Go Back   Rumski Forum > Gost Foruma > Arhiva > Zoran Vračević - Vrač

Zoran Vračević - Vrač Jedan od nasih najrenomiranijih producenata, Clubing/Single Mixing veteran, covjek ciji je spisak uspjesnih radova veoma, veoma bogat (Ceca-London Mix, Las Ketchup (2 singla),Kylie, Jamelia, Bob Marley (2 singla), M People, Gloria Estefan, Bond, Narcoti Thrust (2 singla), Aaron Soul, Sugarbabes, Candice Alley,, Nate James, Kathy Brown, Kristine W, Doobie Brothers, Shystie, Raghav, Negrocan, Alabina, Ladies First, Nio...)

Thread Tools Display Modes
Old 20-10-2006, 02:12 PM   #1
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Default Malo psihologije.......

Kako reagujes u situacijama koje su, bar kod nas, gotovo svakodnevne - kada se musterija, ili jos gore njen menadzer ili neko iz benda, svejedno, pocne drasticno mesati u tvoj posao i pokusava prilicno da izmeni ono sto bi ti trebalo da potpises? Npr - nije mi taj sample dobosa....., malo mi je bassa.... daj da gruva kao.........

Kako ih iskuliras, koliko popustis.......pogotovo kad su u pitanju stavovi za koje znas da su pogresni?
Ono sto se meni najcesce desava je problem sa nepoznavanjem monitoringa od ljudi koji nesto kao slusaju kod mene, a kuci imaju najnoviji Cubase sa svim plug-insima

Voleo bih da se, posle Vracha, i ostali ukljuce sa svujim iskustvima
Old 20-10-2006, 03:35 PM   #2
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: Malo psihologije.......

Pa u muzici je 2/3 psihologija i politika a 1/3 muzika!!! Stalno moras nekome da titras jaja i da pazis da ga ne napusis!
Cela je fora da kroz pricu, oni poveruju da je to sto oni kazu mega. S vremena na vreme nabacis: "super ti je bila ideja da promenimo dobos ili sta vec.." Tako da se oni osecaju mega...
Ja malo promenim eq, pa ga postepeno vracam i opet bude ko stari ili tako nesto. Nekad kenjam kako sam promenio dosta toga, da su potpuno bili u pravu, bla bla, a nisam nista dirao...i upali (skoro uvek). Tu i tamo ima neko ko STVARNO kapira sta se desava u studiju, ali sa njima se da pricati i objasniti!

Imao sam situacija gde mi posalju primer pesme za remix. Kao: "hocemo u ovom fazonu!" Ja kazem da ova muzika (rnB na pr.) nece biti dobra u tom miksu, a oni ipak zele! Kad sam uradio miks, rekli su do jaja, platili sve i posle 2 nedelje zvali i rekli: Bio si u pravu - ne radi!" Nekad plate ponovo za novi remix a nekad (u ovom slucaju) batale potpuno !!

Ali, na kraju krajeva - musterija je uvek u pravu, oni placaju i tu je kraj!
DaBear is offline  
Old 20-10-2006, 08:35 PM   #3
SHIVA
Psiho

SHIVA's Avatar

Svaka chast! S nekim tvoim tehnichkim pristupima se nisam slagao, ali upravo si opisao dosta dobru podsvjesnu manipulaciju. Jest da ja to primjenjujem na grafiku, i neshto je tezhe varati optichki, ali chim sugerirash mushteriji da ima dobre ideje, da ti se svidja kako razmishljaju i postavish se kad da ti nisi uopche bitan... njih to toliko zabavlja da se prestanu petljat u posao i shto je najbitnije zrache optimizmom, budu zadovoljni rezultatima i uglavnom uredno i plate Za bilo kakav rad s ljudima psihologija je nuzhno zlo, a dobro si primjetio i da psihologija u svrhu sugestije zapravo postaje politika. Stvarno si me ugodno iznenadio
Old 20-10-2006, 09:57 PM   #4
strasni zmaj
Member

strasni zmaj's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear
Pa u muzici je 2/3 psihologija i politika a 1/3 muzika!!! Stalno moras nekome da titras jaja i da pazis da ga ne napusis!
Cela je fora da kroz pricu, oni poveruju da je to sto oni kazu mega. S vremena na vreme nabacis: "super ti je bila ideja da promenimo dobos ili sta vec.." Tako da se oni osecaju mega...
Ja malo promenim eq, pa ga postepeno vracam i opet bude ko stari ili tako nesto. Nekad kenjam kako sam promenio dosta toga, da su potpuno bili u pravu, bla bla, a nisam nista dirao...i upali (skoro uvek). Tu i tamo ima neko ko STVARNO kapira sta se desava u studiju, ali sa njima se da pricati i objasniti!
!
dobra ti je spika! doobra!

Quote:
Originally Posted by DaBear
Ali, na kraju krajeva - musterija je uvek u pravu, oni placaju i tu je kraj!
malo sutra! da si probao konobariti nebi tako mislio.
strasni zmaj is offline  
Old 20-10-2006, 10:22 PM   #5
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

malo sutra! da si probao konobariti nebi tako mislio. [/quote]

Pa sta mislis da sam radio kad sam dosao u London prvih nekoliko godina?????
Konobar, nego sta!!!
DaBear is offline  
Old 21-10-2006, 12:17 AM   #6
strasni zmaj
Member

strasni zmaj's Avatar

nece britanac da konobari, a? ima zato tko hoce! cudno je da su ti koji hoce redovito iz exyu...sranje!

...ma bitno je da si se izvukao iz pakla! ovako sada pjevas i zlo ne mislis. m?
strasni zmaj is offline  

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules