Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 24-09-2011, 03:21 AM   #61
sRce
Pro Member

sRce's Avatar

Default Re: Kurzweil PC3K8

Gomila gluposti na ovom thread-u...

Za neupucene, Kurzweil sprave su koristili:

Peter Gabriel, Pink Floyd, Stevie Wonder, Vangelis, Kitaro, John Carpenter, Robert Miles, Jean Michel Jarre, Depeche Mode, Nick Rhodes (Duran Duran), Nine Inch Nails, Massive Attack, Tangerine Dream.

Nadam se da je ova gomila neafirmisanih, neostvarenih muzicara i bendova dovoljna da se thread nastavi kako je i poceo sa prvim postom.

Pozdrav

T
urbo folk nije muzika, turbo folk je kakofonija svih mirisa i ukusa vezanih u jednu zvucnu promaju koja ima zadatak da zadovolji najsire ukuse i najnize strasti.
sRce is offline   Reply With Quote
Old 24-09-2011, 10:11 AM   #62
tuomas
Member

Pa da,lepo receno,krzw su "koristili", ali ja pricam o danasnjem zvuku,ne o istoriji. Na primer,nekada sam mislio da krzw ima dobre gudace,pa se pojavio korg sv1(ne znam dali je neko cuo te gudace i klavir,za koje kazu da su na kronosu,a nisu),a onda se pojavio i jupiter 80. E te gudace trebate da cujete. Tako je za sve zvukove ponaosob. Melotron hor na jupiteru 80 je nesto ne objasnjivo... Probajte,pre nego date pare za krzw. Jos nesto,neko rece "bolje da si poslao dobar solo" ,a ja sam vremenom shvatio da su danas retke zemlje u kojima gostujes,odsviras solo,i dobijes aplauz....Ovde kod nas,odsviras solo i ispadnes budala.
tuomas is offline   Reply With Quote
Old 24-09-2011, 10:46 AM   #63
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Quote:
Originally Posted by tuomas View Post
Pa da,lepo receno,krzw su "koristili", ali ja pricam o danasnjem zvuku,ne o istoriji. Na primer,nekada sam mislio da krzw ima dobre gudace,pa se pojavio korg sv1(ne znam dali je neko cuo te gudace i klavir,za koje kazu da su na kronosu,a nisu),a onda se pojavio i jupiter 80. E te gudace trebate da cujete. Tako je za sve zvukove ponaosob. Melotron hor na jupiteru 80 je nesto ne objasnjivo... Probajte,pre nego date pare za krzw. Jos nesto,neko rece "bolje da si poslao dobar solo" ,a ja sam vremenom shvatio da su danas retke zemlje u kojima gostujes,odsviras solo,i dobijes aplauz....Ovde kod nas,odsviras solo i ispadnes budala.
covece, niko ovde ne prica o jupiteru, spravi od pre pola godine i 3000e..... pricamo o potpuno drugim stvarima.
Old 24-09-2011, 11:16 AM   #64
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by OFF View Post
covece, niko ovde ne prica o jupiteru, spravi od pre pola godine i 3000e..... pricamo o potpuno drugim stvarima.
A ti si se vala ba? primio, kao i onomad Pusti bre čoveka da se lo?i. Do sada si valjda ukapirao da postoje ljudi kojima je sve jasno

Pozdrav,

Vasa
Old 24-09-2011, 11:40 AM   #65
wladymeer
Senior Member

wladymeer's Avatar

Quote:
Pa da,lepo receno,krzw su "koristili", ali ja pricam o danasnjem zvuku,ne o istoriji.
Pa eto, amateri poput Andrew Lloyd Webstera, Joe Carina, Amande Palmer, Jordan Rudessa, Brian Ferryja, itd. je i dan danas koriste a da uopšte ne stoje potpisani u njihovom endorser programu. Čak je Kurzweil kao firma koja pravi synthove nastao u formi opklade sa Stevie Wonderom. Ali dobro, slepac, šta on zna

Za horove na Jupiteru se slažem da je neobjašnjivo. Neobjašnjivo je da sprava od 3000€ ima horove kao Fantom G koji je pritom u toj kategoriji bio najgori od svih workstationa. Neobjašnjivo je i to da nisu ubacili sve zvukove sa SRX proširenja pa imaš taj apsurd da i najjeftiniji modul iz JV serije, JV-1010 koji je nastao pre 2000te ima bolje horove nego sprava od 3000€.

A što se tiče zvuka klavira, treba razlikovati autentičan zvuk klavira i zvuk klavira koji u okviru benda izlazi dobro. Kronos ima autentičan zvuk klavira sa svim manama i prednostima koje klavir kao akustičan instrument ima u sebi. Kako izlazi u mixu, ne znam, ali znam da je Kronos simulaciju klavira na workstationu odveo korak dalje. Takodje, da bi izvukao maximum od instrumenta po pitanju klavira, treba koristiti one modele gde postoji hammer dirka. Svirati klavir na "synth action" dirkama (ili ne daj bože Triton Le/TR/X50/X5D/PA80 itd) i komentarisati zvuk klavira je apsurdno jer tehnika i otpor kojim sviraš ne odgovara onome šta bi primenio na pravom klaviru. To je kao da sviraš akustičnu gitaru na električnoj sa nekom simulacijom. "Završava posao", ali to nije to.

Uzmi poveži MIDI Jupitera 80 na Nord Stage koji imaš pa sviraj klavir. E, čak ni to nije prava refrenca pošto imaš waterfall dirku koja je namenjena za hammonde a ne za klavir, ali će osećaj sigurno biti bolji.

A za pare koje bih dao za Jupiter 80, kupim Kurzweila PC3K7 (76 dirki) i još mi ostane za polovnu Andromedu preko

Last edited by wladymeer; 24-09-2011 at 11:49 AM.
wladymeer is offline   Reply With Quote
Old 24-09-2011, 12:17 PM   #66
darkstar
Stara Rumski Elita 2003.

darkstar's Avatar

Prelazim na stranu tuomasa, ovo postaje totalno gotivno
darkstar is offline   Reply With Quote
Old 24-09-2011, 12:35 PM   #67
Bitch
SuperModerator

Bitch's Avatar

hehe, kako pljuste replike

guys, take it easy. Sve su to samo sintovi. A ukus je ukus, i to je to.

...al ajd, kad svi vec iznesu stav, reci cu i ja po koju.

Za pocetak, da sam prevalio preko prstiju gomilu sinteva, ostavio " houli japanezer trio" (Yamaha S90 - citaj Motif plus added piano chip, Korg M3 XP73, Roland JV 2080) i to mi od hardvera zavrsava apsolutno sve sto mi treba. Naravno, za sound "2011" pomazu i content iz Logica 9, Toontrack, i ostale VST AU zezalice. Deff ce stici i Virus i Moog, i onda je to to. Za sada, ovo mi radi posao.

Back to Kurzweil - vidim ovde puno misljenja, i ovi sto pljuju i ovi sto hvale... svuda ima istine, mada, mislim da je mnogo vise dobrih stvari kod njega nego losih.

Dugo sam imao flagship K2600 sa svim opcijama (samo je falio ADAT board koji je kasnije izasao, uh ), no, kako mi je u tom trenutku to bio jedini sint, nije mi nikako radio kao Bread'n'butter sounds (citaj sprava za sve moguce poslove - gigs, studio), pa je nazalost morao da ode. Ja jesam dugogodisnji Yamaha fan, i ovaj S90 mi je legao kao budali samar (svaki put kad sednem za njega samo bih sviiiirao), ali deff ne mogu da prezalim Kurzweil!
Secam se mnogih nastupa sa jednom jazz ekipom - cesto su kolege dolazile da pitaju "matori sta je to, kakav je to sound bre?" - imao sam neke heavily tweaked sounde u K2600, i dan danas ja to ne mogu da dobijem u kompu niti na nekom drugom sintu! Nije bas da ne znam da se koristim spravama, ali jednostavno - moji semplovi + stock semplovi iz K + VAST sinteza + prebrutalni KDFX deo (fx sekcija klavijure) = ma aj zdravo neponovljiv sound. Imao sam neke "Puff Style" brassy padove, ala Memorymoog mesano sa Oberheim M12... ne po no vlji vo ! Covek koji ima Matrix12 se krstio kako to radi, cak dva patch-a bolje od samog Oberheima! Onda neki ludacki Rezonant Vocoder Wah Brass Sax.... jedan signature sound koji sam svirao dugo bas sa Mayokama.... nedostaje mi dan danas. Moracu da povijam K2600 u racku, samo kad ga nadjem povoljno, posto se trenutno valjaju bas skupo (citaj - gazda kupio za puno i hoce te pare nazad, ne moze da skonta da je Kurz brutalno pojeftinio )

E da - PC3K, PC3 - nisam ni sam siguran u Kurz politiku svih sprava. Ok, znam za ups and downs oko politike firme, budgeta, kasnjenja sa 3000-kom, vamo tamo.... ali opet, uzmete Waldorf koji je imao istih problema - i sta to znaci? da su im sintovi govno? Da Wave, Q, Blofeld idu u kantu za djubre? I don't think so Prosto, cinjenica je da su se izmesali modeli, ciljne grupe, da su ovi koji su pazarili K seriju malo dali vise para jer su se pojavili PC modeli - dosta jeftiniji a opet mocni (da ne spominjemo Pc3K - implementacija K !)... jeste blesavo - ali - mene NE zanima politika behind - zanima me SOUND

...jbg, raspisao sam se, ne znam sta mi je. Elem - rezime - neka svako zaboga koristi sta mu se svidja - to je to. Samo bas je neozbiljno reci da je Kurz sranje kada nije. Ako neko ne zna da edituje sint, neka ide kuci. Ako neko da velike pare za sint i skenja se sto mu se ne svidjaju preseti - nek ga proda, i nek kaze "ne odgovara mom ukusu".

Ne postoji los sint - samo losa implementacija u neko okruzenje.
Aj zdra'o
Bitch is offline   Reply With Quote
Old 24-09-2011, 01:01 PM   #68
Goran B
Member

Goran B's Avatar

Quote:
Originally Posted by Bitch View Post
Ne postoji los sint - samo losa implementacija u neko okruzenje.
Aj zdra'o
Upravo tako .
Goran B is offline   Reply With Quote
Old 24-09-2011, 02:29 PM   #69
Kefa
Member

http://www.youtube.com/watch?v=hUm15ICHkrw
Bitch nadam se da se ne ljuti? ?to sam stavio ovaj video?
Izgleda da si i ti poslu?ao Tuomasa pa prodao "amatersku" spravu .
Da ne du?im,interesuje me da li na ovom snimku u solo dionici koristi? piano program iz K2600 ili ti on slu?i kao kontroler za sempl iz laptopa?
Uzgred jako dobro i odmjereno odsvirano,a zvuk ne trebam ni komentarisati,odlično!!!
Kamo sreće da ovakvih svirača imamo jo? vi?e.
Pozzz
Kefa is offline   Reply With Quote
Old 25-09-2011, 12:19 AM   #70
Bitch
SuperModerator

Bitch's Avatar

Quote:
Originally Posted by Kefa View Post
Bitch nadam se da se ne ljuti? ?to sam stavio ovaj video?
zasto da se ljutim?

Quote:
Izgleda da si i ti poslu?ao Tuomasa pa prodao "amatersku" spravu .
Da ne du?im,interesuje me da li na ovom snimku u solo dionici koristi? piano program iz K2600 ili ti on slu?i kao kontroler za sempl iz laptopa?
ovo je bio klasican Grand Piano patch (preset 001) koji sam lejerovao sa nekim padom ala "rainy pad"", tako nesto... nista ne ide sa laptopa.

Quote:
Uzgred jako dobro i odmjereno odsvirano,a zvuk ne trebam ni komentarisati,odlično!!!
Kamo sreće da ovakvih svirača imamo jo? vi?e.
Pozzz
tnx pozZ
Bitch is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules