|
Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#61 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Sprava zvuci isto kao i pojačalo koje ste profilirali. Dakle na tim setinzima, s tim mikrofonom, cabinetom itd. Zvuk je identican. Ako ti se ne svidja onda ti se ne svidja ni tako ozvuceno to pojačalo. Ne kuzim u sporedbu nekakvog Batteryja s originalom. Nije ovo nikakav profil pojačala koristenog na Battery pa da bi bilo isto. Da bi bilo isto trebalo bi 1986 ili koje vec, otici u taj studio i napraviti profil tog setupa. Ako mislis na produkciju, da danas nekome nudis tu produkciju metala, klinci bi ti se smijali jer to vise ne pali. Danas je sterilan sound onakav kakav se trazi. Stvar zvuci isto kao projačalo, ma koliko se netko bunio. Stvar je da i druge stvari zvuce dobro. Free amp pluginovi zvuce odlicno. Ako ne mozete dobar mix s free amp pluginovima, necete ni s Kemperom. Znam da je tesko nekome prihvatiti, tko skuplja pojačala da danas svatko moze imati sound tih pojačala s Kemperom bez da trosi stotine tisuca dolara. Tako je bilo i prije. Uvijek su se profesionalci bunili na simulatore i trazili im manu. Bilo sto da popljuju simulator i daju prednost pravim pojačalima u koje su ulozili pare. Osnovna bit Kempera je snimiti profil svoje opreme, neki setup da se ne treba uvijek ponovno namjestati, da se moze svirati na istom zvuku uzivo, u stanu po noci na tiho itd. I prije je milijun ljudi imalo Peavey 5150, pa nitko nije snimio zvuk istog pojačala poput Sneapa ili Richardsona. Tako da ni s Kemperom nece svi zvucati isto. Uvijek ce biti ljudi poput Andy Sneapa, koji ce zaradjivati pare svojim soundom i ne misle tako skoro raditi svoje komercijalne profile za Kemper i prodavati. Inace i on i skoro svi drugi koriste zadnjih par godina, iskljucivo Kemper za snimanje.
"Easiest way to turn defeat into a victory is to put on the enemy's uniform" - Number One Last edited by MD; 19-12-2013 at 09:50 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Pa ako nisu slicni originalu onda ih dodatno podesi?. Kemper ima jako puno mogucnosti dodatnog podesavanja ampa, cabineta itd. Naravno da gitara radi nekakvu razliku, JO? VECU RAZLIKU RADI GITARIST IZA TE GITARE. To je najbitnija i najveca razlika. S druge strane, ako se radi o slicnom tipu gitare ne znam koliko velika moze biti razlika. EMGji ti i ti u tom i tom drvu bi trebali biti slični. Ako ne i isti, bar kad se tiče ?e?će metal glazbe di sumnjam da bi itko vidio nekakvu razliku. ?to se tiče samog sounda, ne znam kako bi objasnio, ali on jednostavno ostavlja dojam da gura zrak, da je agresivan, da reze. Da se nesto dinamicno dogadja u zvuku, recimo nije 2d nego 3d. Ima neku dodatnu dimenziju. Isto je i u mixu. Jednostavno se probija, prisutan je na bilo kojem levelu, čvrst. Znaci kao da odvrnete pravo pojačalo. Takvo sto nisam cuo kod software-hardware simulatora a probao sam svaki poznatiji. Nisam recimo Axe fx, pa ne znam koliko je to blizu Kemper kvaliteti. No znam da bas nitko od top-producenata ne koristi Axe, nego Kemper. Axe koriste live, mada je i tu Kemper sve vise zastupljen. Fora je i u tome, sto kad covjek isproba stotinu profila na Kemperu skuzi da zapravo sve to zvuci manje vise isto generalno gledajuci, pogotovo za one koji konzumiraju tu glazbu (distorzirane gitare) i da se ljudi previse opterecuju opremom. Nabavio sam profile kojekakvih skupih pojačala (komercijalni profili su po meni najbolji, osim par free paketa) i na kraju koristim gotovo iskljucivo profil istog pojačala koje imam i u hardware verziji. A i sami efekti na Kemperu odlicni, delay, reverb, pitch, wah sve zvuci tip top kao i konverter ako cete digital out koristiti. Sprava je profesionalni alat i nema tu greske. Treba napomenuti da Kemper klonira sound preampova, pedala itd. Takodjer sve to radi i za bas gitarsku opremu. S druge strane, postoje korisne stvari u vst-u poput eq kloniranja gdje zaista mozete dobiti dobar sound gitara ako klonirate neke pro snimljene gitare. Jako dobar sound i nije vam nuzan Kemper za dobar sound. Uostalom, moj zakljucak je, sve je vise opreme na trzistu a sve manje dobre i inovativne, svjeze glazbe. P.S. Nisam probao te gore presete. Opcenito mislim da ne odgovara svaki zvuk gitare svakom miksu i stilu pa bas i ne ganjam te presete. Sto ce mi gitara koja zvuci isto ko Black album od Metallice ako mi bas i bubanj ne zvuce tako, da ne govorim sveukupni miks, glazba. Nece to liciti na nikakvu Metallicu. ![]()
"Easiest way to turn defeat into a victory is to put on the enemy's uniform" - Number One Last edited by MD; 20-12-2013 at 12:20 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Senior Member
|
![]()
Evo Kemper na djelu, sve potpisuju danas najjaca producentska imena u metalu. Naravno da su svi ovi producenti prvo dobili ovaj sound na hardware opremi, pojačalima, cabinetima, mikrofonima. Kemper je samo stroj za kloniranje sounda. Nema vlastiti sound. Iako dolazi sa super profilima u samoj spravi i mozete kupiti-skinuti svakojake profile s neta. To i jest problem, kroz kratko vrijeme shvatite da imate profile stotinu vrhunskih pojačala i ?to onda koristiti?
![]() http://www.youtube.com/watch?v=Q0DFbkS99so http://www.youtube.com/watch?v=d3fRKGD2GW0 http://www.youtube.com/watch?v=iV4xhFoqoYo
![]() |
#65 |
Junior Member
|
![]()
Sve sto je kolega gore rekao je apsolutno tacno.
Jedino sto bih dodao, kao neko ko ne voli samo da hvali neki uredjaj nego i da otkrije njegove mane, je i druga strana medalje. Sasvim slucajno, kopajuci po raznim Kemper temama, nasao sam sustinski jedini problem sto se tice kloniranje zvuka nekog ampa,a to su apsolutni clean preseti. Ono sto je definitivno problem sto se tice profilisanja nekog ampa je kad su EQ apsolutno cisti, bez ikakve saturacije lampe. Tu je Kemper malo u problemu sto se tice zvuka, da kazem preamp osnove, pa kao preamp za taj clean zvuk koristi neki tzv. nulti preamp Kempera. Nazalost, to u praksi znaci da ce mnogi preseti ampova da zvuce jako slicno ili gotovo isto ako se radi o apsolutnom clean tonu bez da je gurnut makar i truncicu u ikakav gain. It is true that on clean profiles a preset preamp is taken, as there is no distortion to detect. The profiler cannot create an appropriate preamp if no distortion reveals information about its sound. Unfortunately that information fell out of the manual in the writing process. CK Really THANKS to Mr. Kemper for such important clarification first of all ! I believe that a clean Fender, Vox, Mesa and so on are really awesone replicated in all their differences with the KPA. The problem, for what I understand, is only that in the CLEAN modeling cases, it is impossible to exactly separate with only ONE test signal the behaviour of TWO part (the Pre and and the Power AMP). Instead this is in some way achieved for the distorted Amps (I run just some quick test and the distorted Amps differs a lot each others). So, good to know than in the profiling process there are, at the end, two big different methods for the profiling process: clean and distorted. And that for the clean one they use a "default" preamp, leaving to the Power CAB section the proper characteristic of the sound. http://www.kemper-amps.com/forum/ind...&threadID=4476 Ono sto je jos jedna od mana Kempera i koja nazalost diktira njegovu jos uvek manje upotrebljivost LIVE je pouzdanost. Naime, posebno verzije softvera do 2.2.1,a i ta nije lisena problema)su bile jednostavno nepouzdane. Crkavale su masovno led lampice koje pokazuju u bojama gain i efekte, cesto se zakucavao i blokirao softer, a necesto se i gubio zvuk usled brzeg browserovanja preko profila, bilo je tu jos svega, caktanja na clean tonovima i sl. Koliko nam je kolega ispricao na muzickom forumu, Ken Susi se kune u Kempera ali jedan takav ga je upravo i izdao tokom turneje, jednostavno je zakucao... To je mozda i njegova najveca mana, strah kako ce sve ispati LIVE sa njim, da li ce mozda da iznenada blokira, cakce i sl. Jednostavno, zakljucak je jos uvek da pored Kempera na turneju ipak ponesete i sopstveni klonirani amp ili bilo koji drugi koji ce, za ne daj boze, da pokrije to crkavanje usred svirke. Pogotovo ako, kao Ken Susi, svirate na velikim stadionima i pred toliko ljudi ![]() Doduse, da budem iskren, to se mahom desavalo (crkavanja) na klasicnim Kemperima koji nisu rack varijante, pa je cak bila organizovana masovna zamena takvih Kempera za nove na sajtu. Ali ipak se ocekuje jos veca pouzdanost ovakvo vrhunskog uredjaja ![]() Last edited by boki1978; 20-12-2013 at 03:02 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Senior Member
|
![]()
Treba reci i da Kemper radi samo profil odredjenog settinga pojacala, cabineta i mikrofona. Ne klonira on cijelo pojacalo pa da bi EQ na njemu reagirao kao na pravom pojacalu. Ili bilo koja druga kontrola poput gain volume itd. On radi klon trenutnih postavki pojacala. Ako hocete klon s vise gaina ili drugim eq setinzima, onda se naprave profili tih setinga.
Slazem se za ovo u vezi kvara, moj isto ima neki sitniji kvar, mislim da se radi o nekoj el. komponenti od par centi i gledam ga poslati na servis. U Kemperu kazu kontaktiraj dealera a u audiopro kaze da nisu imali problema do sada. Moze i biti jer je to bilo pocetkom godine i mislim da sam medju prvima uopce kupio taj uredjaj jer je tek dosao u prodaju. Mada je kvar skoro pa standardan na "toaster" modelima, znaci ne rack verziji. I mene je iznenadio takav tip hardwareskog kvara na tako skupom uredjaju jer ocito nisu ni testirali svaki uredjaj prije prodaje, ali sto ces. ![]()
![]() |
#67 |
Junior Member
|
![]()
Tacno je da Kemper radi profil samo odredjenog settinga ali sa druge strane, ni njegovo gain dugme nije razocaravajuce. Iako je sigurno da ako se podize gain sa vise od 3-4 podeoka to mozda i nije najvernija replika ponasanja originalniog pojacala niti da najvernije prikazuje ponasanje lampe posebno kad se otpanji, cak i tada zvuk moze da bude sasvim dobar
![]() Ali za sto verniju produkciju i snimanje, dokazano je da je najbolje profilisati amp u sto vise koraka jacine sa razlicitim presetima i namestenim EQ. |
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Junior Member
|
![]()
Evo Kempera i Soundside profila Marshalla JMP 1959 HW uzivo
![]() https://www.youtube.com/watch?v=mWQmj_vpZWU |
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Pro Member
|
![]()
Kako ne volim zvuk tih par PRS-eva ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Junior Member
|
![]()
Jbg, nisu Tremonti :-P Bitno je da se Kemper svira sve vise uzivo,a o ukusima ne treba raspravljati
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
studio amplifier | enter | Monitoring | 0 | 29-04-2011 07:56 PM |
NS10 amplifier preporuka | belu | Monitoring | 34 | 11-11-2006 10:59 PM |