|
Pravna Pitanja Ovdje pi?ite sve ?to znate ili ?elite znati o autorskim pravima, ugovorima sa agentima/izdavačkim kućama itd... i sve ostalo ?to dotiče pravnu stranu poslovanja s glazbom. |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
moderator
|
![]()
Vec sam clan SOKOJ-a,o kom su misljenja uglavnom negativna,i licno ne znam nikog ko bi imao bilo kakve reci hvale za usluge koje pruzaju.
Videla sam da ima vec nekoliko postova na ovu temu,ali nisam uspela da dodjem do imena drugih agencija za zastitu muzickih autorskh prava koje pruzaju iole bolje resenje.Stoga izvinjavam se ako vas teram da cirkulisete sa pricom,ali ja vas najlepse molim da ponovo podelite tu informaciju koju sam propustila (dugo me ne bejase na forumu). Osim toga sto nemam apsolutno nikakve koristi od svog clanstva tamo,vise me brine cinjenica da ne dobijam nikakav dokument niti bilo kakav dokaz da je odredjeno delo koje sam im predala pravno zasticeno? Jednom prilikom pre godinu dana sam im se obratila za gorepomenuto ,medjutim gledali su me kao da im trazim eliksir za vecnu mladost. Zvali su me posle nekoliko dana,pitali me za sta mi to treba,ja sam im rekla da mi je potrebno jer zelim da konkurisem sa zasticenom pesmom na festival.Tek posle 2 nedelje,ja sam dobila papir na kom samo pise da se potvrdjuje moje clanstvo (bez pominjanja imena zasticenih dela!),i svrha namene doticnog papira (znaci, nisam u mogucnosti da ga koristim za bilo sta drugo,sem za festival). Ako vec nema autorske naknade,ajde barem da mozemo da obelezimo datum i svoje ime na delu pravno..Koji je najbolji nacin? Pozdravljam vas,i izvinjavam se na ovoj smaracini,i meni je samoj muka vise od te teme,ali mi treba konacno resenje ovih dana... hvala unapred |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Agencije za zastitu autorskih prava na teritorijama Ex YU | dexyco | Pravna Pitanja | 19 | 08-01-2008 06:26 PM |
Rumski - Online Zastita Autorskih Prava | Mogli | Predlozi i sugestije | 11 | 24-04-2005 03:59 PM |