Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > DSP forum

DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 17-04-2006, 02:44 PM   #71
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Default Re: Principi DSP-a

A sta bi dao?

Evo... Nadjemo se na 500 evra i vozi !!!

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 17-04-2006, 03:44 PM   #72
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
Originally Posted by Oggy
A sta bi dao?

Evo... Nadjemo se na 500 evra i vozi !!!
450 i evo ruka

A ja bih mogao da pazim sta pricam, s' obzirom na to da sam skoro izigran kod automehanicara... naime, trazio mi je 80 Eu za delove i 100 Eu za ruke, ja mu uredno platio, a on na kraju nije dozvolio da mu odsecem ruke za koje sam dao novac

Salu na stranu... Sto se DSP-a tice... mislim da je jako korisna stvar imati DSP karte i moja iduca DSP karta ce biti TC PowerCore, dakle, pored UAD-a i 2 X Creamware, ali daleeeekoooo od toga da ne koristim i native... URS mi je bitan itekako... npr...
Old 17-04-2006, 04:14 PM   #73
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Quote:
Originally Posted by idekius
Divineru, nemoj me pogresno shvatiti, znam po nesto o ovome, ali necu se upustati u tu problematiku, vec u ono sto je za korisnike ovog foruma najbitnije, a to je krajnji rezultat i dobitak u zvuku...

Tvrdnje da su DSP karte OUT:o, nisu bas savetodavne na forumu koji se bavi audio produkcijom na ozbiljan nacin...
Cupas moju izjavu iz konteksta...To je moje misljenje, i naravno da ne mora svako da mi vjeruje na rijec, niti ja znam univerzalne istine ovoga svijeta. Ok, mozda sam bio malo preostar, ali je ta izjava stajala iza jedne druge recenice koja sigurno ima tezinu, koja ide u prilog tome da DSP karte nisu superiorne nad native plugovima, niti da su RISC arhitekture kao i DSP chipovi najbolja i najefikasnija rjesenja kada se radi o opremi za smrtnike...

Quote:
Ne postoji native plug-in koji moze parira UAD-ovom 1176LN (ma od cega on bio napravljen, sto se mene tice i neka ima gremline unutra), native reverb koji moze da se meri sa TC VSS3, TimeWorks Plate 100 za Creamware, Plate 140 za UAD... i jos puno, puuuunooo toga...
Vjerujem ti. Prije svega vjerujem da se na DSP hardveru mogu uraditi bolji plugovi nego native, ali isto tako sve cinjenice ukazuju na to da nema prepreka da je moguce napisati native plugove koje bolje zvuce (a ima ih takvih...pogotovo u domenu synthova, gdje je NI glavni). Jesi li se ikada pitao zasto nema synthova poput Reaktor-a, Absyntha, B4 ili Logic-ovog elektric piana, i na DSP kartama? Uvijek su to neki limiteri, kompresori, opet multiband limiteri, reverbi (koji meni na DSP ne zvuce uopste nesto posebno...a cuo sam ih dosta...), ekvilajzeri itd itd ? Ne znas? Zato sto je priroda DSP procesora i RISC arhitekture da, kako je boggy vec objasnio, sa lakocom obradjuje ne tako zahtjevne kalkulacije, bez unosenja latence, jer je tako nezahtjevne kalkulacije u mogucnosti da isprocesira na vrijeme.

Mozda ti tako zaista mislis (da su bolji plugovi na UAD-u), ali meni se cini da tu puno ima pristrasnosti i fetishizacije "mocne opreme", a vrlo malo ekzaktnih dokaza da je to stvarno tako (nisi dao nijedan dokaz, dok sam ja za nepostojanje drasticnih razlika izmedju native i dsp dao poprilicnu gomilu). Gomila mojih prijatelja je toliko tvrdoglavo tvrdila da ima cujnih razlika izmedju original i rezane audio kopije, da nisam mogao dugo da ih ubijedim ni da slusni test uradimo, pa kad su se u vise blind slusanja ispromasivali (na sasvim pristojnoj HI-FI opremi), tek onad priznali da nema. Autosugestija je zajebana stvar.

