|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
A znate sta mi nije jasno : secam se u katalogu Musik Produktiva iz 1999 onaj njihov 'bolji' preamp t1953 tube ultragain je bio ultra povoljan - spao sa 1990dm na 1333dm i uokviren 6 puta kao hot deal. Da li je to neko kupovao kad je stvarno kostao duplo vise od SPLa, DBXa, FR platinum, (sada se moze naci ispod 200e)...... ?
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Ne mogu da verujem da ovo niste vec znali... pa to je stara prica... Da, Behringer koristi taj starved-plate dizajn (lampa radi na jako maloj voltazi), kao uostalom i svi ostali proizvodjaci jeftinih "tube" preampa... Prakticno ne postoji pravi tube preamp ispod 500 evra po kanalu...
![]() |
#4 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
ista stvar je i sa tranzistorskim pojacalima koja imaju jednu lampu u predpojacalu koja radi na 20-30 V napona i samo ?porkaje zvuk
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
A kako bi ste onda objasnili vrelinu koja se javlja posle par sati rada i koncentrisana je bas na prozoru gde su te "led diode"?
Na svu srecu, imao sam u posedu pomenuti preamp i lampa zaista radi i greje. Sad, da li je ona u funkciji ili ne, u to ne bih smeo da se zakune, ali mi ovo vise lici na pokusaj konkurencije da ucari koji poen kod kupaca low budget opreme. Posle svega je rezultat taj da Ultragain 2200 ima zesce korektan i cist input, pa zvali mi to lampa ili solid state, nema mnogo ni veze. Kosta ispod 100 evra, pa da li moze jeftinije, a da valja?
![]() |
#6 | |
Mason
|
![]() Quote:
![]() Hteo sam to odmah da napisem, ali mrzelo me da kucam za svaku glupost, a i koliko sam provalio niko nije ni poverovao u pricu sa onog sajta... Ljudi su pisali da lampa radi na malom naponu, sto je jako verovatno, ali autor texta na sajtu stvarno zesce lupa... Pa cak ni poslednji kreten ne bi u bilo koji uredjaj stavio iskljucenu lampu koju je osvetlio diodama... Ovo je br.2 na top listi prica o Behringeru... Mislim Br.1 je ona prica da su njihovi uredjaji radioaktivni ![]()
http://www.facebook.com/idekius Last edited by idekius; 25-09-2005 at 03:18 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]()
U zivotu sam kupio 7 Behringer uredjaja (uglavnom za live), 6 od njih sam vratio jer su se ili pokvarili ili nesto nije funkcionisalo ili je grozno zvucalo u prvih nedelju dana od kupovine.. Ovaj jedan koji nisam vratio nikad je VIRTUALIZER PRO 2024P, koji radi besprekorno ali je sranje
![]() Zadnji uredjaj je bio MIDI CONTROLLER FCB1010 na kom nije radila expression pedala.. Otisao sam u radnju da to zamenim, i kad smo probali drugu ni tamo nije radila jedna od expression pedala ![]() Odgovor na pitanje: NIKADA VISE U ZIVOTU NECU KUPITI NI JEDAN BEHRINGER UREDJAJ!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
Ljudi, budimo kol'ko tol'ko objektivni, nije bas tako losa firma...
patch polje PX 2000 - radi svoj posao odlicno, a "dzabaka" Ultrafex pro EX 3200 - radi kako su obecali u uputstvu, i cist je prilicno Monitori "TRUTH" ajd' cik nadjite bolje za istu ili malo vecu lovu (doduse, malcice "laskaju" dole i gore, al' kada se naviknes i to znas... Cable tester - odlicna i upotrebljiva spravica!! ADA 8000 - sto su napisali, to i radi, i to sasvim dobro, za "kikiriki" od love UVEK mislite o ceni uredjaja u odnosu na kvalitet, pa nece biti problema... Pozdrav SVIMA |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Inače moj ortak je svojevremeno uzeo taj lampa?ki composer ?ta već, otvorili ga i ono...kvadratura praznine. Unutra su četiri čipa, kabl koji ide preko sredine prazne kutije, ?atro lampa koja zaista svetli, ali je potrebna lupa da bi se to videlo, i mala sijalica od 5w koja je stavljena iza lampe da svetli i stvori utisak da lampa radi iz sve snage. Sećam se da je sprava radila odvratno, u svakom slučaju gore od "Nelampa?kog" Behringer composera koji je sasvim ok za te pare i kulturno radi. A da ima tih par njihovih sprava koje su ok za te pare, to jeste, ima, ali sve je vi?e i drugih firmi koje rade u Kini i blizu su im po cenama a bolji po kvalitetu.
![]() |
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
U zivotu nisam cuo ruzniji zvuk od aktivnih Behringer razglasnih kutija (mislim da je B300).
Slazem se za ultrafex, najbolje unapredjenje krs razglasa, za male pare. Od njihove game bih smeo jos da probam Edison i onaj preamp za sluske, ako pricamo o nekom ozbiljnijem radu.
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
UAD-1 : ?ta posle 14 dana ? | MrHeavy | DSP forum | 5 | 20-02-2009 11:31 AM |
Ljudi, vredi li od ovoga nesto imati? | sasa.ivkovic | Audio Software | 7 | 27-06-2007 05:48 PM |
A sta posle...? | AVaX | Vlado Georgiev | 1 | 24-02-2005 05:17 AM |