| 
 | |||||||
| Zoran Vračević - Vrač Jedan od nasih najrenomiranijih producenata, Clubing/Single Mixing veteran, covjek ciji je spisak uspjesnih radova veoma, veoma bogat (Ceca-London Mix, Las Ketchup (2 singla),Kylie, Jamelia, Bob Marley (2 singla), M People, Gloria Estefan, Bond, Narcoti Thrust (2 singla), Aaron Soul, Sugarbabes, Candice Alley,, Nate James, Kathy Brown, Kristine W, Doobie Brothers, Shystie, Raghav, Negrocan, Alabina, Ladies First, Nio...) | 
|  | Thread Tools | Display Modes | 
|  10-10-2006, 01:06 PM | #1 | 
| Senior Member Join Date: Aug 2005 Location: Kraljevica, Hrvatska 
				 |  Insertiranje EQ-a sa drugog mixera 

Zanima me da li je ikad bila praksa (tko nije bio u mogucnosti da si priusti kakvu mrcinu od miksera) ili je netko probao insertirat kanal sa drugog miksera da dobije njegovu boju (topliju)? Naime, imam Mackie-a 24/8, mikser koji je po prirodi "hladan" ali ima veliki headroom, dok s druge strane imam Soundcrafta Series One 16/2 (iz 1974. g!) koji ima fantastičnu boju (i onih prekrasnih 12 kHz  ) ali slabiji headroom, slabije je transparentan i ima malo vise shuma jer je totalno tranzistorski mikser. Razmisljam da izvucem iz svakog kanala (naravno, na Soundcraftu) direct out i svaki taj kanal zasebno insertiram u Mackie. Tu bi zaobisao master sekciju koja najvise i utjece na ukupan shum i brum Soundcrafta.  Znaci, cilj je dobiti boju Soundcrafta, a headroom i transparentnost od Mackie-a  . Da li imas kakva iskustva s time i da li sve to ima smisla. Meni ima neke logike, ali bi htio jos necije misljenje da ne kopam bez veze po Soundcraftu.  Hvala i pozdrav! DaBear kaze: Ja isto to radim sa mojim SSL 5000 rackom. Imam 4 x pre, 4 x filtere i 4 x eq i po potrebi ga insertujem na zeljene kanale na desku. Pravilo je - nema pravila! I cilj ne bira sredstvo!! Ako treba da se provuce i kroz peglu da mu da neki zvuk - moze!! Last edited by DaBear; 10-10-2006 at 01:32 PM. | 
|   | 
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| 
 | 
 | 
|  Similar Threads | ||||
| Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post | 
| Pitanje za Purator-a ili svakog drugog ko ima digi 002 | ridge | DSP forum | 4 | 16-03-2007 10:03 AM | 
| Pomozite oko mixera | idvi | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 13 | 07-11-2005 04:06 AM | 
| Domaca pjesma od nekog drugog izvodjaca | Nocni | Vlado Georgiev | 1 | 26-02-2005 01:15 AM |