Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Produkcija Hip-Hop/RnB Muzike

Produkcija Hip-Hop/RnB Muzike Snimanje, produkcija, obrada i aranziranje Hip-Hop/RnB muzike i slicnih pravaca...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 14-09-2010, 10:22 AM   #61
InsaneEyes
Pro Member

InsaneEyes's Avatar

Default Re: Hip-Hop muzika // karakteristike produkcije

Quote:
Originally Posted by Tormentor View Post
jesi ti normalan da te pitam
jok brate

honda - the power of dreams!!!!

InsaneEyes is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2010, 05:38 AM   #62
Midi
Member

Midi's Avatar

Budući da sam primjenjivao ovdje naučene tehnike, samo je ispravno da vam dam link da čujete pjesmu, i zahvalim na pomoči.

Cloud Factory - High Grounds
Midi is offline   Reply With Quote
Old 31-10-2010, 04:51 PM   #63
Midi
Member

Midi's Avatar

Quote:
Originally Posted by Midi View Post
Budući da sam primjenjivao ovdje naučene tehnike, samo je ispravno da vam dam link da čujete pjesmu, i zahvalim na pomoči.

Cloud Factory - High Grounds
Kako dati vi?e prostora snareu na ovoj pjesmi? Dali dodavanjem kicka u snare, jaca kompresija, reverb?
Midi is offline   Reply With Quote
Old 31-10-2010, 04:54 PM   #64
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Quote:
Kako dati više prostora snareu na ovoj pjesmi? Dali dodavanjem kicka u snare, jaca kompresija, reverb?
... sidechain
silicon science is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2010, 10:56 AM   #65
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

Quote:
Originally Posted by Tormentor View Post
jesi ti normalan da te pitam
molim te da se ne ponove ovakvi izleti. na ovom forumu nema mesta za takve stvari. ovo moze na drugim da prodje ali ne i ovde

sledeci korak je ban na jedan dan, a nakon toga ban na "zauvek"

tako da te molim kao moderator da se kontrolishesh

pozdrav
HeatMan is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2010, 06:36 PM   #66
cAAc
Banned

Quote:
bus kompresor je u prijevodu limiter?

vidio sam da postoje razliciti za razlicitu muziku, ima takvih podjela i kod software-a?
ja sam nesto skoro upalio kjubejz i gledao neke tutorijale i koliko sam shvatio ,a mozda gresim buss kompresija je kompresija na grupi ..recimo ritmu (mada je pozeljno posebno pre toga tretirati kik sner hetove itd kao i poigrati se sa EQ) .
Jedna od simpaticnijh stvari mi je uticaj kompresora na reverb ..npr pored ovog nabrojanog uradis jedan fx kanal na koji ide reverb(isto se poigraj sa EQom na tom kanalu ,i grupu na koji ide jos jedan kompresor cije su glavne karakteristike ,napumpani ratio i make up do kraja sa atakom i holdom na minimumu i malim releasom ..treshold i analysis izvrti malo vidi sta ti odgovara).Reverb sendujes na taj komp (naravno neke lejerovane snerove i neke hetove si sendovao na fx reverb ..takodje mozes i send na taj kompresor)
E sad trebao bi da dobijes efekat de se reverb pojavljuje i nestaje i daje specifican flov ritmu .. igranjem sa jacinom kompresije na sendu se u stvari dobija taj efekat..
Problem je sad sto nemam prakse ni dovoljno znanja pa daljim radom i dodavanjem ostalih elemenata upropastim sve jer imas mnogo varijanti za eksperimentisanje sa sendovima i grupama ..u svakom slucaju je zanimljivo
Ne znam koliko je ovo karakteristika HipHop-a ali mislim da bi dobro doslo za neke aj da nazovem old school ritmove tipa House of Pain ,CH itd
cAAc is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2010, 08:02 PM   #67
kejkz
banned

cAAc, jedan od efekata koji se upravo posti?e kompresijom i jeste to da se reverb, prostor, izdi?e u trenucima kada je pauza između tranzienta, tako da mo?e? slično ?to si ti sada opisao postići samo ako stavi? vrlo mali reverb i prilično jako kompresuje? drum grupu, recimo. I da, buss kompresija i jeste upravo to, procesiranje grupe kanala ili insturmenata istim efektom. Tako se dobija na kohezovnosti zvuka. Sidechain mo?e samo upravo biti jedan od dodataka pomoću koga se mo?e jo? bolje kontrolisati dinamika.
Mada to ?to si ti naveo takođe nije lo?a ideja. Mo?e? posle reverba staviti sidechain kompresor, i onda će reverb da se uti?ava kod tranzienta, i da se vraća kada prestanu. Mogućnosti su neograničene, i nemaju ba? direktne veze sa hip hop produkcijom, nego sa miksom uop?te.
Old 27-02-2011, 11:04 PM   #68
mikac
Junior Member

mikac's Avatar

Quote:
Kada ja stavim kompresor na master da mi stvar di?e, pumpa itd. sto smo ranije komentirali - dali se ja time petljam u mastering ili to spada pod eq? Ako recimo hocu napraviti profesionalniji mix i master u nekom studiju, kako ce to utjecat, smetat itd.
kompresija mo?e samo nemoj da ga previ?e napanji? na master ?ini, pusti da ti miks "di?e". 2-3 dB gain redukcije je ok. za agresivniju muziku koristi manji attack. eq ostavi za postprodukciju.
mikac is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2012, 12:11 PM   #69
KrleBeatz848
Junior Member

Imam 15 godina, beatmakingom sam poceo da se bavim pre godinu dana. Smatram da nisam toliki amater za svoje godine ali bih voleo da preslusate neke moje radove da bi znao sta treba da se popravi i na koji nacin i u kom programu da nastavim dalje. Radim u FL Studiu 9. Na ovom linku su nekih 10-ak instrumentala. Ko stigne tj. ko ?eli nek' preslu?a sve.
Pozz
http://soundcloud.com/krlebeatz848
KrleBeatz848 is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules