Go Back   Rumski Forum > Muzika/Glazba > Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere...

Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... Oaza za "stvaratelje" pjesama... pričajmo o izvorima inspiracije, razradi ideja, strukturiranju pjesama, instrumentaciji, tehnikama aran?iranja, pisanja tekstova....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 25-03-2010, 09:20 PM   #61
google
Banned

Default Re: Dali je dobar intro stvar tehnike ili inspiracije?

Quote:
Originally Posted by alfom View Post
d/ etida, je totalno ukakio motku, pa je Boček morao malko 'usi/krpi dupe resenje', kako bi izvukao Pejakovićev početak.
To ne biti "uvod", vec tema. Tema biti i ono sto svirati drug Kovac. Jel' ti uopste znas sta je tema?

Ono sto pevati Colic, biti strofa, nebiti "uvod". Jel' ti to razlikujes uopste?

Ako si primetio svi su isli sa temom, odmah, kao sto sam napisao da rade ozbiljni ljudi, samo je Makedonija prvo isla sa drugim planom, sto sam napisao da se radi iz prakticnih razloga.

Uvod je ono sto si ti napisao, a sto je najbolje obrisati. Ili onaj plagijat cigle u zidu sto se svira na pocetku Colicevog koncerta.

Ovi primeri su ono o cemu sam pisao: imas dobru temu, ides direktno u glavu, bez filozofije.

Verovatno je "Glavo luda" imala "uvod", kojeg je obrisao neko ko se razume u aranzmane, pa je poceo direktno sa najubedljivijim delom pesme.

Makedonija krece sa drugim planom i to sam spomenuo.

Da vise ne bih trosio zivot uzalud, stavi me na ignore listu, uzmi gitaru, sacekaj muze (ako nisu zaspale), pa napisi jedan dobar uvod...

Last edited by google; 25-03-2010 at 09:36 PM.
google is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules