Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 13-01-2006, 12:02 PM   #1
razumpolze
Junior Member

Default renderovanje midija

Pozdrav svima,
zovem se Vladimir i ovo mi je prvi put da se javljam u ovom forumu. Od skora koristim Cubase i ima jedan problem. Napravio sam midije i Finalu, potom ih insertovao u Cubase. Dodao sam tim midi deonicama i neke audio linije a kada sam probao da to pretvorim u audio, nije radilo. Tacnije, opcija export as audio mixdown radi samo kada je u pitanju audio dok se midi uopste ne cuje. Voleo bih da mi neko pomogne i kaze mi sta moze da bude u pitanju. Unapred hvala!
Vladimir
razumpolze is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2006, 12:17 PM   #2
splatch
Member

splatch's Avatar

Default Re: renderovanje midija

Nisam te bas najbolje razumeo kod onoga da si midi kanalima dodao audio linije,ali ako si svim importovanim midi kanalima u projektu dodelio zeljene VST-ove i ako,kad pustis PLAY,cujes sve instrumente koje bi trebalo da cujes,nema razloga da se u exportovanom mixdown-u ne cuju zvukovi sa midi kanala.(podrazumeva se da ti nista ne bude slucajno mutirano prilikom exporta).Pozdrav!
Old 13-01-2006, 12:44 PM   #3
razumpolze
Junior Member

Najpre hvala na odgovoru. Moja kompozicija se sastoji iz, recimo pet midi kanala, i jednog audio kanala. Export as mixdown radi samo kada je u pitanju Audio, a ne radi kada je u pitanju midi kanal. Tok renderovanja se jasno vidi, rekao bih da on sve to snima, ali je krajnji rezultat tisina. Takodje, nista se ne cuje kada midi linije jednostavno zelim da sacuvam kao midi fajl, sto je jos cudnije. Mozda je dobro da znas da nekim midi linijama ne dodajem VST instrumente vec ih koristim u izvornom obliku kakve su bile u finalu. To je ona GM baza instrumenata kojih ima 127. Pa umesto VST, ja jednostavno liniji dodelim line in GM. Verujem da nesto sa konfiguracijom samog programa nije dobro ali posto sam pocetnik ne vidim jos uvek sta. Najgora solucija je ako mi hardver ne valja patreba da dokupljujem. Ali muzika je hobi za bogatase, pa ko mi je kriv! Hos jednom hvala pa ako uspes nesto da provalis, molim te javi mi
Vladimir
Old 13-01-2006, 12:57 PM   #4
kVu
Pro Member

kVu's Avatar

probaj da odradis varijantu koju je sandrob ranije opisao... upalis wavelab (ili sound forge) .. pustis play i sve snimis u real time

al javice se vec cubease-ovci pa ce ti pomognu..

poz
kVu is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2006, 01:03 PM   #5
splatch
Member

splatch's Avatar

Mislim da nemas razlog za paranoju,vec me poslusaj i dodeli svim midi kanalima umesto GM banke(koja zvuci katastrofa) odgovarajuci Vst instrument(nadam se da to znas),tj. ako si npr. za midi kanal na kojem ti je iskomponovana bass deonica odabrao i dodelio npr.Trilogy(Vst),treba da ti,kad pustis PLAY,na tom kanalu svira ta bass deonica sa zvukom iz Trilogy-a.Tako uradi za sve midi kanale u projektu,pa probaj da urdis mixdown.Naglasavam da,ako si dobro dodelio Vst na midi kanal,on mora da se cuje kad pustis PLAY.Za pocetak proveri sve ovo,jer mislim da nema razloga da je neki problem u hardveru.Pozdrav!
Old 13-01-2006, 06:15 PM   #6
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

a ako vec radis sa GMom onda ipak uradi neko externo snimanje - kao sto kVu rece upali Wavelab ili nesto slicno pa snimaj diretkno. GM nije deo Cubasea, ne pojavljuje se u njegovom mixeru niti masteru pa ga nece ni renderovati.
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 15-01-2006, 05:12 PM   #7
razumpolze
Junior Member

Hvala. Ovo je za mene korisna komunikacija. Najpre, zaista kada dodam VST instrument onome sto sam radio u Finalu, renderovanje ide kako treba, dok GM ne radi iz razloga koji je covek objasnio. Inace, imam jos jednu dilemu. Kada radim u Finalu, pa insertujem midi u Cubase, onda VST instrument sam dodeli odredjenu farbu, a ja ne vidim po kom principu. Mozda moje pitanje zvuci naivno, ali kako rekoh, tek sam poceo. Hvala jos jednom svima.
Vladimir
PS Inace, koliko sta dobro zvuci, obicno zavisi od toga koju vrstu muzike pravis. GM je verovatno bezvredan ako hoces da pravis nesto poput Prodigy-a, ali ako te interesuje Stravinski, moze to i dobro da ispadne. Moj drug je napravio neke obrade Stravinskog koristeci samo instrumente iz GM i to je zvucalo tako da ih se i sam Stravinski ne bi postideo. Ako neko ima neku preporuku za dobar VST instrument, dobro bi mi doslo. Naravno, gde to u Beogradu moze da se nabavi.
Old 17-01-2006, 02:08 AM   #8
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

kod drugara
a zvuk koji dobijes po paljenju VSTa je verovatno neki default preset, sta god da njemu stoji..
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 17-01-2006, 08:14 AM   #9
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Quote:
Originally Posted by razumpolze
Hvala. Ovo je za mene korisna komunikacija. Najpre, zaista kada dodam VST instrument onome sto sam radio u Finalu, renderovanje ide kako treba, dok GM ne radi iz razloga koji je covek objasnio. Inace, imam jos jednu dilemu. Kada radim u Finalu, pa insertujem midi u Cubase, onda VST instrument sam dodeli odredjenu farbu, a ja ne vidim po kom principu. Mozda moje pitanje zvuci naivno, ali kako rekoh, tek sam poceo. Hvala jos jednom svima.
Vladimir
PS Inace, koliko sta dobro zvuci, obicno zavisi od toga koju vrstu muzike pravis. GM je verovatno bezvredan ako hoces da pravis nesto poput Prodigy-a, ali ako te interesuje Stravinski, moze to i dobro da ispadne. Moj drug je napravio neke obrade Stravinskog koristeci samo instrumente iz GM i to je zvucalo tako da ih se i sam Stravinski ne bi postideo. Ako neko ima neku preporuku za dobar VST instrument, dobro bi mi doslo. Naravno, gde to u Beogradu moze da se nabavi.
Dodjeli ti po GM broju odredjenog instrumenta (to mozes mjenjati desno gdje podesavas parametre midi i audio kanala).

PS Pokusaj naci u BG Native Instruments Bandstand (to ti je GM banka velicine preko 3GB...najbolji GM VSTi koji postoji trenutno). AKo ne uspijes da se snadjes kontaktiraj me na PM, dobices ga besplatno.

diviner is offline   Reply With Quote
Old 19-01-2006, 09:09 AM   #10
Tiki the Boyler
Moderator

Tiki the Boyler's Avatar

Vladimire, cime se bavis? Koju vrstu muzike radis? I sta ocekujes od racunarski baziranog home recording studija? Mislim da ce ti clanovi foruma moci mnogo vise pomoci ako kazes sta te konkretnije interesuje...

Tiki the Boyler is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules