Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 08-11-2005, 06:54 PM   #1
mandrak
Senior Member

mandrak's Avatar

Default Studer B67 Mk2

Evo imam povoljnu ponudu za ovu spravu cca 400 eura i jedino ?to znam je da ima stereo xlr input i output .... i da sve radi(nisam jo? probao) a mislim je koristit za mixdown tj. sumiranje iz nuenda i vratit preko xlr outputa nazad u kompjuter na mastering... predpostavljam da bi mi traka dala taj neki svoj saturation i ?ta već... nisam pametan ni sam da li bih s time ?ta dobio ili ne, pa bih molio one sa iskustvom za neki savjet u vezi toga... unaprijed se zahvaljujem iskusnim majstorima sa foruma na pomoći oko odluke za kupovinu.

Pozdrav
mandrak is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2005, 11:01 PM   #2
Shot
Stara Rumski Elita 2003.

Shot's Avatar

Default Re: Studer B67 Mk2

Super je to fora, samo prvo provjeri u kakvom je stanju glava. Magnetofonima su glave najkriticniji dio. Ustekaj cd u njega i snimaj pa preslusavaj snimku. Napravi si doma u Sound Forgeu ili negdje minutu pink noise-a i to isto slusaj. Ako dobro zvuci - kupi!
(a tek te onda ceka dilema oko kupovine traka jer nisu sve iste!)
- -= - =- = - = - = - = - = - -
Shot is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2005, 03:17 PM   #3
mandrak
Senior Member

mandrak's Avatar

Ma da... u pravu si to za trake i ja sam to čuo od starijih tonaca koji su snimali na ozbiljnijim varijantama Studera.... al eto kopka me sve to skupa jer i nije neka velika lova u igri, ali nije mi ba? usput za isprobat tu spravu pa da se sam uvjerim u to ?to mogu očekivat od nje.
Old 09-11-2005, 07:14 PM   #4
Pule
Junior Member

Mozes isto tako koristiti izvrstan VST plug-in Magneto koji radi potpuno istu stvar u samom programu.
Pule is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2005, 07:46 PM   #5
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by Pule
Mozes isto tako koristiti izvrstan VST plug-in Magneto koji radi potpuno istu stvar u samom programu.

Uuuhhhh Pule .....gde izvrstan ...... najbolje sto mozes naci na PC ..... je oxengo Tape saturation ..... mislim da je impulsan .... ali cak i to je daleko od prave trake ........ Magneto se po meni ne moze svrstati cak ni u efekte tape saturacije ......

Nemam iskustva sa doticnim modelom , mada rizikujes sa glavom kao sto je vec pomenuto ...... probaj da napravis kombinaciju ipak da ga testiras .

Inace po mom iskustvu ( a i jednog svetskog producenta koga imam cast da poznajem ) tape saturaciju koristi po kanalu ....za recimo bas , nogu , mozdfai dobos ...... daok npr cinele i li akustaru sa metalnom zicama ostavlja u digitalnom domenu ..... pa kombinuje ....... ja sam probao jedan zivi album da usnimavam paralelno na veliki studer 800 mislim ..... i na ensoniq Paris ..... Bas je bio daleko bolji sa trake ...... ali metalli su zvucali bolje na Parisu ......

Toliko od mene .... a tebi srecno sa izborom .....

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2005, 04:30 PM   #6
Pule
Junior Member

Naime, radi se o cinjenici (slusnom iskustvu) da digitalna tehnologija nema jos uvujek dostatnu rezoluciju da uhvati ono sto ima analogija.
Pule is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2005, 05:06 PM   #7
mandrak
Senior Member

mandrak's Avatar

Quote:
Originally Posted by Max
Uuuhhhh Pule .....gde izvrstan ...... najbolje sto mozes naci na PC ..... je oxengo Tape saturation ..... mislim da je impulsan .... ali cak i to je daleko od prave trake ........ Magneto se po meni ne moze svrstati cak ni u efekte tape saturacije ......

Nemam iskustva sa doticnim modelom , mada rizikujes sa glavom kao sto je vec pomenuto ...... probaj da napravis kombinaciju ipak da ga testiras .

Inace po mom iskustvu ( a i jednog svetskog producenta koga imam cast da poznajem ) tape saturaciju koristi po kanalu ....za recimo bas , nogu , mozdfai dobos ...... daok npr cinele i li akustaru sa metalnom zicama ostavlja u digitalnom domenu ..... pa kombinuje ....... ja sam probao jedan zivi album da usnimavam paralelno na veliki studer 800 mislim ..... i na ensoniq Paris ..... Bas je bio daleko bolji sa trake ...... ali metalli su zvucali bolje na Parisu ......

Toliko od mene .... a tebi srecno sa izborom .....

Pozdrav
Činjenica je da bi svi nekakvi organski tipovi instrumenata kao i vokali trebali upravo zbog svojih prirodnih freq. karakteristika zvučati prirodnije ako su snimljeni preko kvalitetnog traka?a ..... znam da ovaj Studerov model koji sam na?ao ne spada u vrh dvokanalnih analogija ali ipak mislim da ne postoji neka adekvatna zamjena istog u varijanti plug-ina, govorim iz svog iskustva.

btw. hvala na savjetu i ?eljama

Pozdrav
Old 10-11-2005, 11:46 PM   #8
Shot
Stara Rumski Elita 2003.

Shot's Avatar

@Mandrak

Nemoj slusat ove price o plugin saturacijama. Kupi Studera i nece ti biti zao.
Vjeruj mi, radio ja neke kombinacije s magovima i to je super. Je zdrkano i potpuno nespretno za nas naucene na DAW ali zato ima zvuka. Fuckas pluginove!
- -= - =- = - = - = - = - = - -
Shot is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2005, 09:04 AM   #9
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Quote:
Originally Posted by Shot
@Mandrak

Vjeruj mi, radio ja neke kombinacije s magovima i to je super. Je zdrkano i potpuno nespretno za nas naucene na DAW ali zato ima zvuka. Fuckas pluginove!
hura bravo tako je..

i ja trazim Studer B-2, B-67 mk2 ili tako nesto, ako neko vidi nesto.. imao sam A77 i B77 Revox, koji su super ali za master bi htio nesto "deblje" ..

sto je jos dobro , klasa do soma.. preporuke?

Last edited by clusterchord; 11-11-2005 at 09:23 AM.
clusterchord is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2005, 09:29 AM   #10
mandrak
Senior Member

mandrak's Avatar

Quote:
Originally Posted by Shot
@Mandrak

Nije mi prije svega ni bila namjera ulazit u neke komparacije da li Studer ili plug-in varijante jer jasno mi je da je to neusporedivo. Nadam se da ču uspjeti ovaj vikend isprobat Studera i znati da li brijem u vezi s njim ili to fakat radi onako kako ja to podsvjesno čujem.

Hvala svima sa na savjetima.

Pozdrav
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules