|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
mod?rateur analogue
|
![]()
nabavio sam na deutche e-bay: Control Synthesis DEEP BASS 9
![]() jeftin je jer malo ljudi zna sto je to: originalno zamisljen kao veoma los TB303 klon, medjutim napravljen je od odlicnih komponenti: CEM3340 VCO kao sto ima Prophet i sl. Transistorski 24dB Moog filter i Envelopa (brza i ostra kao zilet) MIDI-CV interface, Filter IN, CV out. prima pitch bend, mod wheel i controler, i glide kontrola kao na 303. vrlo konkretan i mocan, ali jednostavan synth bass. razbija za bilo kakvu elektroniku ili plesnu glazbu. zanimljiv je i zbog toga sto se na njega moze prikljuciti bilo koji VCO modul od nekog modulara - i svirati preko midija u njegov filter - znaci kompletni mini-sint sa VCO po izboru - npr. od MOTM ili sl. (kopija moog900 serije) ili Roland System100 VCO. takodjer moze se preraditi da mu kratko spojis jedan ili vise parova transistora u filteru s malim prekidacima - tako dobijes izbor od 24dB (moog), 18dB (303) ili 12dB po oktavi (OB SEM). drugim rijecima moze postati nekakav micro moog ili pravi 303. ![]() nabavio sam i Mutronics MUTATOR - high end 2ch analogni outboard filter. takodjer u pola cijene na Harmony Central oglasima. (Koristili su ga Radiohead, Leftfield, Massive Attack i drugi) ![]() evo kako zvuci: http://archive.keyboardonline.com/db...r/mutator1.mp3 http://archive.keyboardonline.com/db...r/mutator3.mp3 eto morao sam nekome reci, mojoj curi se fucka za sve to skupa.. :oops: ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Administrator
|
![]()
Svaka cast
![]() Za Deep Bass iskreno, nisam cuo, ali Mutator je prava stvar. Ljudima ili treba ili im nije bitan. Meni bi bio jako koristan i dao si mi dobru ideju za razmisljanje. PS. moja devojka ponekad svrati na rumski.com, ali ide samo na "razno - off topic" :oops:
![]() |
#4 |
mod?rateur analogue
|
![]()
hvala
![]() nemam nikakav demo od DB9 - nazalost tek je krenuo postom iz Njemacke. Ali svirao sam ga prije par mjeseci - moj kolega, a i ujedno i serviser za sinteve, ga ima, pa mi je bio posudio na par dana. Mutator se inace prodaje nov za 1000 eur. tip mi je dao za 600 ukljucujuci shipping - to nisam mogao propustiti, pa to je oko 450 eur. puRe, u vezi RE-501/555: inace tip od kojeg sam kupio mutator je isto prodavao SRE-555 u vrhunskom stanju - nazalost netko je drugi bio brzi. zainteresirao sam se za 555 kad sam cuo ovaj demo: http://www.analoguehaven.com/doepfer/modular_vortex.mp3 pitao sam ti malo za space echo u ZG - kad naleti 201 ide od 350-450 eur, 501/555 je 450-550 otprilike. 301 je 300-400. bio sam nasao jos jedan 201 za sebe (ponovo) - ali ispalo je da je u koma stanju. j.. ga. inace znaju naletiti na HC oglasima, cak ti se isplati sa shippingom pa pogledaj tamo s vremena na vrijeme. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Administrator
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
dobar taj mutator skinuo sam one mp3 eve i stvarno simpa zvuchi...aj preporuchite neku slichnu spravu a da ne koshta mnogo..
![]() |
#7 | |
mod?rateur analogue
|
![]() Quote:
![]() http://www.vermona.com/en/produkte/daf1/daf1.html nema MIDI ali zvuci odlicno i ima CV kontrolu kao mutator. s time da je i highpass i lowpass po kanalu - drugim rijecima ima ukupno cetiri filtera (mutator je samo lowpass filter) postoji i AKAI MFC42 (300-400 EUR) koji ima i phase shifter i MIDI kontrolu ali ima precist i njezan zvuk - nema nikakvog karaktera niti toliko 'masti' |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Senior Member
|
![]()
Neznam da li kupovina preko e bay funkcionise iz Srbije , hm ..sumnjam ,ali bih i ja rado video deep bass 9 u svom racku, a i bogami Andromedu ... 8)
ako neko slucjano prodaje neku analognu spravu ili je zainteresovan za neku menjazu ... contact@goasia-project.com |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
mod?rateur analogue
|
![]() Quote:
za vece treba imati VISA ili MC karticu, da mozes u PayPal ili ESCROW service. DB9 se inace prodaje u njem. za oko 200 Eur, kako naletis. ja sam imao srecu. sto se tice ostalih analogija - moj prijatelj 'dila' s njima , mogu ti poslati popis cega ima i po kojim cijenama. znam da ima i on DB9, njegov sam i probao kad sam se odlucio za to, ali neznam dali ga hoce prodati.. naravno, mene uvijek zaminaju analog sintevi ako tamo kod tebe ima nesto interesantno. (uvijek trazim Jupiter 8... 8) ) javicu se e-mailom. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Senior Member
|
![]()
Pratim tu po oglasima ali zadnji Jupiter 8 sam video pre nekih 5-6 godina i tip ga je prodavao za ca. 2500 nemackih maraka ,ovde jako malo tih sprava ima ... ja sam imao Jupetera 6 tokom osamdesetih ,kao i tb 303 ,eh da sam znao ... pre par meseci neko je na nekom forumu kod nas nudio Juno 106 ,i prodat je za 100 eura , par sati sam zakasnio ...nego vidim da imate Andromedu ,nesumljivo da je vrhunska sprava ,ali me interesuje da li ona vredi svoju cenu
![]() ![]() ![]() i ako nekog interesuje imam jedan Yamaha Fs1r za trampu...mozda i Roland xv5080... |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
preporuke za analogni filter i osciloskop? | dlukace | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 8 | 17-09-2005 09:08 PM |