Ja sam siguran da su plugovi pisani za UAD "odlicnog" kvaliteta za muzicare (jer imate vec gomilu upotrebljivih preseta od kojih mozete napraviti gomilu jos upotrebljivijih, bez suvise gubljenja dragocjenog vremena, sto je cini mi se jedino i bitno kod nas, da se u sto kracem vremenskom roku zavrsi posao), ali je to i dalje softverski plugin koji radi na prilicno sporom parcetu hardvera, i ni po cemu se ne razlikuje osim mozda malcice po nacinu na koji ce se taj softver izvrsavati. Da napomenem da sam ga vec vidio na djelu, i kada sam mrdnuo one slajdere (posto je meni bitno da u muzici pravim zivu ili organic svirku, a to mogu iskljucivo mjenjajuci mnogo parametara u okviru karatkeristika nekog procesora) primjetio sam puckanje, slicno onima na native plugovima. Znaci ni tu nema razlike .

Quote:
Ako uporedis TimeWorks Mastering Compressor za Pulsara i isto to u native verziji, videces da je razlika ocigledna, a Plate 100 nije ni uradjen u native verziji...

Dakle, ko zaista hoce zvuk i dobre plug-ove, a radi na racunaru, DSP je i dalje u prednosti i daleko od toga da je OUT...
Ok...daleko od toga da je OUT. Evo ispravljam se i po drugi put. Medjutim, ne mozes reci da su plugovi pisani za DSP, i sam DSP, bolji samo zato sto se tebi vise svidjaju. Mi takvu vrstu polemike nismo vodili, jer nema smisla (Oggy ti je djelimicno ukazao na to). Ja da imam 500-1000 eura, ulozio bih u dodatni komp i povezao ih ili sistem linkom, ili mreznim kartama i nikako ne bih uzimao UAD-a ili Powercore-a , jer time dobijam daleko vecu slobodu, i daleko vece mogucnosti/performanse. I ne preporucujem to svima na sav glas, zar ne , jer je to moje misljenje.

diviner is offline   Reply With Quote
Old 17-04-2006, 04:26 PM   #74
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
Originally Posted by diviner
Ok...daleko od toga da je OUT. Evo ispravljam se i po drugi put. Medjutim, ne mozes reci da su plugovi pisani za DSP, i sam DSP, bolji samo zato sto se tebi vise svidjaju. Mi takvu vrstu polemike nismo vodili, jer nema smisla (Oggy ti je djelimicno ukazao na to). Ja da imam 500-1000 eura, ulozio bih u dodatni komp i povezao ih ili sistem linkom, ili mreznim kartama i nikako ne bih uzimao UAD-a ili Powercore-a , jer time dobijam daleko vecu slobodu, i daleko vece mogucnosti/performanse. I ne preporucujem to svima na sav glas, zar ne , jer je to moje misljenje.
Sto se tice synthsa... Virus za TC PoCo, Creamware Minimax, Vectron, Zarg, Modular3... ako neko vise voli Reaktor, O.K., ali ono sto si ti napisao, to se zove favorizovanje...

Argumentovanje 0 i 1-icama na forumu o muzici je prilicno besmisleno i nije slucaj ni na jednom svetskom forumu o muzici... Da mi je neko rekao npr... da mu se ne svidja Fairchild 670 npr. zato sto mu je spor atack, ili zato sto hoce da pojede matricu kada se odschrafi, to bih razumeo...

Ono sto ti kod mene nazivas fetishizmom, naci ces i na Gearslutz i drugim forumima koji se ozbiljno bave produkcijom, sto ovaj forum sve manje radi...

Ne mora se uvek i po svaku cenu biti u pravu... prijatelju...
A poslednja stvar koju cu ovde raditi su rasprave... radije necu ni dolaziti...

Last edited by idekius; 17-04-2006 at 04:28 PM.
idekius is offline   Reply With Quote
Old 17-04-2006, 04:32 PM   #75
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: Muzicka kartica

Quote:
DSP PCI karte su se pocele proizvoditi u vrijeme kada racunarski procesori nisu imali potrebnu snagu za izracunavanje tada za njih preteskih zadataka, i to je glavni razlog zasto su se DSP karte poput Creamware proizvoda kupovale i cjenile tada. Danas, jedinu potrebu cine u situacijama kada vas proc zaista ne moze odraditi sve sto zahtjevate, DSP karte imaju napisan bolji softver, ili ste vi prosto popaljeni reklamama proizvodjaca doticne DSP karte (sto je izrazito cest slucaj nazalost, kod nasih nabijedjenih "strucnjaka").
Mozes li ovo da argumentujes bez citiranja samog sebe?

Quote:
Tacno je da su za procesiranje i obradu grafike i zvuka konvolucijski proracuni ( http://en.wikipedia.org/wiki/Convolution_operation ), i da su za to pogodniji RISC procesori, jer kako im samo ime kaze (Reduced Instruction Set Code) imaju samo mali broj specijalizovanih instrukcija, koje se lako pozivaju, brzo prevode (prije svega jer ih ima malo pa se lako adresiraju, a sa druge strane nisu slozene za prevodjenje) i jos brze izvrsavaju, ali shvati da su ih General Purpose procesori , kada govorimo poredimo iste cijena/performanse segmente, u ovom slucaju Athlon64 i P4 nadmasili, jer su ih brze razvijali, konstantno im dodavali nove instrukcije i usavrsavali ih za special purpose namjene (video/audio dekoding) i da su sirovo sa svojim FPU jedinicima itekako sposobne da izadju na megdan RISC arhitekturi u poslovima za koje su RISC namjenjene. JA se slazem sa tobom da DSP procesori mogu u tom poslu biti mocniji i brzi, i da postoji DSP takav namjenski hadrver, ali su i daleko skuplji (zato sam spomenuo odnos cijena/performanse), a meni je taj segment kao obicnom smrtniku najbitniji. E sa tog stanovista (sa stanovista cijena/performanse) ja sam govorio i govorim i tvrdim i dalje da nema boljeg DSP-a od procesora (jer mi ovdje ne pricamo o inzinjeringu procesora, vec o primjeni onoga sto mozemo platiti kako bismo sa time radili muziku).
Ako su tvoje potrebe skromne, onda tvoja prica stoji, a ako nisu, onda neces biti zadovoljan... Ne razumem zasto iznosis generalne stavove samo u jednom smeru... u smeru skromnih zahteva. To sto navodis kao "najbolje" je samo uslovno najjeftinije... pod uslovom da ti ne smeta kako to radi, inace si bacio pare.

Quote:

Pa pogledaj samo od cega je UAD napravljen:

http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=11730

(nemoj sad i tu "pametovati" molim te ).
Pa nisam razumeo od cega je on napravljen... mozes li mi pomoci... oba cipa su pokrivena hladnjakom, i ne mogu znati koji su to cipovi.

Quote:

Ok...nije oduzimanje naravno. Nisam se pravilno izrazio.
Ma ok je, nismo ovde da delimo "packe" jedni drugima, nego da zajedno nesto naucimo brze nego sami.

Quote:

Naravno da ima. Filtar je pojam koji predstavlja nepropustanje jednog dijela necega u korist drugog zeljenog dijela. U ovom slucaju je to frekvenca odredjena petljom, frekvencijom odabiranja (44100 po jednoj sekundi) i periodom odabiranja signala koji treba da bude filtriran (ponisten) cime se dobije periodicno nepropusten jedan dio signala. Slazem se da je sve neprihvatljivo uprosceno (i da bi rezultat bio katastrofalan i da to nije DSP filter, vec rudimentirani princip fukcionisanja), jer da bi se proracunao dio koji zaista treba da se smanji ili pojaca (i to tacno odredjeni semplovi) potrebno je izracunavanjem prvo utvrditi razlike (difference) izmedju postojeceg signala i zeljenog (projektovanog), a zatim odrediti funkciju koja ce pocetni signal, proracunavati u zeljeni (filtrirani) i ona se obicno bazira na furierovoj transformaciji.

http://en.wikipedia.org/wiki/Digital_filter
Ok, ok, mozda nekada napravimo Rumski DSP workshop... to bi bilo zanimljivo...
Quote:

Slazem se, nije pravi audio filter, vec sam rekao...Najveci problem je u tome sto ti ovdje citiras moje 3 godine staro znanje. Zamisli da si 26 godina star, i da te ja "osudjujem" sto nisi nesto znao kada si imao 23, kada jos nisi ni bio zavrsio studije . Na stranu to sto ja nisam zavrsio studije, i sve ovo ne moram da znam, zar ne. Moj znanje je vjerovatno skromno u odnosu na tvoje u ovoj oblasti, ali kao sto vidis, kao neko ko je samouk, ne dam se ...
Kao prvo, nisam te citirao ja, nego ti samog sebe.
Ne znam zasto se osecas "osudjenim", i naravno da ne moras sve ovo o cemu pricamo da znas, jer ako nisi placen za to, onda je to entuzijazam i potencijalno gubljenje vremena... zar ne?
Mene fascinira tvoja energija kojom pristupas ovim stvarima... zasto nisi pokusao dublje da udjes u sve te stvari i ispraznis se?
Ima i knjiga i softverskih paketa, i operativnih sistema... sve ti je pod rukom... u cemu je problem?
Quote:

Cemu smisao svega ovoga sto si rekao, kad su svejedno DSP karte PCI karte i ne mogu signal koji obradjuju predati direktno na out (jer govorili smo o DSP audio kartama, odakle je moj post, koji si citirao originalno potekao), dok preko drajvera glavni procesor "ne dozvoli" da se obradjen zvuk u sikvenceru pusti na out. A i reci da su DSP-i koji rade na 10-100 puta manjem kloku ipak u necemu brzi kada se porede sa general purpose procesorima je smjesno...Zaista, nisam imao utisak da si jedan od onih koji zavrse faks, pa zatim u oblasti koja se zove racunarska tehnika, nista novo ne nauce i tvde kako je Fortran i dalje najbolji racunarski jezik .

Nisam zavrsio racunarsku tehniku, i Fortran se uci i u srednjoj skoli, a na fakultetu ga uce svi. Fortran se koristi i dan danas, doduse samo u institutima.... ali je tamo nezamenljiv.

Drugo, DSP na karticama rade skoro sasvim samostalno i nezavisno od glavnog procesora, razmenu poruka i podataka mogu raditi preko dual port RAM-a, DMA ciklusa, ili cega vec, ali je vazno da to ne posmatras kao produzenu ruku porcesora, DSP je na audio karticama uvek samostalan sistem. Glavni procesor im najvise treba da bi im spustio firmware, jer su tupavi potpuno bez toga... kasnije rade sami, i dobijaju samo setup, interapte i jos ponesto od glavnog procesora... daleko bilo kada bi glavni procesor odlucivao kada ce DSP da pusti odbirak na S/PDIF, cemu onda DSP?
Quote:

Razumijem da govoris sa stanovista arhitekture i onoga sta je bolje kao procesor za specifican task, u ovom slucaju obradu zvuka, ali bas zato sto su general purpose procesori, general purpose procesori, i najvise se prodaju, i medju njima postoji najveca konkurencija (intel, AMD, IBM, Sun) toliko se brzo razvijaju da jednostavno sustizu pa sada vec i prestizu svaki RISC DSP procesor, a kostaju neuporedivo manje (jer konkurencija cini svoje), i rade neuporedivo vise posla, tj visenamjenski su.
Ajd ovako...
Da li smem da ti spomenem da postoje optimizovaniji i brzi "procesori" od DSP?
To su FPGA-Field Programable Gate Arrays (Xilinx, Altera, itd), mislim da ih sve cesce vidjas po jacim audio spravama, i to je recimo nasa orijentacija (BoZo Electronics).
Kako to radi? K'o blesavo, jedino je zaguljeno za programiranje, ali eto takvi smo mi sa ovih prostora... zasto lakse i losije kada moze teze i bolje (pogotovo ako to "bolje" niko nece cuti... super! sto volim to!)

