|
|||||||
| Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#1 |
|
Junior Member
|
Sta li je bitnije:
imati dobru pesmu koja lose zvuci ili dobar snimak neke s***e melodije? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Pro Member
|
Imati dobru stvar koje ne zvuci bas toliko lose
|
|
|
#3 |
|
MAO
|
imati dobru pesmu, a onda naći pare da profesionalci urade svoj posao..
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Stara Rumski Elita 2003.
|
Quote:
), snimila pesmu ,,Sve sto zelim u ovom trenutku'', koja zvuci jadno i skroz neprofesionalno, a takva pesma je postala hit u svim nasim bivsim republikama...Ta pesma nije bila objavljena na albumu jer se nije koncepcijski uklapala, jer smo svirali hard, a sa druge strane sve u bendu je bilo sramota da se takva pesma nadje na albumu, jer niko ni sanjao nije da ce iz jednog zezanja nastati takav hit...Nas gitarista Fica je izvrnuo staru melodiju Kemala Montena - ,,Jedne noci u decembru'' i tako je nastala ta buduca prvo robijaska, a onda i kafanska pesma..... E sad se postavlja pitanje da li je bolja takva stvar ili neka od onih danonocno vezbanih i dobro produciranih sa albuma, a koje niko nije ni pozeleo da cuje, a kamoli kupi...Jednom smo prilikom, onako coporativno obilazili prodavnice po Beogradu, da vidimo da li neko kupuje te albume i kad smo trazili da li ima da se kupi ta ploca, prodavac nas je pitao - ,,Ej, da vi niste ti iz te grupe, kad taj album niko i ne trazi...''
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Member
|
Dobra pesma, svakako. EKV i Oktobar su, npr. grupe koje su ostavile dubok trag, a koje ne mogu bas da se pohvale nekom tehnickom doteranoscu svojih kompozicija, iako je to bilo izvodljivo.
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Moderator
|
Quote:
Pusti bilo koji EKV album od "Par godina za nas" pa navise, pojacaj za 3 db ii zatim pustaj sta god hoces od domace produkcije, pa nam onda reci. Da ne pricam o tome, kako bi to isto mogao da pustis, pa da uporedis sa bilo kojim snimkom iz '89. godine.
|
|
|
|
#7 |
|
MAO
|
word!
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Psiho
|
|
|
|
#9 |
|
Pro Member
|
Meni ,bre, EKV nista nije losiji aranzmanski i kako hoces od FNM iz tih godina, bre! Dobro, malo skuplja oprema preko bare, ali bre!
Aj da si rekao za primer - Osvajaci. Ni gore produkcije ni vecih hitova u ono vreme (mislim na prvu, hard rock postavu)
Last edited by OFF; 09-03-2007 at 01:58 PM. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Moderator
|
Samo bih citirao Amon Tobina:
" I'd much rather listen to some badly produced wicked tune over some crystal-clear ambient nonsense produced on a Neve desk." |
|
|
|
![]() |
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|