|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#71 | ||
Moderator
|
![]() Quote:
![]() Quote:
Sa tim stvarima se borim na sledeci nacin: Pitam "kako ti zvuci"... i onda statistika... uzasno sam dosadan sa tim... ali jbg. Ili povremeno "nekriticki" preuzmem tudje analize i iskustva. Ali prvo bojazljvo obidjem drugare... da proverim ![]() Ne... to se valjda vise ne proizvodi... U tom slucaju, ako se i moze naci... onda se na to moze racunati samo za DIY... sto meni ne odgovara... U Sparrow sam koristio brutalnije cipove... fully balanced po konstrukciji... malo skuplji za izradu... ali su novi i muzikalni... U miksere ih ne stavljaju... koliko znam... PRESKUPO!!! Valjda... ima tu i dosta inercije... skupo je igrati se sa raznim komponentama... nezahvalan posao... pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#72 |
Moderator
|
![]()
Hvala!
![]() Da. Ajd... kad god hoces... gde god hoces i kako god hoces ![]() Pa ti sad izaberi ![]() pozdrav bogi
![]() |
#73 |
MCI Master
|
![]()
evo vrijeme za VCA...uh jos malo i gotovo
![]() ![]() ![]() ![]() evo Boggy pin 1 signal input pin 2 +15v pin 3 control (from fader) pin 4 ground pin 5 signal out pin 6 -15v na mojim PCB mosulima je 5534 (ne 741!!!) R1008 je calibration trim VCA = DBX 202c Evo sto mi je rekao LARRY LAMORAY jedan od vodecih Ljudi MCI i osoba koja je sastavljala MCI pultove u EX Jugi The only thing I remember - vaguely - about the VCA's is that they were DBX-201s or -202s (I think), and seem to recall that they needed to be optimized at the "0" Fader setting (sweet spot) for +4 in and out of the module ajde sad... a: dali da to stelam u pultu ili van njega.... b: kako c: kojim softwareom: d: koja procedura.... hebiga nisam nikad to radio (jumfer) pa mi treba malo inputa ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
MCI Master
|
![]()
e imam jos jedan info samo da ga najdem
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
MCI Master
|
![]()
OVO IMAM O STELANJU NOVOG MCI VCA MC 202 ali nije stelanje kao kod orginalnog PCBA...bar mislim
you'll need a 10K pot act as the "Fader" Install the 4 resistors as noted above (R1010, R1011, R1003, R1006) On the MCI Board: Pin 1 is the input for the 1K tone from a low distortion oscillator Pin 2 is +15vdc from bench power supply Pin 3 is to the wiper and one outside terminal of the 10K pot (tie together) Pin 4 is ground: tie the other terminal of the pot here along with your audio grounds Pin 5 is output to distortion analyzer input Pin 6 is -15vdc Adjustment procedure: Place VCA modules on fixture powered by +/- 15vdc Set ocilliator output to 1K @0dBv and input to Pin 1 Adjust the 10k pot so that the module provides 0dB of gain (unity) This voltage, measured at the 10K pots wiper should be around -51vdc Adkust the pot on the VCA module for minimum THD (distortion) The THD should be around .007% using a 30Khz cutoff. Make the resistor changes on the other MCI VCA cards and Install modules. |
![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
MCI Master
|
![]()
ako se ne varam mogu kao signal koristiti MCI jev OSCILLATOR na 1khz?????
to bi bilo super....... JER SAM GA FINO SREDIO I REKAPIRAO!!!!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Moderator
|
![]()
Prvo, imas RME? Ok.. da li on ima balansirane (analogne) ulaze i izlaze? (nemam RME pa pitam)
Drugo... u kakvoj ti je masini RME? PC ili MAC? pozdrav bogi
![]() |
#78 |
MCI Master
|
![]()
RME NEMA BAL in out ..IMA ALPHA LINK ALI MISLIM DA CU POSUDIT RME MULTIFACE ZA OVO....
ZA SAD JE SVE U MACU ALI ZA 30 minuta sve moze bit u PCu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Moderator
|
![]()
Ajd da ne gnjavim...
![]() Za ovo ti treba pristojna profesionalna karta sa balansiranim stereo in i stereo out... koja moze 24bit na 48 i 96kHz. Strasno bi olaksalo posao ako bi ta karta bila u PC pod Windows XP. pozdrav bogi p.s. gde pobeze? ![]()
![]() |
#80 |
MCI Master
|
![]()
recimo da to imam od sutra podne!!!
PC XP sp1 i MULTIFACE RME...96k 24 BITA!!!!!!!!! balansirani i nebalansirani I/O po zelji ![]() a Software .....??? idem gledat na net |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
malo glupo pitanjeali samo malo | alavuk | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 11 | 25-01-2008 10:12 AM |
malo glupo pitanje,ali... | dlukace | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 14 | 19-10-2007 08:52 AM |