Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 15-01-2007, 11:44 AM   #1
kejkz
banned

Default Acustica Audio Nebula 2

Za sve kojima su potrebne emulacije starih analognih sprava:

http://www.acusticaudio.com/

postoji i besplatna verzija...

evo kratkog opisa sta je u pitanju:
DESCRIPTION: VST Plugin based on Volterra Kernels Series. It emulates different types of vintage gear: equalisers, filters, microphones, preamps, compressors, reverb and generic time-variant processors (chorus, flangers, phasers).

DYNAMIC RANGE: 192.5 dB

FREQUENCY RATES: 6Khz, 8Khz, 11.025Khz, 14Khz, 16Khz, 22.05Khz, 24Khz, 32Khz, 44.1Khz, 48Khz, 60Khz, 64Khz, 70Khz, 77Khz, 88.2Khz, 96Khz, 176.4Khz, 192Khz, 352.8Khz, 384Khz

HARMONIC ORDERS: Program-dependent: 0 to 4

INTERNAL BIT RATE:
AUDIO
64 bit floating point for optimizations 1, 3, 4
80 bit floating point for optimizations 2, 5, 6, 7
CONTROL SOURCES
64 bit floating point

IN/OUT BIT RATE: 32 bit floating point

VST VERSION: 2.3

INTERNAL SPEED: Program-dependent
[PROG RATE]
Real-time: 0.250 to 100 milliseconds.
Rendering: 0.050 to 100 milliseconds.

HARDWARE REQUIREMENTS: SSE2 for optimizations 2 & 5; Pentium IV or Athlon, 1.8 Ghz or better [Centrino 2 Ghz suggested]; 512 Mbytes [1024 Mbytes suggested]

SOFTWARE REQ.MENTS: Windows, host with VST support

COMPATIBILITY ISSUES: Windows 98 not supported XEON processors supported DUO processors supported

MEMORY LOCATIONS: 1000 with total recall

Old 15-01-2007, 11:49 AM   #2
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: Acustica Audio Nebula 2

Quote:
Originally Posted by kejkz
....
352.8Khz, 384Khz......
Koja karta ovo moze da odsempluje/odsvira... sta god? Ili ako lupetam, cemu uopste sluzi ovoliki sample rate... ako je mozda nekakav "prividan"?

Hvala

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 15-01-2007, 11:56 AM   #3
kejkz
banned

Ma to samo marketinski trik, tipa: i kada budete radili na ovim frekvencijama, nase cudo radi. Po meni, vec sve preko 96 khz u danasnje vreme je cista ezoterija..
Old 15-01-2007, 11:59 AM   #4
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Ma to samo marketinski trik, tipa: i kada budete radili na ovim frekvencijama, nase cudo radi. Po meni, vec sve preko 96 khz u danasnje vreme je cista ezoterija..
Pa nije valjda dotle doslo... da se cak i potpuno besmisleni podaci iznose u marketinske svrhe... mislim... podaci koji ionako nicemu ne sluze... i nikome ne trebaju.... ili ja samo mozda previse razmisljam,... ili cak mozda previse pitam svasta nesto... zbogom pameti!

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
Old 15-01-2007, 12:05 PM   #5
kejkz
banned

mada, vidi ovo:

http://merging.com/2002/html/sphynx2.htm

The sample rate capability of this unit allows for 44.1kHz, 48kHz, 88.2kHz, 96kHz, 176.4kHz, 192 kHz, DSD 1-bit 64FS, DSD 1-bit 128fs and even supports the new DXD (Digital eXtreme Definition) 352.8kHz 8fs format for SACD production. Sphynx-2 can also be soft controlled from within the Pyramix screen via a simple RS422 link using DAD’s DADman PC remote control software.

ili ovakve igrackice:

http://www.digitalaudio.dk/

covek se uci dok je ziv
Old 15-01-2007, 12:16 PM   #6
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
mada, vidi ovo:

http://merging.com/2002/html/sphynx2.htm

The sample rate capability of this unit allows for 44.1kHz, 48kHz, 88.2kHz, 96kHz, 176.4kHz, 192 kHz, DSD 1-bit 64FS, DSD 1-bit 128fs and even supports the new DXD (Digital eXtreme Definition) 352.8kHz 8fs format for SACD production. Sphynx-2 can also be soft controlled from within the Pyramix screen via a simple RS422 link using DAD?s DADman PC remote control software.
To nije bas ista prica... ispred navedenog sample rate-a stoji PCM (!)... kod ovih "visih" stoji DXD...
Onda gore nisu bili sasvim jasni... jer navodjenje toga pravi pometnju, PCM od trista i kusur kiloherca... hmmm... sta bi s tim...

Recimo na 192kHz, frekvencija JEDNOG bita u 24 bita je 4.608 MHz, ni ne pricam o oversamplingu... ali da ne idemo suvise off topic... neka ih... neka se "reklamiraju"

pozdrav

bogi

Old 15-01-2007, 02:34 PM   #7
Max
Pro Member

Pratim ovaj plug vec skoro mesec dana , ali nikako da ga skinem ....

Jesi li ga probao ? Hajde napisi par reci ako znas o tome , jer sam na Gearslutz u vec postavio pitanje , po cemu se ovo razlikuje od bilo kog drugog impulsnog efekta , pa sam dobio odgovor da se radi o dinamickim impulsima i da je plug sposoban za pravo kompresovanje kao i za time aligned efekte tipa korus ....

Koliko znam ( a mozda se varam ) dinamicki impulsi su zasticeno pravo firme koja proizvodi liquid channel ..... i da niko osim njih nema pravo da to radi .... tako da me interesuje prica oko ovog pluga .....

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 15-01-2007, 03:09 PM   #8
kejkz
banned

Da, probao sam ga, i dalje ga testiram, sto se kaze polako, ali iznecu ti neke utiske i objacnjenje voltera kernelinga kako sam ga ja shvatio:

U sustini, ova tehnologija predstavlja nacin semplovanja grupe impusnih semplova, koji prelaze iz jednog u drugi u realnom vremenu. Ovako je to objasnio covek koji je sve to zamislio, na njihovom sajtu.

Pojavljuju se dve verzije plugina posle instalacije: jednu za insert i procesore, i drugu za verbove, koja racuna i tail kako treba. Mada se sa obe mogu koristiti svi efekti. Ja verb verziju koristim na sendu!

Preseti su izvuzetno zanimljivi: U osnovnom setu se dobije nekiliko igracaka: analogni eq, ssl EQ, hipass filter sa sintisajzera, mislim da je sa mooga, izuzetno precizan hipas, moog lowpas, kompresor, analogni kanam miksera, digitalni kanal miksera, virus saturaciju i classic mikrofon. Ima da se skinu jos plate verbovi, chamberi, chorusi i flangeri.

Sve ono sto prolazi kroz ovaj plugin, dobija novu karakteristiku, koja se samo moze porediti sa pravom analognom opremom. Kod kanal procesora, razlika je suptilna, ali cete je vi koji imate bolje ozvucenje od mog sigurno cuti jos izrazenije. Reverbi zvuce izuzetno realno, filteri su sjajni, i sto je najbolje, mogu da se koriste u realnom vremenu, sto me je odusevilo. Eq-i su dobri, ali sa vrlo ograniceni, jer su u pitanju samo shelvovi ili jedan bend, ali ni to nije lose, da se proba. Kompresor je izuzetno koristan, a i mic, ako imas snimak bez karaktera, za vokal je sjajan. U kombinaciji su pun pogodak. Jedva cekam da urade neki eho, posto sam zaludjenik za iste Nadam se da je to moguce..
Virus saturacija mi se izuzetno svidja, suptilna je ali primetna.

Naravno, ovo cudo jede procesor, ali koga je briga: tu je stari dobri freeze! A i procesori su sve bolji. Covek koji ga je napravio kaze da kod njega na core duo radi 8 emt reverba u realnom vremenu. Jos nije izasao taj paket kernela, tako da jedva cekam da probam.

Moja preporuka ti je da ga obavezno probas. Nemas sta da izgubis, sem vremena za download. Koristim ih vec dve nedelje, i nisam video niti jedan ozbiljan bug, a kamoli rusenje.
Old 16-01-2007, 12:42 PM   #9
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

Kako se uopste skida instalacija. Registrovao sam se i logovao, ali kad hocu da DLujem on mi izbaci da sam unregistered??
Everbeatz is offline   Reply With Quote
Old 16-01-2007, 01:52 PM   #10
SHIVA
Psiho

SHIVA's Avatar

Kolega, RTFM

Nakon registracije ti poshalju mail. U mailu dobijesh link na kojeg trebash kliknuti kako bi se registracija aktivirala
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules