Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Dizajn i konstrukcija studija

Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 15-03-2007, 09:52 PM   #71
Zid
Senior Member

Zid's Avatar

Default Re: Radni stol

Quote:
Originally Posted by Cadaverous View Post
Potrudiću se da pronađem nacrt jer sam ga radio pre godinu dana. Nemam običaj da bacam papire koji mogu da poslu?e 2 puta. Čim ga pronađem poslaću ti. A ako ga ne pronađem, potrudiću se da ga ponovo nacrtam.

Pozdrav
Hvala druze..
Old 11-07-2007, 11:33 PM   #72
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

Mi smo u fazi izrade stola...
našli smo zanimljiv site koji prodaje i nacrte. Stolovi nisu točno što ja želim, ali im je baza odlična, pa sam nacrt kupila za 9,95$ i upravo ga promatramo i gledamo što sve treba modificirati, a i naučit ćemo nešto o izradi usput.

To je ovaj stolić.

Ako netko želi nacrt, pošaljite mi meil pa vam pošaljem pdf.
ANITA is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2007, 07:36 AM   #73
Sasha Fishter
Member

to je samo za jedan monitor? ..salim se ...dobar je stol...al nemas kliznu ladicu za klavijaturu
Old 12-07-2007, 08:57 AM   #74
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

Quote:
Originally Posted by Sasha Fishter View Post
to je samo za jedan monitor? ..salim se ...dobar je stol...al nemas kliznu ladicu za klavijaturu
Ma da.... zato ga sad modificiramo. Crtali smo sinoć do 3 am.... sanjali stol i sad nastavljamo, jer nismo sanjali neki dobar.

Dimenzije ovog stola su malo čudne.... vrrlo je nizak... tako da ćemo mi malo povisiti ove djelove za rack... stol malo produljiti i dodati ladicu za klavijaturu. Samo da nam se sve poslo?i u glavi jer ću opet ostati bez stola....
Old 12-07-2007, 10:30 AM   #75
Sasha Fishter
Member

Quote:
Originally Posted by ANITA View Post
Samo da nam se sve posloži u glavi jer ću opet ostati bez stola....
Sretno onda...treba puno zivaca za preinake

i ja kalkuliram nekakvi stol...moj se njise samo ako ga malo dotaknem ... Isto tak nemam ideja bas, pa ovaj thread super dode
Old 16-07-2007, 10:05 PM   #76
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

Quote:
Originally Posted by ANITA View Post
Ne da mi se petljat sa stolarima, užasno mi idu na živce, bar ovih 6 koje znam.
gredu li ti vise na zivce stolari oli mesari?
i meni ce vajat ucinit novu trpezu. najveci mi je problem kako rijesit kabele. di ce prolazit i kako ih sakrit a da opet uticna mista budu na ruku.

Last edited by SandRob; 16-07-2007 at 10:08 PM.
SandRob is offline   Reply With Quote
Old 17-07-2007, 06:03 PM   #77
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

Quote:
Originally Posted by SandRob View Post
gredu li ti vise na zivce stolari oli mesari?
i meni ce vajat ucinit novu trpezu. najveci mi je problem kako rijesit kabele. di ce prolazit i kako ih sakrit a da opet uticna mista budu na ruku.
Eh, jo? i to!

Mi smo, evo, ipak osmislili do kraja moj stol, no nai?li smo na problem druge prirode. Nigdje nema materijala kakav smo zamislili. Ni?ta posebno, samo malo deblje (od 3cm) deblje crne daske.... one kao za kuhinjski stol su predebele (4,5cm), a ovih nema u dva vec ducana s grad.mat. u zg. No, trazit cemo dalje.

Ili da spojimo dvije tanje daske u jednu i kantiramo ih zajedno pa izgleda kao jedna debela?

Ili da trazim 7.og stolara koji nije tako los?
Old 18-07-2007, 01:55 AM   #78
dr.Ru
Administrator

dr.Ru's Avatar

Cao Anita!
Koliko znam, jedna ploca je debljine 1,6cm. Obicno se uzimaju 2 i kantiraju zajedno, tako da dobijas 3,2cm. Lepe i kvalitetne ploce su recimo, Eger, potrazi ih po ZG.
Ipak, mislim da je dupla debljina ploce jako teska, to se ne radi, vec se pravi samo dupla maska (jer je lepsa dupla debljina) a unutra, iza te maske je samo jedna ploca.
Old 18-07-2007, 08:54 AM   #79
spidermusic
Senior Member

spidermusic's Avatar

Bas tako! Radna ploca ne mora cela da bude debljine 3 cm. Dovoljno je samo po ivici postaviti dvostruki sloj materijala, a onda sve to zajedno kantovati. Tako ce radni sto izgledati punije i masivnije, a nece biti previse tezak.

Sto se stolara tice, ostajem bez komentara! I oni najbolji, uvek nesto zabrljaju. Zato sam obavno resio da budem sam svoj majstor. Napravim sam krojnu listu, po principu triput meri jedanput seci. Materijal isecem tamo i gde ga kupujem, oni mi urade i masinsko kantovanje obicnom ili ABS trakom, po zelji, a onda u akciju sklapanja!
Za to ne treba neki poseban alat, samo mala rucna busilici, nekoliko odvijaca, srafovi razlicitih dimenzija prema specifikaciji materijala i, naravno, dobro raspolozenje i strpljenje! Svakako ne treba zaboraviti i nekog odanog pomocnika, jer pri sklapanju treba jos i neka ruka vise osim dve majstorske, a i cetvoro ociju vidi vise nego dvoje!

Pozdrav i srecno!
spidermusic is offline   Reply With Quote
Old 24-07-2007, 08:19 AM   #80
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

sto se mucite sa majstorima i sa trazenjenjem materijala kad ima vrlo slicno za 390Eura kod Thomann-a??
Attached Images

DaBear is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules