|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Dali je neko imao iskustva sa jednom od ovih sprava , karakteristike znam
interesuje me sound , upotrebljivost ... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Mason
|
![]()
Evo ga jedan DW-8000 kod mene... vlasnistvo mog prijatelja Baneta...
Lepo sluzi kao midi kontroler, a ponekad se upotrebi i poneka farbica sa njega... Ako se secas pesme "Ratne Igre", grupe Kerber... onaj uvodni deo na pocetku pesme (godinama koriscen za pocetak emisije o vojsci "Dozvolite da se obratimo...), to je odsvirano na DW-8000 ![]() Po meni on ima i danas lepe analogne bojice, ali davno prevazidjena stvar...
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
ok .. nisam mislio da ga uporedino sa recimo Nordleadom , nego sam sound
vuce na analogno ? dco+vcf kakvi su basovi,padovi? user interface ? sum na izlazu ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Mason
|
![]()
Taj synth ne radi sa samplovima kao M1, X3, X5... U pidanju je digital waveform synthesizer... Pazi, nije on losa sprava... Kvalitet zvuka mu je O.K., ali meni, sto se takvih boja tice, ipak vise vredi npr. Ni-Reaktor, neki CW synth ili tako nesto... Da je DW-8000 los, nije los...
http://hem.passagen.se/tkolb/art/syn...ges/dw8000.jpg
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
imam prilike da kupim ex8000 , treba mi bas zbog analognih filtera , prepun sam i ja pluginova , ali treba mi nesto da dopunim digitalce i VA sinteve , za 250 evra ga mogu imati ...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
mod?rateur analogue
|
![]()
nemoj. radije matrix1000 ili 6R, ili JX8P. DW nije DCO vec ima digitalne wavefrome koji sviraju u DAC pa onda u analog filter. Mene je uvijek zanimao taj sint, dok ga nisam posudio od prijatelja koji ga je prodavao. bio sam potpuno razocaran. to da nema toliko veze sa analogijom, usporedivsi ga sa pravim analgocima, je jasna stvar, ali mislio sam da ce imati neki svoj specijalni stos koji bi ga ucinio interesantnim za male pare. ali nista od toga. sve nesto mutnjikavo, i spasavano sa debelim chorusom.
Siguran sam da ima ljudi koji ga obozavaju, ali ako trazis nesto analogno, DW sigurno nije za tebe. Recimo Ensoniq ESQ-1 je od tih hibrida puno interesantniji - 8bitni sampleovi u CEM-ov filter (isti kao na EIII i na Wave-u), sa tri oscilatora tone env-a i lfo-a. ima se sto radit s njim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]()
hvala ,to sam zeleo da cujem
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
bolje ti je da ubode? korga ms2000 koji ima wave-ove iz dw-a.taj sint se na?e u svakom studiju svijeta....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Senior Member
|
![]()
to je OK , pa ne znam koliko se taj MS2000 proslavio , nekako imam utisak da nije ni na trenutak izasao iz senke najpopularnijih VA sinteva(verovatno postoji razlog za to) ,ali nije to sad u pitanju, EX8000 me je interesovao zbog analognog filtera u njemu, VA sintevi i Va pluginovi su otprilike u istom taboru ,a analognjaci u drugom ... meni treba nesto sto ima analogni filter
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|