Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Monitoring

Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 03-11-2008, 01:35 AM   #71
Bitch
SuperModerator

Bitch's Avatar

Default Re: ADAM A7 ili ???

Quote:
Originally Posted by Max View Post
Zavise i od zvucnika .... i to podosta .... od velicine membrane , od same konstrukcije ......

Pozdrav
...pa naravno. to na prvom mestu, pa onda ovo sto ja pisem.

...c c c , volis da mi dovrsis recenicu pa to ti je

pozzz
Bitch is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2008, 02:44 PM   #72
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by Bitch View Post
...c c c , volis da mi dovrsis recenicu pa to ti je

pozzz
Max is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2008, 09:57 PM   #73
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

Ja sam neki dan cuo prvi put taj A7 kod ortaka. Pustio sam neke svoje mixeve. Nisam ih nesto preterano dugo slusao ali meni je to super. Kada bi kupovao nesto za kucnu varijantu mozda bi ih uzeo. Mislim da u tom rangu cene tesko moze sta pametnije da se kupi.
LACKY is offline   Reply With Quote
Old 27-11-2008, 03:44 PM   #74
Monroe/Rampart
Member

Monroe/Rampart's Avatar

evo da se i ja oglaism posto sam imao ove dane slicne dileme kao i decko koji je otvorio temu

dakle, radim rap, d'n'b i breakbeat...uglavnom, bass-heavy zanrove di se takodjer trebaju isticat drumovi...i sve se svelo na kraju nekako na krk vxt6 i adame a7 koje sam i isao paralelno slusat u radnju...monitori nisu bili savrseno postavljeni u savrsenoj prostoriji, sto je u jednu ruku i plus, posto ni moja prostorija nece biti savrsena...na preslusavanje sam odnio cd sa svojim instrumentalima posto njih znam prilicno dobro, dok bi neki poznati cd vjerojatno zvucao dobro na svim kutijama..

na pocetku, najvise me sokiralo sto ni jedne ni druge kutije nisu zvucale toliko dan-noc bolje od mojih 10 godina starih sonyevih hi-fi kutija...to me jos uvijek najvise buni i cini mi teskoce kod opravdavanja kupnje novih monitora samom sebi : )...
sto se samih kutija tice - adam bi vjerojatno tu bio moj izbor...krkovi imaju vise bassa, ali kako su oba bili spojeni na big knob (preko dueta), kad bih prebacio s a7 na krkove, tako bi se bass pojacao i za sobom pojeo fin dio midrangea na dobrom dijelu beatova...a7 nije imao onaj pumpajuci bass kakav ljudi ocekuju u mojim zanrovima, al kad bi se prebacilo na krkove tad bi odmah stvar zazvucala onako "klupski"...ja sam isprve dosta razmisljao preslusavajuci ova dva monitora, al nakon jedno 4-5 instrumentala u radnju je stigao moj ortak koji se nikad nije bavio nikakvom vrstom glazbe ni inzenjeringa, al ima prirodno sjajan sluh, i nakon 20 sekundi beata i switchanja monitora rekao "uzmi a7...tako zvuci muzika, ovi žuti zvuce kao da slusas muziku u disku"...i to je vjerojatno najtocniji opis...

sve u svemu, moram odluciti do drugog petka, i kako je krenulo bit ce to a7ice, posebno jer nisam opsjednut time da bass pumpa, iako takvu muziku radim...vise volim da je midrange cist...al kao sto rekoh, jebe me to sto nisam ni s jednim od ova 2 zvucnika dozivio onaj "ajme, kao da sam otčepio uši" moment...a i to sto su na a7-icama stvari zvucale onako kako sam i zamislio, kako sam ih i odradio doma (na krkovima su zvucale ko da je netko na adame igradio onaj bass boost gumb s mini linija), a nisam vjerovao da sam bas toliko dobro potrefio mix : )...

eto, ljudi preporucuju a7, ortacima se vise svidja a7, prodavacu na moje beatove lijepse zvuci a7 (iste su cijene, a krkovi im nikako ne idu, tako da prodavac nije bas gurao vodu na svoj mlin), realnije je to sto cujes na a7...a s druge strane, a7 je ono, tipican anti-rap zvucnik s nejakim bassom (sto meni licno nije problem posto sam navikao radit s tocno takvim zvucnikom) i jednnostavno sam dobio onaj pravi analysis paralysis i nadam se da cu uspijet odlucit do drugog tjedna : )
Monroe/Rampart is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules