|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Uzeo bih neki notebook (pc) pa mi treba preporuka u moru modela i cena.
Treba mi za audio snimanje na terenu( sa verovatno Presonus firepodom) i kao pomoc desktop pc-u u studiju , jer vise jedan komp, ma kako jak bio, ne moze da zavrsi sve sto treba. Nista net, igrice, grafika....... Nisu mi preterano bitni masa i autonomija rada, ali perfomanse jesu,a cena pogotovu. Znaci, da moze da snima 10audio kanala odjednom, da potera po koji VSTinst na svirci ili u studiju i da mogu na njemu da vidim ceo SX( sad, ne znam napamet koja je to rez i velicina ekrana,ali znate na sta mislim) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
zavisi od financial budget; i koliko je vazan "design"
ako hoces i design onda bi rekao neki sony vaio kao na primer: A317M; 17" TFT, X-Black LCD 1440 x 900 Pentium-M 740, 1.73 GHz Mob. Radeon X600, 128MB 1770 ?; pored designa govori i x-black LCD, najbolje da odes do shop i uporedis x-black tft i neki drugi notebook i videces odma razliku; ja koristim isto sony grt 815 (stariji model) sa echo indigo dj i nikad nisam imao problems.... sony-service nije bas najbolji...ali imas 2 godine warranty.... ako ti design nije vazan onda nema jeftinije od dell, dell prodaje samo preko interneta, ...sada neznam kako moze se dobiti dell u srbiju... ovi notebooks vec svi koriste nove sonoma-cpus....ALi dalje od notebooks sa shared memory...to nije optimalno za audio! najbolje je kupiti notebook, testirati ga 1-2 week sa svojom audio-konfiguracijom,ako ne radi 100% vratiti nazad...
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Notebook | sRce | Computer Hardware | 7 | 13-09-2009 01:26 AM |
notebook i graficka | liman021 | Computer Hardware | 3 | 18-05-2009 04:19 PM |
Notebook sa fw-om od 6 pinova? | Elf | Computer Hardware | 3 | 10-08-2006 08:51 PM |
Notebook? | X-Dreamer | Computer Hardware | 4 | 18-06-2005 05:00 PM |