|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#61 |
Pro Member
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Senior Member
|
![]()
Predivna melodija
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Senior Member
|
![]()
Aj sad ljudi ozbiljno, da analiziramo ovu kompoziciju!!!!! da se neverne tome uvere pa da im posle toga stvari budu bar malo jasnije!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() ![]() Ali ajde bas analiziraj pesmu i nek budu stvari jasnije... Bas si me zaintrigirao. Prosvetli nas sve. Imas chak 2 pesme za analicu, poslusaj do kraja ![]() ![]() A i kreces se u pogresnom pravcu, i na silu hoces sad da dokazes kako je ovo losha ili kakva vec muzika. I skreno te ne smatram za autoritet koji mi moze pojasniti neke stvari, iako si stariji... Last edited by silicon science; 17-10-2009 at 01:21 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Senior Member
|
![]()
Silicone primas se kao saucesce, prvo nemam ja nameru da tebe provociram, ako smo vec krenuli temu, ja sam postavio pametan predlog koji je koristan za diskusiju, i svako ce da da neki svoj komentar, a na kraju mozemo da izvucemo neki zakljucak, i nema tu veze ko je stariji na forumu, svi smo jednaki, zarad kreativnosti mislim daje ovo u redu?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Moderator
|
![]()
Slazem se, generalno diskusije koje idu u pravcu licnog nisu ok.
Back on topic! ![]()
![]() |
#67 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
I naravno da se primam se kao sauchesce ![]() ![]() ![]() ![]() Sve je cool sa moje strane i znam da ne provociras i da ispada da se ja nesto "palim"... Pisana rech uvek ima vecu tezinu, pa se i teze shvati... Pozz |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Pro Member
|
![]()
ne, ovo je zappa
![]() ali navodim kao primer imanja muda, a na kraju je covek i uspeo da izgura taj neki svoj trip.. a nije grand, nije limunadica pa i bijelo dugme su bili nasi cepelini, pa sta im fali... ![]() poz |
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Member
|
![]()
poslednja kreativnost na koju sam ja naleteo su mouse on mars (bas davno) i modselektor (na koje naletoh pre nekoliko godina). posle toga mi sve, nekako, umrlo.
u komercijali, donekle, the ting tings. a i jedna ludnica od pre nekoliko godina - rubber johnny, aphex twin - ali on mi uvek, nekako, van konkurencije. a i kreativnost je uvek u podzemlju. niko ne trazi kreativnost u mainstreamu. podzemlje izmisli - ambiciozni producent prilagodi - izdavac copy/paste, copy/paste, copy/paste, copy/paste, copy/paste... tako je uvek bilo i bice... Last edited by Flamez; 17-10-2009 at 07:17 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Member
|
![]() Quote:
Ovo sta si rekao je zbilja (bez uvrede) cista ne informiranost i ne poznavanje gramofona i njegovih mogucnosti...ako se ne varam od 90 i neke je gramofon proglasen instrumentom i turntableisti glazbenicima...stvar je poprilicno jednostavna...mjenjajuci brzinu povlacenja ploce na odredjenom dijelu pjesme ti zbilja mozes mjenjati ton i na taj nacim doslovno svirat...izvjezbat takvu tehniku ponekad je puno teze od vecine ostalih instrumenata...postoje bandovi koji su u to jos ukljucili i video...scratchaju koje kakve filmove i tako rade natjecanja..jedan uzme hendriksa drugi steve vai-a i onda rade battle, a pri tome mjenjaju njihove melodije ![]() Uglavnom nekad su muzicari ako su htjeli bit drukciji snimali koje kakve rajgle punjene vodom, metalne opruge i ostalo...uglavnom svi mi ovdje znamo price tipa kako su pink floydi radili track "cash" ili kako se vec zove i hrpu slicnih prica...stvar je u tome da danas treba experimentirat sa najnovijom tehnologijom bas kako su i oni tada to pokusavali...naravno da je doslo do zasicenja ali ako si zbilja dobar i inovativan moras bit glup da uz svu ovu tehnologiju tipa youtube, myspace i web opcenito ne mozes natjerat nekog da poslusa tvoju glazbu...moras bit dosadan ko proljev, ali je moguce!!! mene isto brine sto konceptualna umjetnost vise bas i ne postoji...sto su albumi izgubili smisao i sto mobilni operateri postaju izdavacke kuce...ALI...ako ti je glazba dobra netko ce ju kupit...sigurno!!!...i nije bitno na kakav ce ju medij stavit...cd...dvd...usb stick..mobitel...mi se kao glazbenici ne trebamo brinut za to...prepustimo to ljudima koji se bave novim medijima i tehnologiji...mi samo moramo radit jebenu mjuzu...to je nas posao...i nije bitno da li radimo u digitalnoj ili analognoj domeni, na macu ili pcu, profi sudiju ili doma...bitno je da je glazba dobra i zanimljiva...trebamo se priviknut na nove tehnologije...vrlo jednostavno...koga briga da li je nesto originalno, neoriginalno, presvirano, semplirano ili sta vec...netko ne moze bolje pa radi to...osim toga puno je lakse trzistu predstavit "nesto slicno" nego nesto novo...za "novo" treba puno vise love... ova teme nema kraja i moglo bi se o njij zauvijek pricat i diskutirat...treba se samo adaptirat i izvuc najbolje iz onog sto nam u ovom trenutku industrija i tehnologija nude, a da pritom i sami budemo zadovoljni...
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
VST instruments u Pop Muzici | Riccolo | Audio Software | 8 | 03-03-2009 08:39 AM |
?to kada kreativnost zapne? | ANITA | Razno | 38 | 13-01-2007 06:47 PM |