|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#71 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#72 |
VIP Member
|
![]()
Mi smo u fazi izrade stola...
našli smo zanimljiv site koji prodaje i nacrte. Stolovi nisu točno što ja želim, ali im je baza odlična, pa sam nacrt kupila za 9,95$ i upravo ga promatramo i gledamo što sve treba modificirati, a i naučit ćemo nešto o izradi usput. To je ovaj stolić. ![]() Ako netko želi nacrt, pošaljite mi meil pa vam pošaljem pdf. |
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Member
|
![]()
to je samo za jedan monitor?
![]()
![]() |
#74 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Dimenzije ovog stola su malo čudne.... vrrlo je nizak... tako da ćemo mi malo povisiti ove djelove za rack... stol malo produljiti i dodati ladicu za klavijaturu. Samo da nam se sve poslo?i u glavi jer ću opet ostati bez stola.... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() i ja kalkuliram nekakvi stol...moj se njise samo ako ga malo dotaknem ![]()
![]() |
![]() |
#76 | |
ton magistar
|
![]() Quote:
![]() i meni ce vajat ucinit novu trpezu. najveci mi je problem kako rijesit kabele. di ce prolazit i kako ih sakrit a da opet uticna mista budu na ruku.
e, sta covek mora da trpi zbog bandita Last edited by SandRob; 16-07-2007 at 10:08 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Mi smo, evo, ipak osmislili do kraja moj stol, no nai?li smo na problem druge prirode. Nigdje nema materijala kakav smo zamislili. ![]() ![]() Ili da spojimo dvije tanje daske u jednu i kantiramo ih zajedno pa izgleda kao jedna debela? Ili da trazim 7.og stolara koji nije tako los? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Administrator
|
![]()
Cao Anita!
Koliko znam, jedna ploca je debljine 1,6cm. Obicno se uzimaju 2 i kantiraju zajedno, tako da dobijas 3,2cm. Lepe i kvalitetne ploce su recimo, Eger, potrazi ih po ZG. Ipak, mislim da je dupla debljina ploce jako teska, to se ne radi, vec se pravi samo dupla maska (jer je lepsa dupla debljina) a unutra, iza te maske je samo jedna ploca.
![]() |
#79 |
Senior Member
|
![]()
Bas tako! Radna ploca ne mora cela da bude debljine 3 cm. Dovoljno je samo po ivici postaviti dvostruki sloj materijala, a onda sve to zajedno kantovati. Tako ce radni sto izgledati punije i masivnije, a nece biti previse tezak.
Sto se stolara tice, ostajem bez komentara! I oni najbolji, uvek nesto zabrljaju. Zato sam obavno resio da budem sam svoj majstor. Napravim sam krojnu listu, po principu triput meri jedanput seci. Materijal isecem tamo i gde ga kupujem, oni mi urade i masinsko kantovanje obicnom ili ABS trakom, po zelji, a onda u akciju sklapanja! Za to ne treba neki poseban alat, samo mala rucna busilici, nekoliko odvijaca, srafovi razlicitih dimenzija prema specifikaciji materijala i, naravno, dobro raspolozenje i strpljenje! Svakako ne treba zaboraviti i nekog odanog pomocnika, jer pri sklapanju treba jos i neka ruka vise osim dve majstorske, a i cetvoro ociju vidi vise nego dvoje! Pozdrav i srecno! |
![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
VIP Member
|
![]()
sto se mucite sa majstorima i sa trazenjenjem materijala kad ima vrlo slicno za 390Eura kod Thomann-a??
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Za?to ne monitore na stol? | ANITA | Dizajn i konstrukcija studija | 13 | 17-07-2007 06:05 PM |