, zahvaljujuci brzini procesinga. Pouzdanost je ista, bugova ima i na pc-u i na mac-u, s tim da mi je 7.3.1 verzija najmanje bugovita do sada. Ima jedna caka sa wavesima u 7.3. Potrebno je internacionalne postavke u windowsima ostaviti na engleskom. Wavesi nece raditi, ako je u windowsima umjesto decimalne tocke postavljen decimalni zarez. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Kakav to CPU processing stedi toliko vremena na HD sistemu?
Ja bih preskocio i meka i 002, osim ako nemas neke neverovatne ponude. 6.9.2 IMHO ubedljivo najstabilniji LE. Trosio malo resursa, nikad me nije izdao. 7.2 mi je najstabilnija 7.x, u sva tri PT sveta (LE, M, HD).
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
RME vs DIGI? | tex viler | Computer Hardware | 20 | 31-10-2010 05:35 PM |