|
Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
ako postoji neko na ovom foumu ko je i malo strucniji u oblasti elektronike gitare neka se javi posto sam ocajan do panja..neck pickup na mojoj gitari je odjednom prestao da radi..ustvari radi,ali tiho i tanko kao da umire,bridge pickup je ok,stoga mislim i da je prekidac ok..jeli moguce da mi je riknuo maqgnet?..radi se o music man axis,a pickup je di marzio custom..gitara je stara 8 god. i neznam sta bi mogao biti uzrok,zice izmedju prekidaca i pickupa su ok..jednostavno neznam o cemu se radi!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Svaki elektricar moze da ti premeri magnet i ustanovi da li je ili nije crkao.
Ako jeste... Opet, moguce je da imas neki hladan lem, pa da treba samo da se sve prelemi.
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
mislis da bi posle 8 god.,koliko je stara gitara,mogao da rikne magnet?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
Ne postoji pravilo. Ja nisam bas jako kompetentan da pricam sa strucne strane, ali kao svirac, korisnik, rekao bih da nije bas uobicajeno. Vise bih tipovao na kontakte.
![]() |
#5 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Da kad slabije svira zvuci ko da je negde zica (za struju ne na gitari
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
proverio sam sve veze,i sve izgleda ok..cak sta vise perfektno je uradjena elektronika(music man),neznam na koji nacin da proverim da li magnet radi..zivim u nemackoj,tako da bi me odrali za grdne pare samo za zamenu kabla i tko neke gluposti,zato bih visre voleo sam da pokusam da otklonim kvar..ako je moguce!?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
![]()
Zivis u Nemackoj?
Poslusaj jedan savet: To "skuplje" ce ti verovatno biti jeftinije nego da sam cackas ili da ti neki nazovi "majstor" brlja po gitari. Ja takodje sviram MM Sting Ray 5 i znam da je to odlicna gitara da bi bilo ko po njoj cackao osim nekoga ko to stvarno ume (citaj: "Ovlasceni servis"), te nemoj da zalis 20-30 evra, pa makar bio to i kabl, jer sa druge strane rizikujes mnoooogo vise. Pozdrav.
![]() |
#8 |
Junior Member
|
![]()
ja sam imao isti taj problem na mojoj gitari, i ustanovio sam da mi je crkao magnet. u pitanju je bio seymor duncan JB. postoji varijanta da se ponovo namota namotaj al nece raditi kao sto je ranije radio. a da li ti je magnet riknuo mozes izmeriti unimerom. on slabo radi jer mu je crko namotaj a to sto cujes je jezgro magneta.
KUPI NOVI MAGNET. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|