Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Promocija radova

Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare.....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 14-07-2005, 05:33 AM   #1
zvincic
Pro Member

zvincic's Avatar

Talking Ovdje ni auto tune ne pomaze

majku mu, dobio sam trake na mix...a snimka

overheadovi snimani mono, na jednu jedinu traku...zapravo...overhead

snare clippa na svakom drugom udarcu.

?um na svim trakama (snimano sa phase 88 )

pjevac konstantno fasla da ni auto tune ne moze pomoci
al ajde, tek sam napravio probni mix, kasnije cu AT namjestat.

pjevacka tehnika losa...

kako bilo, posla ce biti....a ovo je jos najbolja snimka

kvragu, da barem zovu ljudi kad snimaju a ne, sjebu pri snimanju i onda ti ispravljaj greske...

poznato je da se od govna ne moze napraviti pita, ali....mozes napraviti nesto sto podsjeca na istu

pa evo ga

mjuza je neki kvazi hip hop...valjda

naglasak na onom kvazi

ako imate kakav komentar prije nego se bacim na mix, samo dajte

ps. da im gitarista nije kolega iz benda i stari skolski prijatelj, nema sanse da bih se ovog hvatao

bdv. Shot bi se mogao sjetit ovog benda posto su bili predgrupa Elementalu zadnja dva puta kada je El. svirao u Splitu

Last edited by zvincic; 14-07-2005 at 06:08 AM.
zvincic is offline   Reply With Quote
Old 14-07-2005, 11:12 AM   #2
puRe
Administrator

puRe's Avatar

Default Re: Ovdje ni auto tune ne pomaze

daj prvo se bavi AT-om posto je ovo strasno

[mislim na pevanje naravno]
Old 14-07-2005, 03:22 PM   #3
zvincic
Pro Member

zvincic's Avatar

Quote:
Originally Posted by puRe
daj prvo se bavi AT-om posto je ovo strasno

[mislim na pevanje naravno]
jel da?

znas koji je meni sok bio...hijao...

pazi ovo, po mom obicaju, sredjujem ja prvo bubanj pa bas gitaru pa onda polako uvalim ostalo....i sad....ajde, cak na nesto i lici....al kad sam maknuo mute sa vokala...prva stvar koju sam pomislio je bila "majko mila, ovom decku je magarac prdnuo u uho"
Old 14-07-2005, 05:51 PM   #4
makaay
Member

Meni se čini da on zna što hoće, ali kao da je prvi put bio na slušalicama, pa se zbunio i nije iskontrolirao. Ostalo je sve simpa. Ja ne bih muku mučio s AT-om, nego bih tražio novu traku vokala. Ovdje ima peglanja nekih 10 veš mašina
makaay is offline   Reply With Quote
Old 14-07-2005, 07:59 PM   #5
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Kvalitet usnimka nema veze sa Terratec-om. Ja sam koristio phase 22 godinu dana i zacudio bi se kakve sam usnimke dobijao.
Bitnije je ko snima (to je najbitnije) i sta koristi kao ulaz.
nisam jos poslusao pesmu jer je skidam, ali javicu utiske.

Evo javljam.
Meni najvise smeta pevanje. To mora ponovo da se snima i da ne peva vec da i refren vise repuje bez cvrste tonalne osnove. Tip nema sluha i to nece uraditi nikada drugacije.
Drugo sto mi smeta je ne snare nego kick koji je uzasno tanak.
Na snare ako probija, slobodno neki drive, i preuvelicaj to.
Generalno, sve treba da zvuci mnogo agresivnije. Neodgovarajuc reverb na vokalu. Predugacak je za takvu vrstu muzike. Treba da je mnogo kraci i sam treba da da masu vokalu, a ne prostor.
Sorry na pljuvanju
Oggy is offline   Reply With Quote
Old 14-07-2005, 08:27 PM   #6
zvincic
Pro Member

zvincic's Avatar

Quote:
Originally Posted by Oggy
Kvalitet usnimka nema veze sa Terratec-om. Ja sam koristio phase 22 godinu dana i zacudio bi se kakve sam usnimke dobijao.
ja imam dojam da snima jako tanko.

kao ulaz je koristen stari soundcraft pult (ne znam tocno koji model).
vokal je sniman sa u87, ali sve je snimano u 16 bita i to prilicno nisko (osim snarea ) tako da je S/N jako los

Quote:
Evo javljam.
Meni najvise smeta pevanje. To mora ponovo da se snima i da ne peva vec da i refren vise repuje bez cvrste tonalne osnove. Tip nema sluha i to nece uraditi nikada drugacije.
dijelimo misljenje.

Quote:
Drugo sto mi smeta je ne snare nego kick koji je uzasno tanak.
da, slusam na poslu na zvucnicima i primjecujem istu stvar.
e sad, ne znam da li je razlog to sto sam ovaj mix radio na slusalicama ili sto je snimano sa istrosenim D12 pozicioniranim totalno krivo (nazalost nisam bio na snimanju). originalni zvuk vrlo podsjeca na klasicni "kartonska kutija" zvuk....rezao sam oko 400 Hz, boostao 80 i 3K.
i eto, opet je tanko ispao....mislim da ce drumagog tu uskociti da dodam malo mesa.

Quote:
Na snare ako probija, slobodno neki drive, i preuvelicaj to.
snare cesto clippa ali najvise me smetaju flamovi....svaki zvuci uzasno....problem je sto nisu samo u snare traci vec i u overheadu, a isti je prica za sebe....1 mikrofon....vjerovatno omni akg stapic....i pazi sad....sniman nisko....ali je clippan ulaz na mikseti izgleda....tako da imam kombinaciju najgoreg....?umi i distorzira...

