|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Dakle trazim optimalnu varijantu za snimanje bubnja. Treba mi minimalno 6 kanala i gledam opcije koje mi se pruzaju. Inace, sve sam do sad snimao preko RME HDSP9632, jedno ili dvokanalno, a bubanj smo snimali u studiju. Ne znam sto mi je pametnije, uzeti neki bolji mikser ili 8 kanalni preamp tipa RME ili Focusrite.
Treca opcija, koja me najvise zaokuplja je SPL GoldMike x 3. Cijena mu je oko 400€ sto znaci da bi za 1200€ trebao dobiti 6 vrhunskih kanala. Nisam bas znalac sto se preampa tice, pa me zanima je li itko radio s SPL-om slicne stvari? Hvala!
![]() |
#2 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Idem malo OT, al me zanima funkcionalnost SPL-a..
Jel itko snimao vokale na SPL GoldMike-u i kakvi su dojmovi?
![]() |
#4 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Pa trenutno za vlastiti bend, a imam namjeru napraviti i mali studio kroz neko vrijeme. Ovo sto si napisao bi trebalo znaciti da profesionalni studiji izbjegavaju SPL iz nekog razloga ili po omjeru ulozeno/dobiveno postoje bolja rjesenja? tnx
![]() |
#6 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Pitam te iz sledeceg razloga .... TL 50 51 mi je bas los , probao sam nekoliko puta i uvek nije bilo dobro , na crnoj ej listi meni i prilicnom broju mojih kolega ali nema lose kritike napolju . Sa druge strane se desava taj SPL goldmike i goldmike II sa pristojnim cenama . Da li si ih cuo ? Ako jesi , daj neku recenzijicu i u koju klasu bi ih stavio i sa cime uporedio ??? Meni se ta opcija cini daleko boljom nego TL Audio ( mada je moguce da gresim ) Sa trece strane ( ako se ne varam ) Massimo je snimljen sa SPL Channel One koji bi ( izvinite ako sad lupim ) trebalo da ima isti preamp ???? A to zvuci bas bas dobro .... Hajde ako te ne mrzi napisi koju na ovu temu ..... Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Nema sta da se tu detaljnije pise....to su low budget uredjaji i nikakva specijalna izrada...jedino cemu dajem prednost TLA-u je sto ima input i output gain, tako da mozete samo dodavati distorziona izoblicenja i sami biti kreativni sto se toga tice....SPL ima samo input i to je to, moguce je dodati zvuk lampe, ali distorziju ne
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
Aha...ovo bih ti jos preporucio za odnos cena kvalitet je perfektan
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Tu ubrajas i SPL channell one ? Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Monitoring bez miksera? molim savjet | aland | Monitoring | 0 | 24-06-2009 11:09 AM |
monitori - savjet molim | funksoulbrother | Monitoring | 48 | 18-03-2008 11:59 AM |
Molim za savjet! | playboy | DSP forum | 8 | 01-09-2007 12:49 AM |