Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Monitoring (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=136)
-   -   ADAM A7 ili ??? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=24870)

GERAG 25-10-2008 03:48 PM

ADAM A7 ili ???

Da li je Adam A7 najbolje resenje za kucni studio ili mozda ima nesta bolje u rangu do 700 eura koliko kostaju u Artistu za par aktivnih monitora.

korenjak 25-10-2008 04:10 PM

Re: ADAM A7 ili ???

Ja sam uzeo A7 i skroz sam zadovoljan...

Imas dosta rasprava na temu ovih monitora.....ovde na rumskom!

U toj klasi imas jedino Mackie HR624 ili neki KRK...

Mnogi ne vole sto je adam dosta raznovrstan u visokim spektrima, i navikli su na neke druge pa im je naporan, medjutim meni sasvim prija , cak ga koristim i za slushanje muzike...

pozdrav

dalaj 25-10-2008 11:44 PM

tesko da ces pogrijesiti,ja mislim da ja nisam :D, samo se trebas naviknuti na njih,jer koliko god su monitori u zamisli flat i vjerni, toliko je i svaki zaseban jer su svi po necemu karakteristicni
sretno :p

peter the great 26-10-2008 12:57 AM

Quote:

Originally Posted by GERAG (Post 222386)
Da li je Adam A7 najbolje resenje za kucni studio ili mozda ima nesta bolje u rangu do 700 eura koliko kostaju u Artistu za par aktivnih monitora.

Neces pogresiti ako uzmes A7, veruj mi. I ja sam se dosta raspitivao, svi su imali samo reci hvale. Na kraju sam se i sam uverio u to, prezadovoljan sam. Inace, kostaju 750 eura, a ne 700...

GERAG 26-10-2008 01:11 AM

Ja imam Yamahe HS80M sa osmoincnim bas zvucnikom pa se plasim da mozda Adami ne budu tanki u odnosu na Yamahe?

lesha 26-10-2008 01:19 AM

Quote:

Originally Posted by GERAG (Post 222437)
Ja imam Yamahe HS80M sa osmoincnim bas zvucnikom pa se plasim da mozda Adami ne budu tanki u odnosu na Yamahe?

sigurno ce imati manje basa od yamahe, ako vec imas njih, sta ce ti adami?

GERAG 26-10-2008 03:17 AM

Pa nemam pojma kako rade Adami a svi ih nesto hvale.Nisam imao prilike da ih cujem pa zato i pitam a Yamahe mi rade lepo ali kao ovi Adami su bolji sta li?Nisam pametan!

lesha 26-10-2008 08:56 AM

pa poslusaj ih onda :)
veruj samo svojim usima.

Gianfranco 26-10-2008 09:52 AM

Ja imam Dynaudio BM6a i Adam P11a.
Moje iskustvo govori da Adami daju korisne informacije u gornjem spektru,ali da su veoma nepouzdani u bass frekvencijama,jer su tu veoma tanki.
Desavalo se da da izaberem kick i bass koji mi super rade na adamima,a onda kada se prebacim na Dynaudio,prestravim se koliko je recimo kick slabasan.

Isto kao sto mozes naci bombardovanje informacijama da nema nista bolje u tom cenovnom rangu od Adam A7,isto tako ces naci i gomilu korisnika A7,P11a,...,S2a,pa i S3a(?) kojima fali nesto u basu i nameravaju da uzmu sub.
Tako i ja planiram da uzmem Sub10 za njih,pa da vidim sta ce da se desi :)

GERAG 26-10-2008 10:44 AM

Quote:

Originally Posted by Gianfranco (Post 222459)
Ja imam Dynaudio BM6a i Adam P11a.
Moje iskustvo govori da Adami daju korisne informacije u gornjem spektru,ali da su veoma nepouzdani u bass frekvencijama,jer su tu veoma tanki.
Desavalo se da da izaberem kick i bass koji mi super rade na adamima,a onda kada se prebacim na Dynaudio,prestravim se koliko je recimo kick slabasan.

Isto kao sto mozes naci bombardovanje informacijama da nema nista bolje u tom cenovnom rangu od Adam A7,isto tako ces naci i gomilu korisnika A7,P11a,...,S2a,pa i S3a(?) kojima fali nesto u basu i nameravaju da uzmu sub.
Tako i ja planiram da uzmem Sub10 za njih,pa da vidim sta ce da se desi :)

E ovo mi se vec svidja.Covek koji ima Adame i korektno ih opisuje,na osnovu svog misljenja,naravno.Obicno je ona prica-Svaki ciga svoga konja hvali.

All times are GMT +1. The time now is 12:16 AM.