|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Pozdrav svima,
zovem se Vladimir i ovo mi je prvi put da se javljam u ovom forumu. Od skora koristim Cubase i ima jedan problem. Napravio sam midije i Finalu, potom ih insertovao u Cubase. Dodao sam tim midi deonicama i neke audio linije a kada sam probao da to pretvorim u audio, nije radilo. Tacnije, opcija export as audio mixdown radi samo kada je u pitanju audio dok se midi uopste ne cuje. Voleo bih da mi neko pomogne i kaze mi sta moze da bude u pitanju. Unapred hvala! Vladimir |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Nisam te bas najbolje razumeo kod onoga da si midi kanalima dodao audio linije,ali ako si svim importovanim midi kanalima u projektu dodelio zeljene VST-ove i ako,kad pustis PLAY,cujes sve instrumente koje bi trebalo da cujes,nema razloga da se u exportovanom mixdown-u ne cuju zvukovi sa midi kanala.(podrazumeva se da ti nista ne bude slucajno mutirano prilikom exporta).Pozdrav!
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Najpre hvala na odgovoru. Moja kompozicija se sastoji iz, recimo pet midi kanala, i jednog audio kanala. Export as mixdown radi samo kada je u pitanju Audio, a ne radi kada je u pitanju midi kanal. Tok renderovanja se jasno vidi, rekao bih da on sve to snima, ali je krajnji rezultat tisina. Takodje, nista se ne cuje kada midi linije jednostavno zelim da sacuvam kao midi fajl, sto je jos cudnije. Mozda je dobro da znas da nekim midi linijama ne dodajem VST instrumente vec ih koristim u izvornom obliku kakve su bile u finalu. To je ona GM baza instrumenata kojih ima 127. Pa umesto VST, ja jednostavno liniji dodelim line in GM. Verujem da nesto sa konfiguracijom samog programa nije dobro ali posto sam pocetnik ne vidim jos uvek sta. Najgora solucija je ako mi hardver ne valja patreba da dokupljujem. Ali muzika je hobi za bogatase, pa ko mi je kriv! Hos jednom hvala pa ako uspes nesto da provalis, molim te javi mi
Vladimir |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
probaj da odradis varijantu koju je sandrob ranije opisao... upalis wavelab (ili sound forge) .. pustis play i sve snimis u real time
al javice se vec cubease-ovci pa ce ti pomognu.. ![]() poz |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Mislim da nemas razlog za paranoju,vec me poslusaj i dodeli svim midi kanalima umesto GM banke(koja zvuci katastrofa) odgovarajuci Vst instrument(nadam se da to znas),tj. ako si npr. za midi kanal na kojem ti je iskomponovana bass deonica odabrao i dodelio npr.Trilogy(Vst),treba da ti,kad pustis PLAY,na tom kanalu svira ta bass deonica sa zvukom iz Trilogy-a.Tako uradi za sve midi kanale u projektu,pa probaj da urdis mixdown.Naglasavam da,ako si dobro dodelio Vst na midi kanal,on mora da se cuje kad pustis PLAY.Za pocetak proveri sve ovo,jer mislim da nema razloga da je neki problem u hardveru.Pozdrav!
![]() |
#6 |
MAO
|
![]()
a ako vec radis sa GMom onda ipak uradi neko externo snimanje - kao sto kVu rece upali Wavelab ili nesto slicno pa snimaj diretkno. GM nije deo Cubasea, ne pojavljuje se u njegovom mixeru niti masteru pa ga nece ni renderovati.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]()
Hvala. Ovo je za mene korisna komunikacija. Najpre, zaista kada dodam VST instrument onome sto sam radio u Finalu, renderovanje ide kako treba, dok GM ne radi iz razloga koji je covek objasnio. Inace, imam jos jednu dilemu. Kada radim u Finalu, pa insertujem midi u Cubase, onda VST instrument sam dodeli odredjenu farbu, a ja ne vidim po kom principu. Mozda moje pitanje zvuci naivno, ali kako rekoh, tek sam poceo. Hvala jos jednom svima.
Vladimir PS Inace, koliko sta dobro zvuci, obicno zavisi od toga koju vrstu muzike pravis. GM je verovatno bezvredan ako hoces da pravis nesto poput Prodigy-a, ali ako te interesuje Stravinski, moze to i dobro da ispadne. Moj drug je napravio neke obrade Stravinskog koristeci samo instrumente iz GM i to je zvucalo tako da ih se i sam Stravinski ne bi postideo. Ako neko ima neku preporuku za dobar VST instrument, dobro bi mi doslo. Naravno, gde to u Beogradu moze da se nabavi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
MAO
|
![]()
kod drugara
![]() a zvuk koji dobijes po paljenju VSTa je verovatno neki default preset, sta god da njemu stoji.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Administrator
|
![]() Quote:
PS Pokusaj naci u BG Native Instruments Bandstand (to ti je GM banka velicine preko 3GB...najbolji GM VSTi koji postoji trenutno). AKo ne uspijes da se snadjes kontaktiraj me na PM, dobices ga besplatno. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
![]()
Vladimire, cime se bavis? Koju vrstu muzike radis? I sta ocekujes od racunarski baziranog home recording studija? Mislim da ce ti clanovi foruma moci mnogo vise pomoci ako kazes sta te konkretnije interesuje...
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Steinberg MR816 CSX BEZ MIDIJA? :? | HeatMan | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 4 | 05-02-2009 03:55 PM |
dva midija odjedared | alavuk | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 21 | 11-09-2007 06:01 PM |