|
DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#71 |
Moderator
|
![]()
A sta bi dao?
Evo... Nadjemo se na 500 evra i vozi !!! ![]()
![]() |
#72 | |
Mason
|
![]() Quote:
![]() A ja bih mogao da pazim sta pricam, s' obzirom na to da sam skoro izigran kod automehanicara... naime, trazio mi je 80 Eu za delove i 100 Eu za ruke, ja mu uredno platio, a on na kraju nije dozvolio da mu odsecem ruke za koje sam dao novac ![]() ![]() Salu na stranu... Sto se DSP-a tice... mislim da je jako korisna stvar imati DSP karte i moja iduca DSP karta ce biti TC PowerCore, dakle, pored UAD-a i 2 X Creamware, ali daleeeekoooo od toga da ne koristim i native... URS mi je bitan itekako... npr...
![]() |
![]() |
#73 | |||
Administrator
|
![]() Quote:
Quote:
Mozda ti tako zaista mislis (da su bolji plugovi na UAD-u), ali meni se cini da tu puno ima pristrasnosti i fetishizacije "mocne opreme", a vrlo malo ekzaktnih dokaza da je to stvarno tako (nisi dao nijedan dokaz, dok sam ja za nepostojanje drasticnih razlika izmedju native i dsp dao poprilicnu gomilu). Gomila mojih prijatelja je toliko tvrdoglavo tvrdila da ima cujnih razlika izmedju original i rezane audio kopije, da nisam mogao dugo da ih ubijedim ni da slusni test uradimo, pa kad su se u vise blind slusanja ispromasivali (na sasvim pristojnoj HI-FI opremi), tek onad priznali da nema. Autosugestija je zajebana stvar. Ja sam siguran da su plugovi pisani za UAD "odlicnog" kvaliteta za muzicare (jer imate vec gomilu upotrebljivih preseta od kojih mozete napraviti gomilu jos upotrebljivijih, bez suvise gubljenja dragocjenog vremena, sto je cini mi se jedino i bitno kod nas, da se u sto kracem vremenskom roku zavrsi posao), ali je to i dalje softverski plugin koji radi na prilicno sporom parcetu hardvera, i ni po cemu se ne razlikuje osim mozda malcice po nacinu na koji ce se taj softver izvrsavati. Da napomenem da sam ga vec vidio na djelu, i kada sam mrdnuo one slajdere (posto je meni bitno da u muzici pravim zivu ili organic svirku, a to mogu iskljucivo mjenjajuci mnogo parametara u okviru karatkeristika nekog procesora) primjetio sam puckanje, slicno onima na native plugovima. Znaci ni tu nema razlike ![]() Quote:
![]() ![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Mason
|
![]() Quote:
Argumentovanje 0 i 1-icama na forumu o muzici je prilicno besmisleno i nije slucaj ni na jednom svetskom forumu o muzici... Da mi je neko rekao npr... da mu se ne svidja Fairchild 670 npr. zato sto mu je spor atack, ili zato sto hoce da pojede matricu kada se odschrafi, to bih razumeo... Ono sto ti kod mene nazivas fetishizmom, naci ces i na Gearslutz i drugim forumima koji se ozbiljno bave produkcijom, sto ovaj forum sve manje radi... Ne mora se uvek i po svaku cenu biti u pravu... prijatelju... A poslednja stvar koju cu ovde raditi su rasprave... radije necu ni dolaziti...
http://www.facebook.com/idekius Last edited by idekius; 17-04-2006 at 04:28 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75 | ||||||||||||
Moderator
|
![]() Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Ne znam zasto se osecas "osudjenim", i naravno da ne moras sve ovo o cemu pricamo da znas, jer ako nisi placen za to, onda je to entuzijazam i potencijalno gubljenje vremena... zar ne? Mene fascinira tvoja energija kojom pristupas ovim stvarima... zasto nisi pokusao dublje da udjes u sve te stvari i ispraznis se? Ima i knjiga i softverskih paketa, i operativnih sistema... sve ti je pod rukom... u cemu je problem? Quote:
Drugo, DSP na karticama rade skoro sasvim samostalno i nezavisno od glavnog procesora, razmenu poruka i podataka mogu raditi preko dual port RAM-a, DMA ciklusa, ili cega vec, ali je vazno da to ne posmatras kao produzenu ruku porcesora, DSP je na audio karticama uvek samostalan sistem. Glavni procesor im najvise treba da bi im spustio firmware, jer su tupavi potpuno bez toga... kasnije rade sami, i dobijaju samo setup, interapte i jos ponesto od glavnog procesora... daleko bilo kada bi glavni procesor odlucivao kada ce DSP da pusti odbirak na S/PDIF, cemu onda DSP? Quote:
Da li smem da ti spomenem da postoje optimizovaniji i brzi "procesori" od DSP? To su FPGA-Field Programable Gate Arrays (Xilinx, Altera, itd), mislim da ih sve cesce vidjas po jacim audio spravama, i to je recimo nasa orijentacija (BoZo Electronics). Kako to radi? K'o blesavo, jedino je zaguljeno za programiranje, ali eto takvi smo mi sa ovih prostora... zasto lakse i losije kada moze teze i bolje (pogotovo ako to "bolje" niko nece cuti... super! sto volim to!) Quote:
Quote:
sta si hteo da kazes? Quote:
Quote:
pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#76 | |||
Administrator
|
![]() Quote:
![]() Quote:
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() Takodje, nemoj me pogresno shvatiti, ali ja sam navikao da ne vjerujem ljudima svasta na rijec, tako da izjava "Fairchild 670 npr. zato sto mu je spor atack" meni nista ne znaci dok tu spravu ne propustim licno kroz sake. Odkud ja da znam na sta je on mislio kada kaze da mu lose zvuci onaj ili ovaj synth, da mu reverb zvuci toplo, siroko, visoki basevi nisko, matrica usko itd itd ![]() Last edited by diviner; 17-04-2006 at 06:26 PM. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Mislim da zaboravljas da su na svetskim forumima ljudi koji su ipak zavrsili neke skole/kurseve za digitalni audio... da li nasi ljudi imaju prilike za to? Ovo sto na kraju radim na Rumskom mi sve vise lici na skolu nego Forumsku diskusiju... Drugim recima... na svetskim forumima su ljudi o 0 i 1 barem morali uciti (ne mora da znaci da su naucili), dok nasi ljudi to preskoce... i odmah krenu da rade. Ovo su neke osnovne stvari koje mnogi u svetu znaju, sto ne znaci da ih i razumeju... ali su barem obavesteni. pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#78 |
Mason
|
![]()
Ne razumem se previse u kilometarska razmisljanja i samokriticna rasudjivanja, ali, znam sta zazvuci, a sta ne... ne kazem da je reaktor los, a to sto je Sandru u jednom trenutku bilo muka od ubedjivanja, pa se covek povukao, to je druga stvar... , inace, prelistaj Gearslutz i procitaj sta kazu o npr. Minimax-u i Virus-u za TC PoCo...
A uopste nisam na kraj srca... to sto Bogi i ti radite (obojica!) preganjajuci se po forumu sa kilometarskim postovima koji su sve, samo ne zdrava diskusija vezana za bilo sta sto ima veze sa poslom producenta, muzicara, aranzera stvarno nema nikakvog smisla... Ja za tvoj predjasnji trip o tome da je DSP kanteterina znam, mislio sam da si u medjuvremenu promenio misljenje, Ivan Studiotonac je takodje u to vreme tvrdio isto, pa sada ima 2XUAD + TC Powerkore... O.K., normalno je promeniti misljenje... to valjda svi rade, radim i ja... Ali ovo, iskopati neciji post iz 2003. i kriticki se osvrnuti na njega?! Pa to stvarno nema smisla, izuzev u svrhe licnih preganjanja po forumu i dokazivanja kako onaj drugi "ne zna" i sve mi to deluje besmisleno i kao proizvod dokolice... Pa se onda argumenti okrecu ovako i onako, ispadne da DSP (ili nesto trece) "ne valja", vec je bolje kupiti PC nego UAD, posto je DSP zastareo i to procita neko sa strane i upisa se od smeha... pa to ni na jednom svetskom forumu neces naci... Boggyjevo znanje cenim i postujem, ocigledno je da covek zna sta radi, tvoje takodje... uopste ne sporim tvoje poznavanje racunara, taman posla..., ali, nemojte uplitati ozbiljen stvari u licna, ne prepucavanja, vec bukvalna preganjanja po forumu koja su na ivici spama.... paralelna i u vise tema...
![]() |
#79 | |||||
Administrator
|
![]() Quote:
![]() ![]() Quote:
![]() http://www.rumski.com/forum/showthre...t=13917&page=4 Quote:
![]() Quote:
Mi smo se osvrnuli na to, jer smo htjeli da naucimo nesto novo. A dokazivanje je sastavni dio toga ![]() ![]() Quote:
![]() Last edited by diviner; 17-04-2006 at 05:47 PM. |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Post mi je bio sugerisan u toku rasprave u cilju razjasnjenja stavova, i samo iz tih razloga sam replicirao na njega. Daleko bilo da sam brckao po starim postovima i trazio one na kojima bi se dokazivao... Sto se ostalih stvari tice, izvinjavam se celom Forumu ako sam ikoga ugrozio "kilometarskim" postovima, i trudicu se da se to vise ne ponovi. pozdrav bogi
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
muzicka kartica | lala | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 09-06-2009 10:21 PM |
Externa muzicka karta | moka | Computer Hardware | 1 | 11-10-2008 02:54 PM |