|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Imam ovu karticu i ne znam gdje da podesim kasnjenje. U cubase-u nema te opcije kao u knjizi a ne znam gdje i kako to da podesim.Sta da radim?
![]()
![]() |
#2 |
Ivan Lekic
|
![]()
Skini sa neta ASIO4ALL drajvere i instaliraj
onda idi u Cubase na DEVICES/DEVICES SETUP/VST MULTITRACK i odaberi te asio drajvere pa na Control panel i stavi relativno malu latencu i nece biti kasnjenja ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Mo?e? da proba? i sa KX Driverima za Live
![]() |
#4 |
Ivan Lekic
|
![]()
KX nikako !!!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
Zasto KX nikako?! :roll:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Ivan Lekic
|
![]()
Zato sto instalacijom KX drajvera dobijas mnogo vise necega sto nije potrebno , u proceni svaki cetvrti korisnik ima probleme ili ne zna da se snadje , a i losi su ..
ASIO4ALL je samo ono sto treba tj. Asio podrska .. kratko i jednostavno .. Instaliras i koristis i ne mislis ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]()
Ja sam koristio Sound Blaster Live 5 sa kX driverima i bez njih. Problem kX drivera u radu sa SX je sto rade samo na 48000 i sto ponekad prave probleme. Osim toga, to moze dobro da radi samo ako imas dosta RAM memorije. Ako nemas onda postavljas nisku latenciju ali sa vise od npr. 9 trakova SX zapinje. Ja sam se mnogo puta nanervirao a nisam mogao kupiti nesto bolje. Posebno ako ukljucis Halion nastaje show. Postoji podesavanje miksete kada snimas npr. vokal a da ne cujes kasnjenje i sve je o.k. Ja sam snimao sa half-dupleks bez problema. Moras imati ideju u glavi i dosnimavati samo sa osnovnim instrumentima kako bi odrzao latenciju na minimumu. Ako nemas toliku koncentraciju i uho bolje nadji nacina da kupis bolju karticu. Ovo je skup sport sa neiszvjesnim krajem u smislu da li ce ti ovo biti samo licno zadovoljstvo ili ces stvarno moci nesto i zaraditi.
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
kasnjenje midi-a?? | branoy | Audio Software | 8 | 17-10-2009 01:05 AM |
Creative Live! 24-bit External | komentator | Computer Hardware | 0 | 26-12-2006 04:33 PM |
Creative LIVE | Shady | Computer Hardware | 2 | 05-06-2005 10:44 AM |