Go Back   Rumski Forum > Gost Foruma > Arhiva > Dragan Ivanović

Dragan Ivanović Bas Maister, Studijski muzičar, aran?er, producent (saradjivao sa Vasil. H Bendom, Mangus, Van Gogh, Ceca, ...trenutno saradjuje sa Bala?evićem, Rambom, Sergejom Ćetkovićem i Strip...snimao bas Nevernim Bebama, Zdravku Čoliću, Van Goghu, Ceci, Regini, Vladi Georgiev, trenutno aktivan i kao DJ (projekat bassystem predstavlja perc.elemente)

Thread Tools Display Modes
Old 08-11-2006, 12:34 AM   #1
bassystem
Stara Rumski Elita 2003.

bassystem's Avatar

Default reporta?ni kamion iz UK

dakle, ljudi, moram da podijelim odu?evljenje sa vama:

sad smo imali tonsku probu (strip) povodom snimanja emislije za balkan media TV, ne?to poput hit-a meseca...ali, Sale Janković je organizovao da dođe neki reporta?ni kamion iz Engleske, u kojem se snima zvuk...pa ljudi, ja to nisam vidio ni na filmu...unutra ogroman dig mikser, sa nekoliko lcd-ova, pro tools, G5 mac, sa oooogromnim lcd monitorom, neki silni (ultra klasa) kompresori, EQ, efekti, zvučnici postavljeni za suround...ma stra?no, blago tim ljudima koji na tome rade, koja milina...ali najbolja fora, kako je dobro urađen light unutra....znači ima obične neke sijalice i halogene, međutim, kad se one ugase, pale se neke led plave diodice, koje idu skroz u krug...i ima ih na plafonu...pa to tako dobro izgleda...ba? sam pod utiskom
bassystem is offline  
Old 08-11-2006, 12:45 AM   #2
Bitch
SuperModerator

Bitch's Avatar

Default Re: reporta?ni kamion iz UK

Quote:
Originally Posted by bassystem
dakle, ljudi, moram da podijelim odu?evljenje sa vama:

sad smo imali tonsku probu (strip) povodom snimanja emislije za balkan media TV, ne?to poput hit-a meseca...ali, Sale Janković je organizovao da dođe neki reporta?ni kamion iz Engleske, u kojem se snima zvuk...pa ljudi, ja to nisam vidio ni na filmu...unutra ogroman dig mikser, sa nekoliko lcd-ova, pro tools, G5 mac, sa oooogromnim lcd monitorom, neki silni (ultra klasa) kompresori, EQ, efekti, zvučnici postavljeni za suround...ma stra?no, blago tim ljudima koji na tome rade, koja milina...ali najbolja fora, kako je dobro urađen light unutra....znači ima obične neke sijalice i halogene, međutim, kad se one ugase, pale se neke led plave diodice, koje idu skroz u krug...i ima ih na plafonu...pa to tako dobro izgleda...ba? sam pod utiskom
e pa da, Rajko mi je rekao za to sa Saletom Jankovicem... koliko se secam mixer je Soundtracs ali ne znam koji model, znam da je outboard ludilo, cak neki API preampi i svasta nesto preterano... i koliko znam soma evra te kosta jedan dan da iznajmis kombi i da radis sa njim sta god hoces (slupas i tako to ) ... to je po meni preterano! Evo recimo EXIT - brate doteras kombezu na main stage i miksas 5.1 koncert, i prodas pijanim strancima za par sati gotov DVD sa tog koncerta! Jos ako su sami sebe videli dok kran zvrlji nad masom... extra ! Zar ne ?

pozz
Bitch is offline  
Old 08-11-2006, 08:44 AM   #3
bassystem
Stara Rumski Elita 2003.

bassystem's Avatar

da....zaboravio sam da napomenem da su donijeli i gomilu prateće oreme, mikrofoni (imam osjećaj da su ih donijeli jedno 100-tinjak i to sve vrhunski studijski) pretpojačala (ja sam svirao preko AVALON-a!!!!) itd....stvarno imate osjećaj da snimate kod jules-a holland-a...ba? fin osjećaj
bassystem is offline  
Old 08-11-2006, 09:07 AM   #4
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
da....zaboravio sam da napomenem da su donijeli i gomilu prate?e oreme, mikrofoni (imam osje?aj da su ih donijeli jedno 100-tinjak i to sve vrhunski studijski) pretpoja?ala (ja sam svirao preko AVALON-a!!!!) itd....stvarno imate osje?aj da snimate kod jules-a holland-a...baš fin osje?aj

Jel ovaj?

A to sto rece za Exit, vec rade ovde...ali uglavnom audio. Snime koncert i na izlazu prodaju kad raja izlazi...po Americi se bandovi rasturaju od toga, jer sve pare idu njima!!
Attached Images

Last edited by DaBear; 08-11-2006 at 09:10 AM.
DaBear is offline  
Old 08-11-2006, 03:18 PM   #5
bassystem
Stara Rumski Elita 2003.

bassystem's Avatar

da, tako izgleda, samo imam osjećaj da je malo veći...
bassystem is offline  
Old 08-11-2006, 03:26 PM   #6
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
da, tako izgleda, samo imam osje?aj da je malo ve?i...

Ma njih seku na metar - kazes: "Iseci majstore 2 i po' metra, sa 120 ulaza!" i to je to..On je malte ne standard ovde u post produkcijskim studijim (tv/film)..bori se sa Digidesign Icon-om...
DaBear is offline  
Old 08-11-2006, 04:05 PM   #7
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
..... (ja sam svirao preko AVALON-a!!!!) itd........
jbt. zvucis mi kao da si "ganut" ili... kao "ma ne mora bas Avalon"... a oni tebi... "izvin'te, strasno nam je zao, nemamo trenutno nista bolje od toga, te ako Vam nije uzasno veliki problem..."

Drago mi je da je doticni "kamion" dosao i kod nas... lep i iznenadjujuc (istorijski?) dogadjaj u svakom slucaju.

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline  
Old 08-11-2006, 04:30 PM   #8
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

sta li je bob rekao na sve ovo ?

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline  
Old 08-11-2006, 07:46 PM   #9
bassystem
Stara Rumski Elita 2003.

bassystem's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear
Ma njih seku na metar - kazes: "Iseci majstore 2 i po' metra, sa 120 ulaza!" i to je to..On je malte ne standard ovde u post produkcijskim studijim (tv/film)..bori se sa Digidesign Icon-om...

pa da, tako sam i mislio...nisam brojao, ali ima dosta (jbg, valjda oko 40) ulaza...i super je gledati toliko snimljenih kanala preko onog ogromnog mekinto?ovog LCD-a
bassystem is offline  
Old 08-11-2006, 07:48 PM   #10
bassystem
Stara Rumski Elita 2003.

bassystem's Avatar

Quote:
Originally Posted by boggy
jbt. zvucis mi kao da si "ganut" ili... kao "ma ne mora bas Avalon"... a oni tebi... "izvin'te, strasno nam je zao, nemamo trenutno nista bolje od toga, te ako Vam nije uzasno veliki problem..."

Drago mi je da je doticni "kamion" dosao i kod nas... lep i iznenadjujuc (istorijski?) dogadjaj u svakom slucaju.

pozdrav

bogi
pa pazi...to je prvi put u mom ?ivotu da mi neko stavi na live nastup ne?to tako...a radi stvarno mnogo dobro (to je tamo vjerovatno standard, jer je izakan ...tone potenciomentar odvaljen...)
bassystem is offline  

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules