|
DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
MAO
|
![]()
Danas smo na masini u studiju instalirali Studiopak, kao probu, pre nego sto ga ortak definitivno kupi.. ja sam se malko igrao, i video 300 djavola.. cenio bih ako bi mi neko dao blagi pregled osobina i upotrebljivosti sprava - koja je za sta najbolja, koji kompresor, koji limiter... znam da je dosta bilo price o tome do sada, al ja nisam pazio na casu jer nisam skoro ocekivao da cu se druziti sa tom spravom, a sad verovatno vec sledece nedelje krecemo u mix kompletnog albuma sa njom. Dakle, ima li dobrovoljca za kratak review pluginova, u svetlu mixanja rock'n'roll albuma, koji je vec dobro snimljen? dakle ziv bubanj, gitare itd..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Administrator
|
![]()
evo, ali ultra-kratko (tek sam ustao), kako koristim...
Precision EQ/Precision Limiter (iako su dodatni pluginovi, mora se kupiti ![]() Pultec - Kick, bass ili bilo sta sto hoces da "zamastis" ![]() LA-2A - Vokal ili bilo sta sto hoces da izgubi dinamiku (odvalis peak reduction/gain) Fairchild - Bubnjevi (grupa) ili bass Pultec Pro (malo veci Pultec) - master ili grupe Cambridge - bilo sta ako hoces "klasican eq" 1176 - svasta...mada njega uopste nisam koristio ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Meni je juce stigao nov, novcijat UAD-1 Ultra PAK! Svakako su mi dragocene ove ove informacije koje je izneo Pure u vezi ove masinerije i bilo bi dobro da medjusobno svi izmenjamo iskustva jer nas ima dosta koji to imaju ili razmisljaju o kupovini. Aktivirao sam na masteringu taj Precizion Limiter i mogu reci da se odmah oseti kvalitet.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
da li mogu samo da znam gde i za koliko para ima ULTRA pak posto sam ja uspeo da nadjem samo Studio i Project pak...sorry za offtopic..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Ja sam upravo zavrsio mix 6 punk rock demo pesama i od UAD-a sam uglavnom koristio:
Fairchild, Cambridge, realverb pro - kick Pultec, cambridge, realverb pro - snare/bottom snare LA-2A, cambrige, dreamverb - prateci glasovi fairchild - tom pultec - floor tom cambridge, dreamverb - crash, ride evo par delova mixa ogoljenog za sve pluginove sem UADovih: http://www.mtvadria.tv/punkrockhits.mp3 znaci gde treba kompresori uglavnom UAd zavrsava sve, a za reverbe najbolje mi za punk zvuci TC Megareverb i VSS3 ali to je vec powercore, btw upravo instaliram Sony Oxford EQ pa cu odmah na ovom miksu uporediti da li mi je bolji od Cambridga. @ Arthur procitao sam negde da si ucestvovao na snimanju novog Six PAck-a? Jel je to snimano na 1,2,3 ili je svaki instrument posebno sviran?? Last edited by dandi; 22-07-2005 at 03:01 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Odakle ti vss 3 i Sony oxford ????
Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
ma vss3, oxford, mrshavo je to, ima se i md3 multiband dynamics
![]() shto pitas?? nije nikakav crack, s tim ti ne mogu pomoci... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Quote:
Cena 1165.00 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
MAO
|
![]()
ej ljudi, hvala.. drago mi je da niko nije bio u fazonu - "..procesljaj po forumu..".. korisno.. ovaj topik snimam i nosim na masinu u studiju, pa krecem u studiranje sutra.
Sto se nabavke tice, dobismo ponudu za Uad projekt pak + dynaudio bm5 za 1100 evra, valja li ta cena? jos ako bi neko ponudio bolju .. ![]() @dendi Jesam ucestvovao, album je sniman na sledeci nacin : dva dana u pozoristu u Smed.Palanci su snimani na 1,2,3 ceo bend, bez vokala i solaza. dakle 2 gitare, bass (amp+di), i bubanj. I momci su sve to valjano iscepali za dva dana (po recima producenta, naujevzbaniji bend koji je ikad radio). Posle toga su dolazili u BG da pevaju, i ja sam im snimao dodatne gitare (podebljavani rifovi, solaze). Zatim je mixan u BG. Razvuklo se na dosta vremena posto se nisu zadrzavali u BG duze od 3 dana.. al ok je ispalo, sasvim solidno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Member
|
![]()
@mogli
ta informacija me nije bas usrecila ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Prophet stize.. | clusterchord | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 13 | 05-06-2005 11:03 PM |