|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Jeste iskristalisali shta koristiti iz paketa i za koju namenu?
Meni su, za sad, najizrabljivaniji Mix eq (kao klasican param eq na vecini instumenata) i Fultec (za vokal), a probao sam i N12 za post
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Meni je s serija ....standardni kanalni eq .... neve za baseve .... api jos nisam provalio ..... a 10 i n 12 su mraaaakkk ....ali ih jos nisam skroz naucio ...tako da jos istrazujem ....fulltec mi je malo muljav i uopste mi nije gotivan kao UAD pulltec ..... mada mnogi kazu da je cak i bolji .... ali ko nema UAD ...eto mu zamene ..... elemental audio eqium ...se i dalje odrzava jer neke stvari koje sam eq na njemu jednostavno ne mogu da napravim nigde drugde .... za hi pass je meni i da lje mrak ....jedino sam primetio da mi je upotreba sony oxford eq ... malo opala ....toliko za sada ...i dalje sam
![]() To je set eq koji mi je zaiista trebao ..... uzmem wavws kad treba ortacima koji tek pocinju da pokazem razliku izmedju dobrog i liseg eq ..... naravno da nismo mogli da radimo dobre produkcije ..... ![]() he he he he he ..... Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Eh sad ispade da sa wavesima ne moze lepo da se radi...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Ja cujem eeeekkksrtremnu razliku ......ogradicu se na sebe ...ja ne umem ....
Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Super Moderator
|
![]()
Hmm, simpatichna slika samo si zajebo izbor boje za ovu donju
![]()
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
@Max
Vreme je za ucenje. Hajde daj nam neki primer (zvucni). Npr. bass gitara u mixu sa jednim ili drugim plug-om. Naravno extremna varijanta da bi bilo ocigledno, ili neki drugi primer za koji ti mislis da je dobar. 'Aj otvori nam usi oko detalja. ![]() @Gianfranco Pa, ako zamislim da su gornje dve slike "maske" u Photoshop-u onda stvarno ima smisla.
" .... we are breakbeat troopers and intergalactic travelers." Last edited by ProkDu; 03-08-2005 at 11:28 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Senior Member
|
![]()
Kada sam nabavio UAD-a,testirao sam Pultec EQ Pro u kombinaciji sa Fairchildom u odnosu na Waves Q u kombinaciji sa Waves C1.
Target je bio vokal. Prvo sam "sredio" vokal sa Waves-om,a potom identicne ili skoro identicne korake uradio sa pomenutim UAD-ovim plug-inovima. Rezultat je bio ocigledan i slikovito moze da se prikaze sa slikama koje sam okacio gore (doduse rec je o karikaturi ![]() Sa UAD-om sam uspeo da dobijem veliki,prezentan vokal koji udara u nos,dok sa Waves-om muljavinu koja je u daljini (to pokazuju slike,a razlicite boje sam postavio zbog dozivljaja koje imam a to je da UAD ostavlja elemente zivim - roze boja,dok Waves ubija uzbudljivost elementa - zelena). E sada to je samo jedan element (vokal) .U mixu imamo mnogo elemenata. Zamislimo koja je razlika onda u mixu koji radimo sa plug-inovima u rangu sa Pultec i Fairchild u odnosu na mix radjen sa Waves-ovim EQ i comp. Tacno! Ceo mix radjen sa Waves-om bi bio nekako u daljini i ne bi imao tu zivost i prezentnost mix-a uradjenim sa UAD-om. Ovo su moja licna iskustva,a koliko vidim i mnogih koji su kupili UAD-a. Da se vratimo na temu,a to je URS. Nisam ih do sada jos koristio u mix-u jer sam ih nabavio pre neki dan. Sinoc sam testirao na svom zadnjem mix-u samo na lead temi i basu,tako sto sam zamenio UAD Cambridge i umesto njega isprobao URS N(eve) i A(pi). Posto nemam dovoljno iskustva sa URS,pricam samo na osnovu prvog utiska i to o N,N10,A,A10: 1. Zvuce jako "analogno" i bice sjajni za bojenje i davanje analognog karaktera elementima. 2. Bas to mi je nedostajalo. 3. Cambridge je klasa ispod N i A. 4. Izuzetno mala potrosnja CPU-a,narocito u odnosu na kvalitet. Danas planiram da zavrsim ceo mix (malopre pomenut) sa masovnim koriscenjem URS i bas me zanima odnos ta 2 mix-a i koliko se primecuje razlika. Da napomenem da i dalje koristim Waves RComp i jos gomilu Waves plug-inova itd... Najbitnije je da se covek dobro upozna sa svim spravama koje ima.Sto veca lepeza sprava na raspolaganju to bolje! Iako neki plug-inovi nisu u prvih top 3 koje koristim za datu svrhu ,nekad bas njih koristim jer mi daju najbolje rezultate.Znam sta zelim da postignem,probam jedno,drugo,trece...NIJE TO TO! ...i na kraju Kjaerhus recimo,zavrsi stvar! |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
ton magistar
|
![]()
eeeee, otkad ja to govorim za wavesove kompresore i eq-e.
![]() moj prvi post (jun 2003) je bi bas na tu temu. ![]()
![]() |
#10 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|