Quote:

U tom smislu sto NI (native instruments) pise jedne od najinventivnijih i najkompleksnijih softverskih synthova i pluginova (i najpopularnijih, najrasirenijih), i ne pada im napamet da naprave DSP kartu na kojoj bi se to moglo izvrsavati , i koju bi oni prodavali, znaci imali jos veci profit . Kud ces bolji dokaz da su DSP karte out.
Veci profit? Tesko... u audio industriji danas je najbolje prodavati plug-ins... profit je vrhunski...

Quote:
Imamo ga! U cemu je problem...Nisko, veoma nisko...ccccc .
???
sta si hteo da kazes?

Quote:

Slazem se !
Ok.

Quote:

Sta si se nakostrijesio koji klinac...to na kraju je zajebancija i kao takva treba da se shvati .
Izvini, nisam je pokapirao.

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 17-04-2006, 04:48 PM   #76
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Quote:
Sto se tice synthsa... Virus za TC PoCo, Creamware Minimax, Vectron, Zarg, Modular3... ako neko vise voli Reaktor, O.K., ali ono sto si ti napisao, to se zove favorizovanje...
Ok, favorizovanje je, ali je zasnovano na kilometarskom razmisljanju i samokriticnom rasudjivanju. Sve te plugove je pokazivao Sandro jos onomad, i sve su to plugovi koji su se mogli porediti mozda sa prvim verzijama NI reaktora (tada se zvao Generator), i jednostavno su "prejednostavni" u odnosu na NI synthove (a poenta je bila zapravo u tome sto Rektor po svojoj kompleksnosti, ne mozes izvesti/smjestiti u UAD...Protools HD Accel vec moze , ali koliko kosta protools). Zvuce fantisticno, ali kao FM synthovi, i ja to ne sporim (a cuo sam ih nekoliko na Pulsar II) , ali to jednostavno (meni) nije to. Ponavljam, ne kazem da su bolji od DSP plugova, zato sto su i jedni i drugi dobri, za odredjene namjene (to je i Oggy rekao).

Quote:
Argumentovanje 0 i 1-icama na forumu o muzici je prilicno besmisleno i nije slucaj ni na jednom svetskom forumu o muzici... Da mi je neko rekao npr... da mu se ne svidja Fairchild 670 npr. zato sto mu je spor atack, ili zato sto hoce da pojede matricu kada se odschrafi, to bih razumeo...
Ovo si trebao reci Boggy-ju , posto ja u taj domen zalazim samo kada se treba nesto razumjeti, i kada je razumjevanje materije imperativ, da bi se shvatile ostale stvari.

Quote:
Ono sto ti kod mene nazivas fetishizmom, naci ces i na Gearslutz i drugim forumima koji se ozbiljno bave produkcijom, sto ovaj forum sve manje radi...

Ne mora se uvek i po svaku cenu biti u pravu... prijatelju...
A poslednja stvar koju cu ovde raditi su rasprave... radije necu ni dolaziti...
Pa ako je previse za tebe, sta da ti kazem . Sto si se javljao uopste Ajde nemoj da si na kraj srca, kenjam i ja, i daleko od toga da sam stalno u pravu. Rekao sam da sam pretjerao sa "DSP je out" jer je to bilo u slengu onoga sto sam prethodno saopstavao. Rekao sam boggy-u da sam napisao nepotpun primjer programiranja digitalnog filtera i da sam pogrijesio u vezi nekih stvari (kojih je opet malo, i meni je drago zbog toga) jer sam tada manje znao nego danas. Zasto je to sramota, i zasto mislis i na osnovu cega tvrdis da ja zelim ispasti uvijek najpametniji. Ako sam pametan, necu valjda gledati da svuda ispadnem glup ?

Takodje, nemoj me pogresno shvatiti, ali ja sam navikao da ne vjerujem ljudima svasta na rijec, tako da izjava "Fairchild 670 npr. zato sto mu je spor atack" meni nista ne znaci dok tu spravu ne propustim licno kroz sake. Odkud ja da znam na sta je on mislio kada kaze da mu lose zvuci onaj ili ovaj synth, da mu reverb zvuci toplo, siroko, visoki basevi nisko, matrica usko itd itd ...

Last edited by diviner; 17-04-2006 at 06:26 PM.
Old 17-04-2006, 05:01 PM   #77
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:

Argumentovanje 0 i 1-icama na forumu o muzici je prilicno besmisleno i nije slucaj ni na jednom svetskom forumu o muzici...
Zasto besmisleno?

Mislim da zaboravljas da su na svetskim forumima ljudi koji su ipak zavrsili neke skole/kurseve za digitalni audio... da li nasi ljudi imaju prilike za to?
Ovo sto na kraju radim na Rumskom mi sve vise lici na skolu nego Forumsku diskusiju... Drugim recima... na svetskim forumima su ljudi o 0 i 1 barem morali uciti (ne mora da znaci da su naucili), dok nasi ljudi to preskoce... i odmah krenu da rade. Ovo su neke osnovne stvari koje mnogi u svetu znaju, sto ne znaci da ih i razumeju... ali su barem obavesteni.

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
Old 17-04-2006, 05:08 PM   #78
idekius
Mason

idekius's Avatar

Ne razumem se previse u kilometarska razmisljanja i samokriticna rasudjivanja, ali, znam sta zazvuci, a sta ne... ne kazem da je reaktor los, a to sto je Sandru u jednom trenutku bilo muka od ubedjivanja, pa se covek povukao, to je druga stvar... , inace, prelistaj Gearslutz i procitaj sta kazu o npr. Minimax-u i Virus-u za TC PoCo...

A uopste nisam na kraj srca... to sto Bogi i ti radite (obojica!) preganjajuci se po forumu sa kilometarskim postovima koji su sve, samo ne zdrava diskusija vezana za bilo sta sto ima veze sa poslom producenta, muzicara, aranzera stvarno nema nikakvog smisla...

Ja za tvoj predjasnji trip o tome da je DSP kanteterina znam, mislio sam da si u medjuvremenu promenio misljenje, Ivan Studiotonac je takodje u to vreme tvrdio isto, pa sada ima 2XUAD + TC Powerkore... O.K., normalno je promeniti misljenje... to valjda svi rade, radim i ja...

Ali ovo, iskopati neciji post iz 2003. i kriticki se osvrnuti na njega?! Pa to stvarno nema smisla, izuzev u svrhe licnih preganjanja po forumu i dokazivanja kako onaj drugi "ne zna" i sve mi to deluje besmisleno i kao proizvod dokolice... Pa se onda argumenti okrecu ovako i onako, ispadne da DSP (ili nesto trece) "ne valja", vec je bolje kupiti PC nego UAD, posto je DSP zastareo i to procita neko sa strane i upisa se od smeha... pa to ni na jednom svetskom forumu neces naci...

Boggyjevo znanje cenim i postujem, ocigledno je da covek zna sta radi, tvoje takodje... uopste ne sporim tvoje poznavanje racunara, taman posla..., ali, nemojte uplitati ozbiljen stvari u licna, ne prepucavanja, vec bukvalna preganjanja po forumu koja su na ivici spama.... paralelna i u vise tema...
Old 17-04-2006, 05:25 PM   #79
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Quote:
Ne razumem se previse u kilometarska razmisljanja i samokriticna rasudjivanja, ali, znam sta zazvuci, a sta ne... ne kazem da je reaktor los, a to sto je Sandru u jednom trenutku bilo muka od ubedjivanja, pa se covek povukao, to je druga stvar... , inace, prelistaj Gearslutz i procitaj sta kazu o npr. Minimax-u i Virus-u za TC PoCo...
Ti i dalje reagujes kao da sam ja rekao da su Minimax i Virus djubreta. Eeeeej bre, pa nisam to rekao . Mislim da su odlicni. Rekao sam da ni po cemu nisu posebni u odnosu na native plugove i naveo jedan komparativni primjer pominjuci NI plugove. Znaci poenta mojih postova, ako ih vec nisi shvatio, je da ne bi trebalo biti razlike izmedju DSP i native plugova, kada je u pitanju kvalitet, i da to ne zavisi od DSP procesora (osim kada oni pocnu da ogranicavaju svojom inferiornostcu) i racunara (osim kada racunari pocnu da ogranicavaju svojom inferiornostcu, a to nije slucaj jer iz dana u dan imamo sve bolje procesore, a Creamware PulsarII ima i dalje 6 DSP-ova citave dvije ili tri godine) , a ne da su native nadmocni. To sto vi Creamware-ovci i DSP-isti ne mozete da svarite malo dobronamjerne kritike je vas problem .

Quote:
A uopste nisam na kraj srca... to sto Bogi i ti radite (obojica!) preganjajuci se po forumu sa kilometarskim postovima koji su sve, samo ne zdrava diskusija vezana za bilo sta sto ima veze sa poslom producenta, muzicara, aranzera stvarno nema nikakvog smisla...
Ja se u sustini slazem , i vec sam napisao slicno...

http://www.rumski.com/forum/showthre...t=13917&page=4

Quote:
Ja za tvoj predjasnji trip o tome da je DSP kanteterina znam, mislio sam da si u medjuvremenu promenio misljenje, Ivan Studiotonac je takodje u to vreme tvrdio isto, pa sada ima 2XUAD + TC Powerkore... O.K., normalno je promeniti misljenje... to valjda svi rade, radim i ja...
Ama bozji covjece, sve pogresno shvatas. Naveo sam mane DSP-a da bih spustio njegovu ubilacku svemoc medj alate koji mogu da kuvaju kafu i prave palacinke dok si zauzet miksanjem najnovijeg projekta . Zar ovo nije najbolji odgovor momku koji je skoro pitao nesto u vezi UAD-a, jer je kao cuo od prijatelja da je za Elektroniku must have (ajd za sve ostalo, ali koji ce mu klinac UAD za elektroniku...wtf ? ).

Quote:
Ali ovo, iskopati neciji post iz 2003. i kriticki se osvrnuti na njega?! Pa to stvarno nema smisla, izuzev u svrhe licnih preganjanja po forumu i dokazivanja kako onaj drugi "ne zna" i sve mi to deluje besmisleno i kao proizvod dokolice... Pa se onda argumenti okrecu ovako i onako, ispadne da DSP (ili nesto trece) "ne valja", vec je bolje kupiti PC nego UAD, posto je DSP zastareo i to procita neko sa strane i upisa se od smeha... pa to ni na jednom svetskom forumu neces naci...
I ja sam se iznenadio...Ja sam naveo taj post da pokazem da se bavim problematikom odavno (mozda ne toliko strucno kao boggy, za koga cijenim da zna vise od mene).
Mi smo se osvrnuli na to, jer smo htjeli da naucimo nesto novo. A dokazivanje je sastavni dio toga . Borba, dokazivanje je sastavni dio zivota i bez njih je bezveze .

Quote:
Boggyjevo znanje cenim i postujem, ocigledno je da covek zna sta radi, tvoje takodje... uopste ne sporim tvoje poznavanje racunara, taman posla..., ali, nemojte uplitati ozbiljen stvari u licna, ne prepucavanja, vec bukvalna preganjanja po forumu koja su na ivici spama.... paralelna i u vise tema...
Mislim da si ti jedini koji se u svoj ovoj prici neprimjereno "palis" . Gdje smo to ja i Boggy rekli nesto jedan drugome licno, i neprimjereno. Mi samo stavljamo argumente, svaki na svoj tas, i dajemo svoje zakljucke (koje kao sto vidis pokusavamo pribliziti), koji su licni, i ne mora ih svako prihvatiti kao svoj.

Last edited by diviner; 17-04-2006 at 05:47 PM.
Old 17-04-2006, 05:30 PM   #80
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:

Ako si ovo uputio meni, moram da se ogradim... Nisam JA iskopao post i niti sam se kriticki osvrtao na njega pogotovo ne iz licnih razloga i u cilju dokazivanja da onaj drugi nista ne zna.

Post mi je bio sugerisan u toku rasprave u cilju razjasnjenja stavova, i samo iz tih razloga sam replicirao na njega. Daleko bilo da sam brckao po starim postovima i trazio one na kojima bi se dokazivao...

Sto se ostalih stvari tice, izvinjavam se celom Forumu ako sam ikoga ugrozio "kilometarskim" postovima, i trudicu se da se to vise ne ponovi.

pozdrav

bogi

Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules