|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Imam elektricnu gitaru Ibanez RG550 sa ibanezovim V1 i V2
habackerima koji su mi se zgadili.Lead zvuk koji ima ova gitara sa ovim hambackerima je suvise tanak.Dakle,koje hambacekre mi preporucujete za bridge i neck poziciju da bih dobio dosta puniji,masniji i topliji zvuk. Singl magnet koji je u medjupoziciji za sada ne bih menjao. Pozdrav! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Ja ti neću preporučiti nijedan konkretno, jer kako neko ne?to da ti preporuči, kada otkud znati ?ta ti voli? i ?ta bi hteo.
Pregledaj bolje ibanezove modele koji imaju ozbiljne magnete, i shodno tome da li voli? određeni sound, izaberi model magneta. Takođe mo?e? generalno da pregleda? gitare drugih firmi bolt-on konstrukcije i da vidi? koje magnete stavljaju u kombinaciji sa baswood-om u hi-end modele gitara. Konačno, ako si u fazonu da te jednostavno interesuje mnogo gain-a, a nisi neki ljubitelj tona Ibaneza, stavi aktivne EMG-je, oni će donekle anulirati ton baswood-a, ali ne očekuj sjajne clean-ove sa njima, naravno.
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Raspitivao sam se malo oko duncan JB humbackera i shta znam,kazu da lepo radi
sa rosewood gitarama koju ja nemam a ima i jako svetao ton tako da...??? A shta mislite o dimarzio FRED humbackeru. Slushao sam dosta snimke odsvirane sa JEM-om koji ima dimarzio EVOLUTION i nisam bash neshto impresioniran, ima previshe gaina i jako izrazene visoke frekvencije bash kao RG550. Zato me vishe zanima FRED za bridge poziciju a i zbog toga shto sam se naskidao Satriania.Ako imate neka iskustva o ovom humbackeru pishite do mile volje ![]() A shto se tiche shrederinga,vishe volim izraz "STACATO GITARISTA" u koje i sam spadam ![]() A ovo oko nicka "KIRK",hm...nisam znao da Kirk Daglas svira ESP-a ![]() Pozdrav! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
A jesi bio na "dimarzio" sajtu.Tamo imas opciju "pickup picker" ,mozda ti to
pomogne da se odlucis. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Potrebna pomoc oko povezivanja magneta? | lakir | Gitarska Produkcija | 7 | 07-08-2009 03:08 PM |
?eme povezivanja magneta, potenciometara i svičeva | ProkDu | Gitarska Produkcija | 0 | 30-04-2009 10:12 AM |
Instalacija DiMarzio magneta. | Forumski | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 3 | 25-11-2008 07:44 PM |