Go Back   Rumski Forum > Rumski > Predlozi i sugestije

Predlozi i sugestije imate ideju kako da www.rumski.com ucinimo boljim? Recite...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 09-04-2007, 11:07 AM   #1
sRce
Pro Member

sRce's Avatar

Smile Net - festival

Nesto razmisljam jutros...
Zasto ne bi organizovali jedan mali Net-festival instrumentalne muzike.

Npr.
1. Da se otvori racun festivala i svaki ucesnik uplati recimo po 10eura, dobije pravo ucesca i pravo glasa.

2. Kompozicije da se salju recimo do kraja Maj-a meseca.

3. Ako se javi dovoljan broj ljudi (30-40), pobednik dobija letovanje za dve osobe.

Aj' da vidim da li moze nesto u ovoj tuznoj zemlji da se organizuje, a da nije namesteno...

Pozdrav
sRce is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2007, 04:48 PM   #2
bonaza
Junior Member

Default Re: Net - festival

Mislim da je to odlicna ideja!
bonaza is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2007, 06:24 PM   #3
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by srce View Post
Nesto razmisljam jutros...
Zasto ne bi organizovali jedan mali Net-festival instrumentalne muzike.
Zasto da ne.

Quote:
1. Da se otvori racun festivala i svaki ucesnik uplati recimo po 10eura, dobije pravo ucesca i pravo glasa.
Ovde vec prestaje prica o dobrom provodu...

Quote:

2. Kompozicije da se salju recimo do kraja Maj-a meseca.
Ne mozes da pravis konkurs "od danas za sutra", osim, ako nema bas dokonih ljudi koji su samo cekali na "net festival" pa da ostave sve svoje obaveze. Mesec i po dana i to ako racunamo od danas... A da bi sve izorganizovao, dogovorio i sl. trebace ti barem jos nedelju dana, pod uslovom da se svi sloze danas.

Quote:
3. Ako se javi dovoljan broj ljudi (30-40), pobednik dobija letovanje za dve osobe.
A sta ako se javi 300 ljudi? Pobednik ide na Havaje ili se deli lova?
Festival se projektuje unapred sa selekcionom komisijom, sa konacnim brojem ucesnika i sa jasnom finansijskom konstrukcijom, a pogotovo sa jasnim organizatorom koji PREUZIMA RIZIK i ako bude i ako ne bude para.

Quote:
Aj' da vidim da li moze nesto u ovoj tuznoj zemlji da se organizuje, a da nije namesteno...

Pozdrav
Ja nasuprot tebi mislim kako bi u ovoj zemlji konacno trebalo nesto da se i namesti...
Muzika, na primer...
Tada nece bitno da li ce te neko postaviti na 1. ili 17. mesto "nekog" festivala vec ce ti ono cime se bavis biti samo po sebi dovoljna satisfakcija.

Licno mi je mnogo privlacnija ideja da se napravi pre "revija" ili "muzicka izlozba" koja se nece usko profilisati samo na jednu granu muzike, vec ce biti otvorena za sve one koji se bave muzikom u bilo kom obliku.

Mada... To vec, cini mi se i postoji http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=94

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2007, 07:45 PM   #4
sRce
Pro Member

sRce's Avatar

Prvo, neorganizuje se Exit pa da se pravi j...m li ga kol'ka organizacija.
Moze da se napravi test da se jave ljudi koji bi ucestovali da se vidi koliko-toliko interesovanje, a i ako se javi njih "300" utoliko bolje. Za novce se nesekiraj, lako ce se rasporediti. Organizator nema sta da preuzima rizik jer ako se ne javi neki minimum ljudi nema nista od toga i toliko. Ovo sam zamislio kao net-festival instrumentalne muzike i tako nek ostane.
Old 09-04-2007, 07:51 PM   #5
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Pa zasto onda spominjes novac?

Ima toliko (najvise) klinaca koji bi tu ucestvovali, a mozda im je puno da izdvoje 1000 dinara (800 i kusur, + post net provizija...).
Lepo obezbedis serverski prostor, omogucis ljudima upload i pravis "net festival".
Ma nije ni bitno, samo neka smo zivi i zdravi...

Old 09-04-2007, 07:59 PM   #6
sRce
Pro Member

sRce's Avatar

Quote:
Originally Posted by Oggy View Post
Pa zasto onda spominjes novac?

Ima toliko (najvise) klinaca koji bi tu ucestvovali, a mozda im je puno da izdvoje 1000 dinara (800 i kusur, + post net provizija...).
Lepo obezbedis serverski prostor, omogucis ljudima upload i pravis "net festival".
Ma nije ni bitno, samo neka smo zivi i zdravi...
Novac spominjem iz razloga da bi neko ko ucestuje imao cemu da se nada sto je sasvim normalno. Nerazumem te do kraja ali nije bitno
Old 09-04-2007, 08:09 PM   #7
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Pa mislim da ne treba tako da se motivisu ljudi, vec da treba da im dovoljna motivacija bude to sto ce da prave dobru muziku. Ako to bude slucaj, lako ce oni to kasnije naplatiti, ali ako ne bude muzike, tesko da ce im letovanje nesto pomoci u zivotu.
Pricam naravno, o amaterskom nivou. Pretpostavljam da mislis na isto?

Old 09-04-2007, 10:59 PM   #8
dexyco
Pro Member

dexyco's Avatar

ODLICNA IDEJA!

Ovo bi bilo jedno lepo osvezenje.

A sto se tice novca, tu se u potpunosti slazem sa Oggy-jem, znaci motivacija nikako ne treba da bude novac. Imam jedan lepsi predlog. Bilo bi lepo ako bi se pobedniku dodelila besplatna saradnja sa nekim velikim domacim producentom (koji je naravno clan ovog foruma), kao i da se organizuje neka veca promocija njihove muzike na netu (mozda i otvaranje internet domena). Znaci svesti sa komercijale na nesto jeftinije, a daleko znacajnije...
Old 09-04-2007, 11:06 PM   #9
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Evo konacno i konstruktivnih predloga!

p.s. :
Ja predlazem da "veliki producent" bude glavom i bradom Idekius, a on ce svakako rado omoguciti nekom mladom i neafirmisanom umetniku saradnju na svome novom projektu koji zapocinje na leto u Niskoj Banji. Istina, u pocetku to nece imati mnogo veze sa muzikom, osim narodnjaka sa tranzistora, ali kako radovi (gradjevinnski) budu odmicali, a beton bude suvlji, tako ce te biti sve blizi i blizi muzici...
Izvori bliski Idekiusu kazu da ce stilski to najvise podsecati na AC/DC (cigla-malter-cigla-malter)

Sorry, morao sam!!!

Old 09-04-2007, 11:11 PM   #10
sRce
Pro Member

sRce's Avatar

Ljudi bre nisam ni reko da motivacija treba da bude novac vec da se ucesce naplacuje kako bi se pobedniku dala neka lepa nagrada, a sto se tice ostalog razmislite na tu temu. Prigovore i sugenstije pisite pa da vidimo dokle ce da doguramo...
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules