|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#81 |
ton magistar
|
![]()
je, moze bit da san malo zatamni, ali nije samo anastasia r'n'b ima i drugih, meksih i finijih produkcija. sad san bas tvoje usporedjiva sa par stvari svjetske produkcije i tvoje je dosta naprid. bas je ispeglano a ja volin kad mrvicu pumpa. ok, to bi funkcioniralo u clubu, ali na radiju i tv bi te satrali njihovi multibandovi na izlazu.
![]() ma, ja nisan mastering strucnjak, da ne mislis da ti pametujen, samo govorin utiske, razminjujen iskustva i ucin. ![]() kad san slusa tvoj master, palo mi je na pamet ono sto je reka ketz, da 'svaka akcija afektira sve ostalo', lipo si glasove izbaci ali onaj 'klap' dobos me bas iritira i opcenito su mi visoki tvrdi, e a sad... :roll:
![]() |
#82 |
Senior Member
|
![]()
Sandro jarane sa kojim alatkama si ono napravio..mozes li malo obrazloziti postupak?
![]()
![]() |
#83 |
Banned
|
![]()
Skinuo sam samo jedan deo od Gianfranca , strofa do refrena . Da li je to sve ? Mozes li staviti mp3 na yahoo , da cujem sve , ovako ne vredi komentarisati ? Cini mi se imas neki nuz zvuk kao neki slabo primetni flendzer . Ne znam sta je . Da li je to primetio jos neko ?
Ostale jos nisam stigao da skinem i preslusam . Voleo bi cuti master od onih koji vaze za strucnije na ovom forumu . |
![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |
Senior Member
|
![]()
E, poslusao sam danas opet svoj master,nisam namerno hteo da ga slusam dva dana da bih dobio na objektivnosti. Slozicu se sa svima, malo sam preterao sa visokima.. :oops: I zahvaljujem se svima na komentarima!!
![]() ![]() Generalno se slazem sa Gainfrancom sto se RnB zvuka tice... Malo ostriji i kick in the face ![]() Poslusao sam i ostale mastere, pa evo mog skromnog misljenja: Eon: Celokupna frekventna slika prvog mastera mi se vise svidela, u novom si malo vise izrazio srednje (nebih da ciljam frekvencije ![]() Sumanut: Ako sam ja lud na visokima, onda je sumanut slepi mis ![]() SandRob: Maglu cujem i ja...po mom ukusu fali visokih. E! Ali, bitnija stvar od cele EQ slike (jel, to svako moze malo i kuci po svom ukusu da doradi) je sto si izgubio na dinamici. I strofa i refren su u istom "nivou".. Kao da ti snimak "nedise".. Kod ostalih nisam primetio taj problem.. Tvoj master mi najvise lici na Eonov prvi master (u celini), samo sto nepucketa. I, jedini si napravio FadeOut ![]() A kod vecine snimaka (za sada svi osim Gainfranca) mislim da nisu dovoljno "napumpani"...ako uzimamo u obzir komercijalne svrhe i ovaj stil muzike.. Mislim da je bas (ne bass - bash! ![]() SandRob: Quote:
SandRob, jel imas iskustva sa TV i radiom? Ako da, zanima me kako masterujes itd...jos neke stvari, ali to je mozda za drugu temu... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Senior Member
|
![]()
MilosJeftic:
Quote:
To je vise nego dovoljno da se oceni master. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
ton magistar
|
![]()
evo sad uploadujem drugi moj master. pokusa san malo korigirat stvar po vasim uputstvima, ali namjerno necu vise napunpavat i peglat jer mi se to ne dopada. pokusa san malo jos posvitlit sve skupa, ali me strah pumpat visoke jerbo mi onda zvuce nekako 'jeftino' i to mi je generalna zamjerka u svim vasim masterima, pa cak i u eonovom, koji je 'njezniji' i nesto nizeg rms-a cak i od mojeg prvog pokusaja.
![]()
![]() |
#87 |
Member
|
![]()
Joj ljudi nikako da stignem da uploadujem, evo veceras
kasno po mom vremenu valjda cu imati vremena |
![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Banned
|
![]()
@Gianfranco , original mix nije najispravniji . Na refrenu pocinju problemi . A tvoj master se upravo tu prekida . Zanima me kako si uradio refren . Ako ti nije problem ...
Glavna stvar je uciniti ovaj mix podnosljivijim . Najlakse ga je napumpati . Sandro je na pola puta ( slusao sam samo 1. master ) . |
![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
ja sam ubio dosta toga oko 1 khz ![]()
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Ableton Live takmicenje | Website! | Razno | 3 | 12-10-2009 12:58 AM |
Mastering | Eyes | Audio Produkcija - Tehnike | 17 | 28-08-2007 01:47 AM |
Prva gotova pesma i prvo takmicenje :) | MUzzY | Promocija radova | 10 | 21-08-2007 09:31 PM |
Takmicenje za Remix | Max | Razno | 64 | 03-10-2006 09:34 PM |