Go Back   Rumski Forum > Gost Foruma > Arhiva > Zoran Vračević - Vrač

Zoran Vračević - Vrač Jedan od nasih najrenomiranijih producenata, Clubing/Single Mixing veteran, covjek ciji je spisak uspjesnih radova veoma, veoma bogat (Ceca-London Mix, Las Ketchup (2 singla),Kylie, Jamelia, Bob Marley (2 singla), M People, Gloria Estefan, Bond, Narcoti Thrust (2 singla), Aaron Soul, Sugarbabes, Candice Alley,, Nate James, Kathy Brown, Kristine W, Doobie Brothers, Shystie, Raghav, Negrocan, Alabina, Ladies First, Nio...)

Thread Tools Display Modes
Old 10-10-2006, 12:06 PM   #1
FrankoPanko
Senior Member

FrankoPanko's Avatar

Default Insertiranje EQ-a sa drugog mixera

Zanima me da li je ikad bila praksa (tko nije bio u mogucnosti da si priusti kakvu mrcinu od miksera) ili je netko probao insertirat kanal sa drugog miksera da dobije njegovu boju (topliju)? Naime, imam Mackie-a 24/8, mikser koji je po prirodi "hladan" ali ima veliki headroom, dok s druge strane imam Soundcrafta Series One 16/2 (iz 1974. g!) koji ima fantastičnu boju (i onih prekrasnih 12 kHz ) ali slabiji headroom, slabije je transparentan i ima malo vise shuma jer je totalno tranzistorski mikser. Razmisljam da izvucem iz svakog kanala (naravno, na Soundcraftu) direct out i svaki taj kanal zasebno insertiram u Mackie. Tu bi zaobisao master sekciju koja najvise i utjece na ukupan shum i brum Soundcrafta. Znaci, cilj je dobiti boju Soundcrafta, a headroom i transparentnost od Mackie-a . Da li imas kakva iskustva s time i da li sve to ima smisla. Meni ima neke logike, ali bi htio jos necije misljenje da ne kopam bez veze po Soundcraftu. Hvala i pozdrav!

DaBear kaze:
Ja isto to radim sa mojim SSL 5000 rackom. Imam 4 x pre, 4 x filtere i 4 x eq i po potrebi ga insertujem na zeljene kanale na desku.

Pravilo je - nema pravila! I cilj ne bira sredstvo!!

Ako treba da se provuce i kroz peglu da mu da neki zvuk - moze!!

Last edited by DaBear; 10-10-2006 at 12:32 PM.
FrankoPanko is offline  
Old 10-10-2006, 04:41 PM   #2
FrankoPanko
Senior Member

FrankoPanko's Avatar

Default Re: Insertiranje EQ-a sa drugog mixera

Hvala DaBear. Znaci, Soundcraft na operacioni stol !
FrankoPanko is offline  
Old 19-10-2006, 11:58 PM   #3
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

mozda bi ti waves q-clone pomogao nekako

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline  
Old 20-10-2006, 09:33 AM   #4
FrankoPanko
Senior Member

FrankoPanko's Avatar

Ma probao sam par puta taj Q-clone i nisam bio bas previse odusevljen. Preseti mu nisu nista posebno a kada sam "klonirao" boje sa drugih instrumenata ili vokala uvijek bi na silu bile korigirane frekvencije koje uglavnom ne bi pasale za moje instrumente ili vokale. Ista stvar je bila i sa gotovim miksevima. Waves SSL 4000 channel strip nije los, ali mislim da je ipak veca draz kad "prirodno" bojas. Pozdrav.
FrankoPanko is offline  
Old 20-10-2006, 10:17 AM   #5
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

dobro samo sam predlozio :]]]]

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline  

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules