|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Pozdrav svima!
Zanima me da li neko ima prakticnog iskustva sa ovom spravom, koliko je jednostavna za koriscenje, kakve ima zvukove, koliko je i za sta uopterbljiva itd...i uopste da li danas, po vasem misljenju, u eri soft synthova ima smisla kupovati nesto ovakvo? Ja licno jesam za ovakve sprave jer mi je komotniji rad....ali sve je stvar navike... Nisam imao prilike da ga probam, neki lik ga prodaje ali to bih morao putovati koji sat da bih isprobao spravu pa ako nema smisla onda ni da ne krecem... Daje spravu + Memory data card sa jos 1024boje... za 500eu.. Kakvo je vase misljenje, vredi li? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
I po meni je to isplativa investicija. Dobre farbe (fantom), pregledna editabilna i prosiriva sprava. Starija braca (1080 i 2080) su jedni od najupotrebljivanijih komercijalnih modula. Ne znam, ali meni su takvi moduli nezamenjljivi kad teba brzo uraditi neki aranzman, a u ozbiljnim snimcima uvek se mogu naci 2-3 farbe koje lepo lezu u mix.
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
Nisam nikad čuo XV3080, ali ja i dan danas, pored svih tih soft synthova, najviše volim da koristim baš XP30, tj. jv 2080... Nekako najlepše izlazi u mixu...
Jesu lepi svi ti novi semplovi i sve je to super... ali nekako "mast" u ovim spravama je nezamenjiva... ![]() Tako da, ako se može suditi na osnovu starijih modela, valjda je onda i XV3080 prava stvar... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
VIP Member
|
![]()
Meni je moj xp 50 bio prva ljubav... i iako ga vise gotovo ni ne koristim osim kao midi kontroler, ne mogu se razdvojiti od njega tako lako.
![]() Sigurno je i xv dobra stvar... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
http://www.vintagesynth.org/audio/xv3080.ram
Losha je kompresija ali nadam se da ce posluziti.. pozz Last edited by MHz; 20-04-2006 at 08:59 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
Hvala svima na odgovorima, odlucio sam danas da napravim izlet i pogledam ovu spravicu oci u oci! Javljam sa utiscima.... ;-)
Pozdrav! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
I ? Kakvi su utisci ? Razlika u odnosu na jv2080 ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Kupio bih Roland SH 201 ili Roland Juno D | dzibg | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 3 | 15-01-2009 12:50 PM |