|
Recenzije Ovde mozete postaviti svoje recenzije audio softvera, hardvera, intrumenata i studijske opreme. Postavite pitanja ili iskomentarisite napisane recenzije |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Moderator
|
![]()
Jos jedan proizvod koji sam morao probati cim mi je dosao pod ruke je M-Audiov igrac u nizoj klasi eksternih zvucnih karti ? Fast Track USB!
Sam koncept karte je veoma zanimljiv. Dakle radi se o 24/48 karti, dinamickog opsega od 96 do 100dB (po proizvodjackoj specifikaciji - zavisno od ulaza), sto ce reci proizvodu namjenjenom ljudima koji tek ulaze u svijet audio produkcije, sa akcentom na gitarsko-basisticki dio populacije; sto je ocito uzme li se u obzir da uredjaj na sebi nema ni M od MIDIja! Upravo to i jeste glavni minus ove kartice, ali, kao sto rekoh, ciljnoj grupi to i nije pretjerano zanimljivo. Elem, u zgodnom pakovanju dobijete vas Fast Track, CD sa drajverima, malu knjizicu sa uputstvom (na 8 strana) i USB kabl od cca 1.5m. Od prateceg softvera tu su jos i (uz M-Audio standardni) Pro Sessions loopovi i GT Player Express (sto ce reci nekoliko gitarskih papa i 2 virtual-rack kontrolera). Sama kartica je smjestena u kuciste srebrne boje izradjeno od kvalitetne plastike koje ce zaista zauzeti malo mjesta na radnom stolu. (dimenzije je hard diska, tacnije 130x90x40mm) Sta spakovati u to? Na prednjoj ploci su pristupacne kontrole potenciometara, i to: ulaznog nivoa signala mikrofona (GAIN), nivoa signala na izlazu (OUTPUT LEVEL), i kontrola mixa izmedju signala ulaza i reprodukcije kojom se vrlo lako rijesava problem monitoringa prilikom usnimavanja. Tu je jos i prikljucak za slusalice (doduse mali 3.5mm) i prekidac za selekciju stereo/mono monitoringa ulaznog signala. Sa zadnje strane je XLR konektor za mikrofon (nazalost bez fantoma), te TRS konektor, kom se odgovarajucim prekidacem dodjeljuje funkcija gitarskog ili linijskog ulaza. Izlazni konektori su par RCA (cinceva), sto na prvi pogled nije bas najsretnije rjesenje, ali imajuci u vidu da ce vecina korisnika ove karte svoje snimke preslusavati na kucnom Hi-Fi sistemu ? potpuno prilagodjeni! Naravno tu je i USB konektor, kao i Kensington bravica kojom cete vas kompletan studio (sa odgovarajucim laptopom) zastititi od nekoga ko bas i ne zna sta je to ali bi rado da utopi nekom drugom za 100 marki ![]() Drajveri su instalirani ekspresno i bez ikakvih problema (ukupno 6 klikova misem i jedno ubadanje kabla). Instalirani WDM/MME, kao i ASIO drajveri sljakaju bez problema, s tim da moram napomenuti da je kod nekih starijih konfiguracija bilo problema pri reprodukciji sa CD-a (u vidu pucketanja) sto je, pretpostavljam, u vezi sa nekompatibilnosti USB drajvera; i sto ce sa novim drajverom, vjerujem, biti rjeseno. Kontrolni panel je skroman i pruza mogucnost izbora bitske dubine (16 ili 24) i velicine bafera (od More Responsive do More Compatible), sto zapravo na lijep nacin objasnjava pocetniku kako podesiti latenciju, a da se ista i ne pomene. I to je to! Instalacija GT Player Expressa je takodje protekla glatko (ovaj put 7 klikova misem, ali bez ubadanja kabla ![]() Isporuceni gitarski efekti definitivno nisu u klasi hardverskog procesinga; ali svakom klincu koji provuce gitaru kroz GTPE zaigrace osmjeh na licu! U najkracem, u paketu se nalaze: noise gate, equalizer, reverb, distortion, chorus i BPM delay. Stvar je olaksana utoliko sto su efekti presetovani tako da uz dva klika misem prelazite sa heavy distorzije do chorus akustare? Pored toga svi efekti su potpuno podesivi, pa iako su proizvedeni zvukovi daleko od idealnog lijepo je sto se moze pratiti sta se zbiva sa zvukom pri promjeni parametara pojedinih efekata. Sve u svemu, M-Audio Fast Track je odlicno koncipirana karta nize klase namjenjena prvenstveno momcima (i djevojkama) koji tek ulaze u svijet gitarskog zvuka i snimanja istog ![]() Imajuci u vidu da su isporuceni i drajveri potrebni za saradnju sa ozbiljnijim softverom, ova karta se nudi kao prakticno rjesenje i za ozbiljnije gitariste koji zele bez previse muke sacuvati svoje ideje i cak (u svojoj kuci) zavrsiti pristojan demo snimak?
![]() |
#2 |
Junior Member
|
![]()
Ja se slazem sa vecinom stvari.
Kod te kartice - kao i kod koliko sam video postoji jedan veliki problem.A to su - losi drajveri koji nece da rade na svakom kompjuteru i na svakoj verziji windowsa XP. Juce sam ceo dan pokusavao da nekako instaliram tu karticu - a nije da prvi pit koristim kompjuter. Kvalitet zvuka je ok, ali je glavno problem zato sto se windows karticu iskljuci posle nekog vremena - sat do dva sata. Ne znam da li se ovo desava na svakoj verziji windowsa ali je sigurno da dosta ljudi ima probleme. source:http://forums.m-audio.com/forumdisplay.php?f=4 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Ja sam kupio M-AUDIO FAST TRACK 2 i uz njega dobio PRO TOOLS SE koji ne mogu da instaliram. Da li znate kako da resim ovaj problem? Hvala puno!
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
M-AUDIO Fast Track Ultra - USB audio interfejs | SumAnuT | Recenzije | 0 | 16-06-2009 06:19 PM |
M-Audio Fast Track Pro | Fibra | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 19 | 05-06-2006 12:58 PM |