Quote:
Generalno, sve treba da zvuci mnogo agresivnije. Neodgovarajuc reverb na vokalu. Predugacak je za takvu vrstu muzike. Treba da je mnogo kraci i sam treba da da masu vokalu, a ne prostor.
reverbi su stavljeni tek da ih ima u snimku, njih obicno dodajem i trazim na samom kraju (citaj: kada rasteretim malo masinu ) ili ih povucem sa SPX-a.

Quote:
Sorry na pljuvanju
DAPACE, samo ti pljuj i dalje!
Old 14-07-2005, 09:32 PM   #7
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Slobodno izbaci taj originalni kick kada ga trigerujes i stavi neki novi, ali da bude sam. Ja generalno izbegavam dva kick-a kad god je to moguce iz jednog prostog razloga sto sam misleci da zvuci dobro zamalo zajebao par pesama na proslogodisnjem festivalu, gde sam se bolno suocio sa uzasnim zvukom dva kicka na velikoj snazi. Onda sam trcao kuci i mixao ponovo sa jednim. Dva kicka eventualno mogu da se koriste ako syu dijametralno razlicita, a to znaci da imas jedan tanak i jedan sub kojima se nece ukrstati frekvencije. Ako imas dva slicna ili prividno razlicita, suocices se sa dva botom-enda i dve tacke, a to je krajnje grozno.
Soundcraft je takodje grozan i on osim suma malo sta ima.
Snimci sa Phase kartice se tesko mogu razlikovati po kvalitetu od ostalih budget kartica i glavni krivac za tanko sa mnogo suma je prvo ljudsko neznanje, a drugo Soundcraft.
Old 14-07-2005, 09:48 PM   #8
zvincic
Pro Member

zvincic's Avatar

Quote:
Originally Posted by Oggy
Slobodno izbaci taj originalni kick kada ga trigerujes i stavi neki novi, ali da bude sam. Ja generalno izbegavam dva kick-a kad god je to moguce iz jednog prostog razloga sto sam misleci da zvuci dobro zamalo zajebao par pesama na proslogodisnjem festivalu, gde sam se bolno suocio sa uzasnim zvukom dva kicka na velikoj snazi. Onda sam trcao kuci i mixao ponovo sa jednim. Dva kicka eventualno mogu da se koriste ako syu dijametralno razlicita, a to znaci da imas jedan tanak i jedan sub kojima se nece ukrstati frekvencije.
upravo to ja i radim...volim da ostavim snimljeni zvuk da da malo zivosti i dinamike a trigani sempl da da meso i dubinu, ako vec original nije snimljen tako.

obicno napravim hipass i nakon njega stavljam drumagog.

Quote:
Soundcraft je takodje grozan i on osim suma malo sta ima.
cemu takvo generaliziranje?

Quote:
Snimci sa Phase kartice se tesko mogu razlikovati po kvalitetu od ostalih budget kartica i glavni krivac za tanko sa mnogo suma je prvo ljudsko neznanje, a drugo Soundcraft.
nije problem toliko u ?umu koliko u tome da sve zvuci tanko.
soundcraft u ovom slucaju nije krivac posto je u pitanju stari studijski pult sa transformatorima na mic. ulazima. on sam po sebi zvuci ok....masno.
ono sto snimi phase zvuci tanko.
Old 14-07-2005, 09:54 PM   #9
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Ne treba ti "zivost" onakvog kicka. taj zvuci kao da je na samrti, kakvu ce ti zivost on dati?

SC ni jedan nije zvucao kako treba od najskupljeg do najjeftinijeg i nije generalizovanje, nego licna opservacija, mozda cak i licni ukus.
Ipak, to ne moze biti opravdanje za losu izvedbu, niti se bilo sta od hardvera moze ispreciti dobrom rezultatu, ako je bend dobar.
Kad je bend los, onda jedino preostaje da se traze uzroci u spravama.
Old 14-07-2005, 10:06 PM   #10
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Uh.
Zna?, sve zavisi koliko su velika tvoja ovla?ćenja ?to se tiče produkcije, tj, da li treba samo da smiksa? ili mo?e? malo da se poigra??

Ceo problem je u tome ?to je sve snimljeno kao da će se raditi o urednom, takoreći pop miksu, a svirka je potpuno bezveze, a pesma lo?a. Znači, ako je već sve tako lo?e, ako svirački i autorski nije impozantno, onda treba ići na fazon, zvuk, foru, a toga ovde nema. Znači, ja bih bubnjeve prekompresovao, zamenio bas bubanj i dobo? sa nekim samplovima koji su agresivniji i konkretniji, podigao bas gitaru, isprljao sve, znači neki dist na bas da postane divalj, podigao gitaru. Da se od nekud dobije osećaj energije koga u prirodi nema ovako kako stoje stvari. Tip mora u Melodyne, to je sigurno, ali nije stvar u fal?u nego u tome da je interpretacija sedi jedan. I kod njega bi se igrao nakon ?to ga na?timujem. Sekao reči, dodao neke sumanute duplekse, vokoder, strofa preko telefona ili neki phaser, skroz suvo, snimio neke ribe koje znaju da pevaju ispod njega u refrenu.

Cela stvar je u tome da je aran?man naivan i da pesma nema ni energiju ni du?u i da treba nekako slagati slu?aoca. Kako god ti smiksao ako sve uradi? ovako lepo, čisto i pravilno, zvučaće katastrofalno zbog njih. Ubedi ih da treba to drugačije ako ikako mo?e? i zlostavljaj sve trake efektima.

My 50 cents
Dushan_S is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules