|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Zanima me da li bih sa debljim zicama,recimo desetkom ili jedanaesticom
dobio neku bitniju promenu u lead tonu,za akorde bih svakako bilo osetne razlike,to znam ali me zanima za lead.Da li se dobija malo "masniji" i puniji ton? Trenutno sviram sa 9-42 zicama. Pozdrav! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
MAO
|
![]()
deblji ton
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
Debljim zicama dobijas lepsi ton kako za lead tako i za akorde. Deblje zice redje brenzuju o pragove i dobijas bolji punch, duze traju (ako redje menjas zice), duze stimuju itd. Meni su 10-ke neki minimum za dobar ton, mada mozda neko bas hoce zvuk 9-ki, zbog ... eto ne znam cega. O osmicama necu ni da razgovaram.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
To je mrak... probaj deblje, ali mnogo deblje zice. Samo pazi da ne budu deblje od prstiju! Onda nema svirke... Samo zavoja!!! ![]() ![]() ![]() Naravno da ces dobiti nadrkaniji, deblji ton! Pozdrav... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
opce poznato je da masan zvuk ovisi prvenstveno o jednom faktoru
broju pojedenih bureka... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]()
Cool! To ti je kao kad ?ena iz shtikli sa 9 cm visokom petom uskoci u one sa petom od 12 cm
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
MAO
|
![]()
hmmm...meni su i ove 9ke kul... mislim na stikle
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Ali deblje ?ice tra?e veću snagu u prstima, pogotovo ako svira? br?e i kompliciranije. ![]()
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Shta posedujete od vijura? [fotke] | MHz | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 583 | 16-12-2018 11:38 AM |
Shta koristite na bubnju? | shashko | Audio Produkcija - Tehnike | 17 | 07-03-2009 02:58 PM |
Shta da radim? sx problem | HeatMan | Audio Software | 13 | 16-10-2007 12:32 AM |
Shta sa tercom ili kvintom????? | LAMPASH | Gitarska Produkcija | 6 | 08-09-2006 11:53 AM |