|
Predlozi i sugestije imate ideju kako da www.rumski.com ucinimo boljim? Recite... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Moderator
|
![]()
Upravo saznadoh da je Anita otisla sa foruma i to zbog jednog clana koji je ugrozavao njen integritet i dovodio u pitanje njene odluke i izjave. Sve ovo ne bi bilo toliko strasno da se desava prvi put, ali se ne desava. Bilo je takvih situacija, a po svoj prilici, bice i vise, ako se nesto ne uradi po tom pitanju. Pre neki dan je jedan od clanova, u saradnji sa nekim koji je izbrisao moju poruku (iako nije bila niti uvredljiva, niti vulgarna) napravio budalu od mene, objasnjavajuci mi kako je nebo plavo, a trava zelena. Ja sam to precutao zarad dobrih odnosa na forumu, ali posle ovog, necu vise ni ja da cutim.
Nasa, sada vec bivsa, adminstratorica je bila jedna od osoba koje su cinile da ovaj forum bude prijatno mesto, gde se ne razmenjuju samo strucne informacije, vec mozes naici na ljude koji su zaista vredni svakog truda. Takvi ce se odmah prepoznati u ovom mom postu. Na zalost, pojavljuju se ljudi bez ikakvog kredibiliteta (sto samo po sebi nije strasno) koji daju sebi za pravo da od nas prave majmune i budale, ne bi li dokazali svojim malim iskompleksiranim mozgovima kako su oni u stvari "face" ili kako oni mogu "na ravnu nogu" sa nekima. To je toliko bedno, da ne vredi ni spominjati... Osim... Ako je osoba, koja je meni draga i sa kojom delim mnogo stavova i slazem se sa 95% procenata (barem) onoga sto misli ovde isprozivana, onda samo mogu da zakljucim da ni ja, a i vecina ljudi odavde koja stvarno nesto vredi i koja je uvek spremna da pomogne, nismo pozeljni. Tome direktno doprinosi povladjivanje novim nadrkanim clanovima foruma, zarad laznog pacifizma i mira na istom. Ja volim da se salim i da se glupiram, ali ovo je sve daleko od toga, pa bih voleo da se izjasne ljudi koje sam malopre pomenuo u pozitivnoj konotaciji oko toga sta cemo i da li cemo dalje. Ja se opasno lomim i cini mi se da ako se nesto POD HITNO ne promeni, da nece na dobro da izadje. |
![]() |
![]() |
#2 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
#3 |
Vibrator
|
![]()
kao sto sam napisao aniti, postoje tri strane svake price..
koliko sam video, problem je bio u tome sto je tonalino napisao da ga jelo na tanjiru podseca na nesto drugo.. mene je podsetilo na meso, mozda je i njega.. anita je shvatila da se radi o izmetu, tako da je tada pocelo prepucavanje.. ako je zaista tako kao sto kaze anita, opet ni to nije razlog da se neko banuje i da se onako reaguje.. opet, s druge strane, tonalino je mogao malo da se uzdrzi i da postuje odluku admina.. mislim da je sve ovo prenaduvano.. nema razloga da bilo ko napusta forum.. p.s. ne zaboravite da je danas petak 13. ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Administrator
|
![]() Quote:
oggy, ne shvatam zasto nisi pm-ovao nekog od admina kada si saznao da ti ljudi brisu poruke? |
|
![]() |
![]() |
#5 |
Administrator
|
![]()
Nema mesta ljutnji i panici.
Anita nije otisla, niti je pozelela to kao resenje. Resenje je nesto sasvim drugo. ![]() Uostalom, iz postovanja prema njoj, necu vise pricati u njeno ime, vec cemo sacekati Anitine reci. Pozdrav ![]()
#6 |
Moderator
|
![]()
@ pure:
Uradio sam tako. Rekao sam Aniti, ali smo se onda dogovorili ( tj. ona mi je predlozila, a ja prihvatio) da ne produbljujemo svadje kojih je sve vise i vise. @ svi: Da sam se ja pitao, ne bi bilo dobro, posto sam bio zesce besan, ali to opet govori u prilog onome sto sam u prvoj poruci napisao. Ima ljudi koji prave, a ima ljudi koji smiruju konflikte. Anita spada u ovu drugu grupu, ali ne moze se bas vecno trpeti da te bilo ko ko dodje na forum gazi i maltretira. Svi mi imamo stvaran zivot u kome moramo da ispostujemo rokove, da zavrsimo poslove, da peremo sudove... Ovde nismo da bi nas neko vredjao ili podvrgivao ruglu, vec da bismo bili u kontaktu sa ljudima koji se bave slicnim poslom, razmenjivali iskustva, unapredili jedni druge, pa cak i dobro se zezali. Ovde je poceo trend da se pojavi bilo ko i odmah "napuca" nekog i onda onda ostali provedu dobar deo vremena pravdajuci njegove gluposti i neprimerno ponasanje "neprilagodjenoscu". Kako to da neko posle mesec dana od kada se prvi put pojavio i nije znao nista, odjedanput pocinje sa punim pravom da deli savete i da se konfrontira ljudima koji znaju bar 1000 puta to bolje od njega?! Pa to je sprdanje na racun svih nas! Mora se povesti racuna oko tih stvari jer vremenom to ljudima koji su iole ozbiljni dosadi. Ja, a i vecina vas nismo hobisti-muzicari vec zivimo od toga, SVAKI DAN. Pa nece onda neki nadobudni ili kakav vec vikend- producent da me maltretira svojim, najblaze receno, glupim opaskama. Meni to ne treba, a slozicete se ni vama. Lepo se i vidi po onome ko se do sada javio da su se svi prepoznali u mojim recima, tacno onako kako treba. Ocekujem jos nekoliko vrlo bitnih i meni dragih clanova ovog foruma da se izjasne, a ostatak (koji se, nadam, isto prepoznao, ali sa druge strane) bih molio da se i ne izjasnjava, jer me njihovo misljenje ne zanima ni najmanje. |
![]() |
![]() |
#7 | |
Administrator
|
![]() Quote:
da li pricas o tonalinu? (posto je to ono sto izazvalo anitin "odlazak")... ono sto je tonalino u samom pocetku rekao sto je izazvalo lavinu nije bilo licno...covek se kasnije prosto nasao pogodjeni i to, donekle, mogu da razumem...zato i ne praktikujem brisanje postova, prosto zakljucaj temu i otvori "ver. 2"... sto se mene tice, banovanje ne dolazi u obzir...sta je sve meni receno na ovom forumu pa ne gusim ceo svet time vec te osobe prosto otpisujem/ignorisem... |
|
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
![]()
Nisam konkretno mislio na tonalina, posto je on od pocetka bio dovoljno arogantan da zaboravim da uopste postoji, pa bih se mozda i ogresio kada bih o njemu bilo kako sudio (osim subjektivno, vezano za Anitin odlazak). Cak nisam ni upoznat u njihov sukob, a i ne zanima me, jer sam svakako pristrasan, pa sve i da je u pravu, tesko bih to mogao percipirati iz moje vizure. Ima i ovih "vukova u jagnjecoj kozi" koji su mnoogo opasniji po mentalno zdravlje.
Ja sam takodje bio protiv banovanja, sve dok se ljudi ovde nisu poceli osecati ugrozeno. Cak mi je negde bilo zao i nesrecnog cipele sto je "izleteo", ali moraju ljudi da se nauce redu. U situaciji da biram izmedju nekoga meni dragog i principa, izabrao bih ono prvo, bez razmisljanja. Imam ja tu nekih ideja u vezi svega ovoga, ali cekam da vidim kako ce da se zavrsi Anitin slucaj, te da li uopste ima smisla trositi energiju tamo gde je svako uprilici da te omalovazi ili ce ovo stvarno da bude mesto vredno postovanja, mesto koje ce da bude progresivno i gde ce se svi osecati prijatno i neugrozeno. |
![]() |
![]() |
#9 |
Super Moderator
|
![]()
Ma formula je jednostavna Anita je prioritet ovde a ostali neka se ponasaju u skladu sa voljom moralnih nacela. Tonalino ko tonalino nema ga po 4-5 meseci onda dodje i nasece nekoga. I ja sam bio medju prvima pa sam ga iskulirao i on mene i od tada ne komuniciramo bas mnogo a i nema razloga. Ja sam Aniti rekao da mu posalje pm gde ce mu lepo objasniti kako da se ponasa na forumu, sto vazi za sve nas , i da to postuje pod obavestenja kako bi svi videli to i da zakljuca temu.
Nema potrebe za frkama, sustina je da se odrede prioriteti a u ovom i svim drugim slucajevima je to da su administratori ti koji odredjuju pravila, bio to ja ili neko drugi. Bez izuzetka, ne moze drugacije nazalost ![]()
#10 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Zar nije moderatorski posao sam po sebi pandurski posao? To je obi?no neko ko se ne uvla?i emotivno u bilo kakve rasprave. Ako sam primeti neku neipravnost ili mu se neko po?ali, on bez mnogo emocija re?i stvar. Objasni ?lanu kako ne mo?e i za?to ne mo?e, ako ovaj ne slu?a crveni karton i gotovo, nema tu rasprave i filozofije. Nema to smisla tako li?no shvatati. Ako ste obi?li neke druge forume koji imaju ekipu koja se zna i dobro funkcioni?e, obi?no je obrnuto. Novajlije su fine i mirne jer moderatori beskompromisno ?tite interese ?lanova koji su deo komjunitija. Ako se neko nov uklopi, super, ali umeju biti jako, ali JAKO grubi prema "novajlijama", dok su nasuprot tome ovde novajlije obi?no najkura?niji da ulaze u ne mnogo smislene rasprave. Mislim da tu ne?to ne valja. Ja pretpostavljam da je bitno da se pove?a ?lanstvo i da ovde dolaze novi ljudi, ali mislim da ne treba podilaziti nikome ko se pojavi kao nov. TJ, ljudi ovde treba da se sami trude da budu pristojni i ljubazni da bi ostali ovde i mogli da dobiju pomo? i savet od ostalih ?lanova, uostalom, naravno da ?u se ja ili bilo ko drugi vi?e potruditi oko nekoga koga stalno sre?em ovde na forumu nego oko nekoga ko ima par post-ova. Kao drugo, Ognjene, mo?da i ti previ?e o?ekuje? od ljudi kao pojedinaca, ne mo?e se stvoriti idealno dru?tvo, pa ni na internetu, mora da postoji jasan i vrlo o?tar zakon oko nekih stvari. Ako je neko forumski pandur, tj moderator, ne treba da shvata emotivno taj posao, i da li?no i emotivno reaguje. Ti si tako?e imao prilika da svira? na mnogo mesta pred mnogo ljudi: Zamisli da si prekidao svirku ili napu?tao bend zato ?to ti jedan od sto ljudi u klubu u kom svirate dobacuje? Ako te ne ugro?ava ignori?e? budalu ili ka?e? gazdi kluba da reguli?e stvar, pa se svira dalje. Tako isto i ovde, mislim da se preterano emotivno reaguje. Jednostavno, mo?da oni koji su na vrhu strukture moderatora treba da budu malo o?triji. Na nakim jako masovnim a tako?e i jako slobodnim forumima kao recimo prosoundweb ljudi lete sa foruma samo tako, a ne daj bo?e da neko ko je do?ao sa strane ne?to krene da pametuje, ja nigde gora (da izvinete) punjenja govnima "pametnih" likova koji su banuli na forum od strane regularnih ?lanova koji se me?usobno znaju nisam pro?itao ni video nego tamo. Tj, morali bi malo da se dr?imo zajedno, i mislim glupo je i da sada Anita na neki na?in ka?njava sve nas svojim odsustvom zato ?to neko tamo ne ume da komunicira na civilizovan na?in. ![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Indijski narodnjak - aranzeri obratite paznju na - AranzHMAN! O.o | InsaneEyes | Razno | 7 | 01-04-2009 03:38 AM |
Na sta da obratim paznju ? | OFF | Audio Produkcija - Tehnike | 11 | 12-11-2006 02:30 AM |