|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Evo imam povoljnu ponudu za ovu spravu cca 400 eura i jedino ?to znam je da ima stereo xlr input i output .... i da sve radi(nisam jo? probao) a mislim je koristit za mixdown tj. sumiranje iz nuenda i vratit preko xlr outputa nazad u kompjuter na mastering... predpostavljam da bi mi traka dala taj neki svoj saturation i ?ta već... nisam pametan ni sam da li bih s time ?ta dobio ili ne, pa bih molio one sa iskustvom za neki savjet u vezi toga... unaprijed se zahvaljujem iskusnim majstorima sa foruma na pomoći oko odluke za kupovinu.
Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Super je to fora, samo prvo provjeri u kakvom je stanju glava. Magnetofonima su glave najkriticniji dio. Ustekaj cd u njega i snimaj pa preslusavaj snimku. Napravi si doma u Sound Forgeu ili negdje minutu pink noise-a i to isto slusaj. Ako dobro zvuci - kupi!
(a tek te onda ceka dilema oko kupovine traka jer nisu sve iste!)
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
Ma da... u pravu si to za trake i ja sam to čuo od starijih tonaca koji su snimali na ozbiljnijim varijantama Studera.... al eto kopka me sve to skupa jer i nije neka velika lova u igri, ali nije mi ba? usput za isprobat tu spravu pa da se sam uvjerim u to ?to mogu očekivat od nje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
Mozes isto tako koristiti izvrstan VST plug-in Magneto koji radi potpuno istu stvar u samom programu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Uuuhhhh Pule .....gde izvrstan ...... najbolje sto mozes naci na PC ..... je oxengo Tape saturation ..... mislim da je impulsan .... ali cak i to je daleko od prave trake ........ Magneto se po meni ne moze svrstati cak ni u efekte tape saturacije ...... Nemam iskustva sa doticnim modelom , mada rizikujes sa glavom kao sto je vec pomenuto ...... probaj da napravis kombinaciju ipak da ga testiras . Inace po mom iskustvu ( a i jednog svetskog producenta koga imam cast da poznajem ) tape saturaciju koristi po kanalu ....za recimo bas , nogu , mozdfai dobos ...... daok npr cinele i li akustaru sa metalnom zicama ostavlja u digitalnom domenu ..... pa kombinuje ....... ja sam probao jedan zivi album da usnimavam paralelno na veliki studer 800 mislim ..... i na ensoniq Paris ..... Bas je bio daleko bolji sa trake ...... ali metalli su zvucali bolje na Parisu ...... Toliko od mene .... a tebi srecno sa izborom ..... Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
Naime, radi se o cinjenici (slusnom iskustvu) da digitalna tehnologija nema jos uvujek dostatnu rezoluciju da uhvati ono sto ima analogija.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
btw. hvala na savjetu i ?eljama Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
@Mandrak
Nemoj slusat ove price o plugin saturacijama. Kupi Studera i nece ti biti zao. Vjeruj mi, radio ja neke kombinacije s magovima i to je super. Je zdrkano i potpuno nespretno za nas naucene na DAW ali zato ima zvuka. Fuckas pluginove!
![]() |
#9 | |
mod?rateur analogue
|
![]() Quote:
![]() i ja trazim Studer B-2, B-67 mk2 ili tako nesto, ako neko vidi nesto.. imao sam A77 i B77 Revox, koji su super ali za master bi htio nesto "deblje" .. sto je jos dobro , klasa do soma.. preporuke? Last edited by clusterchord; 11-11-2005 at 09:23 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Hvala svima sa na savjetima. Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Nemam studer 1/2''....sta da radim? | OFF | Audio Software | 4 | 29-07-2009 04:02 PM |