Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 24-03-2006, 10:31 PM   #1
Nemania
Pro Member

Nemania's Avatar

Default instalacija pulsara 2plus v3.01 u XP

Pulsar 2 plus sam kupio jos 2001 ili 2002.Naravno tada je bio predvidjen za instalaciju u 95-ici i 98-ic.Da li cu imati poteskoca da ga instaliram u XP-u?
Cini mi se da hocu.
Ako mi mozete dati kratak kurs instalacije i eventualno neki link za skidanje Drajvera za xp (a da nije Creamware),jer tu nisam nista nasao na ovu temu.
Unapred zahvalan! i
Nemania is offline   Reply With Quote
Old 24-03-2006, 10:54 PM   #2
idekius
Mason

idekius's Avatar

Default Re: instalacija pulsara 2plus v3.01 u XP

Moras biti registrovan na Creamware sajtu i skinuti sa njega Scope 4.0, ili 4.5.
Minimum koji radi sa XP-om ti je Scope 3.1...

Radi provereno, dobro i stabilno, ali izbegavaj VIA KT400 chipset za plochu i nForce 4...
Old 25-03-2006, 12:21 AM   #3
Nemania
Pro Member

Nemania's Avatar

Onda mi bar preporuci plocu i procesor,jer konacno menjam stari komp na kome je i bio pulsar (sve ove godine radio u 98-ici kao doxa).
Ovo skidanje sa Creamwara je jedino sto mi treba?
Instalacija je kao i u 98,pa se onda instalira scope 4.0 i to je to , ili...?
Old 25-03-2006, 12:23 AM   #4
bumbar
Member

bumbar's Avatar

Quote:
Originally Posted by Nemania
Pulsar 2 plus sam kupio jos 2001 ili 2002.Naravno tada je bio predvidjen za instalaciju u 95-ici i 98-ic.Da li cu imati poteskoca da ga instaliram u XP-u?
Cini mi se da hocu.
Ako mi mozete dati kratak kurs instalacije i eventualno neki link za skidanje Drajvera za xp (a da nije Creamware),jer tu nisam nista nasao na ovu temu.
Unapred zahvalan! i
Poslusaj Idekiusa, neces se pokajati, Scope 4.0 radi SAVRSENO SA WINXP. Ja sam dugo bio na WIN98se ali srecom NEKO me nagovori da predjem na XP (ne znam sada koje to bio) i ne mislim DO GROBA mjenjati firmu. Registruj se ljepo i skini Scope 4.0 ili 4.5 da te bog vidi!

Pozdrav!
bumbar is offline   Reply With Quote
Old 25-03-2006, 01:06 AM   #5
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
Originally Posted by Nemania
Onda mi bar preporuci plocu i procesor,jer konacno menjam stari komp na kome je i bio pulsar (sve ove godine radio u 98-ici kao doxa).
Ovo skidanje sa Creamwara je jedino sto mi treba?
Instalacija je kao i u 98,pa se onda instalira scope 4.0 i to je to , ili...?
Pazi, ovo je nezahvalno jer moze da pokrene rasprave tipa Intel vs. AMD, koje su se, verujem, velikoj vecini na forumu smucile...

Dakle, sam odluci sta ces... ja cu ti reci ono sto bih ja uzeo... Plocu sa sto manje komplikacija i zapetljotina baziranu na NF3 chipu, cuo sam da su nove ploce sa VIA chipom sada sasvim o.k., pa valja razmisliti i o tome, a sto se procesora tice isao bih na Athlon 64 (socket 939)...

Licno, kod mene sa Barthonom 2500+ i nForce 2 ultra CW radi bez problema, a radile su caki dve CW kartice bez ikakvih zajebancija...
Ali to je vec konfiguracija starije generacije i danas imas bolja i brza resenja...

Cak i ako dodje do neke sitne nekompatibilnosti, ona se moze resiti setovanjem biosa i instalacijom racunara u Standard PC modu... Ali ako je ploca skroz nekompatibilna, resenje je zamena ploce...

Obicno intervencije i nisu potrebne... Kod mene sve radi u ACPI modu, bez povecanja latencije PCI magistrale, bez manuelnog podesavanja IRQ-a... i tako bi obicno trebalo i da bude...

Sto se instalacije SFP 4.0 i 4.5 tice, moras ga registrovati kod njih na sajtu i preuzeti serijski br., ili all keys file... Sama instalacija je jednostavna... Pokrenes setup i pichis...

Po ovome sto si napisao do sada, cini mi se da ti i dalje koristis verziju 2.04 i vise nego pozeljno je da predjes minimum na 3.1, a, jos bolje, na 4.0, ili 4.5...
Old 25-03-2006, 01:21 AM   #6
Nemania
Pro Member

Nemania's Avatar

Hvala vam puno na savetu!
Odoh da malo odremam,a sutra narucujem komp!
Kad ga budem dobio,nadam se da cete mi biti u pomoci ako stvari pri instalaciji ne krenu bas,bas,bas...?!!
pozdrav!
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules