|
Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#61 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() Drago mi je ?to je ipak bila ''mlados' ludos' '' ![]() Cheers! P.S. Da ne bude zabune, ja prvi mislim da je YJM veeeeliki smarač. Nikako nije deo moje muzičke kolekcije(hence +1). ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Pro Member
|
![]()
E sada je i meni drago sto smo se na kraju sva trojica skapirali,tako da ova tema sada ima smisla
![]() ![]() Uzdravlje!
![]() |
#63 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Pro Member
|
![]()
Pa ajde da nesto organizujemo.
poz
![]() |
#65 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() e, da. U prilog price oko singlova: U subotu stavljam dimarzio potove i push-pull da i na peavey-u imam coil split ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Pro Member
|
![]()
Ce da vidimo
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Pro Member
|
![]()
Ljudi će do prekosutra da pričaju o tome ?ta je dobar ton a onda na kraju malo njih i namesti dobar ton (ne mislim na bilo koga ovde u temi pričam uop?teno) Dakle, stalno se zapostavlja taj ljudski faktor, koji omogućava da se sve ono ?to ?atro "ne mo?e" upravo uradi tako. Pa bilo to snimanje clean gitara na hum-u ili pravljenje dobrog tona na gitari od 200 evra.
U praksi je najbitniji čovek i da on razume ?ta radi, a u praksi sve te priče koje govore ?ta je "pravilan" način da se dobije neki ton treba slu?ati samo kao grube smernice naravno da je: - moguće napraviti organski ton na EMG-ju - naći ponekog Ibaneza koji nije smeće - Yngwie odsvirao poneki nenadjebivi solo u prvih par godina karijere dok nije postao smarač - moguće snimiti rock pop gitare na powerballu ili ?ta već i snimiti moderan metal na starom marshall-u - snimiti clean na hum-u itd Mislim, ljudi se hvataju za gluposti, na primer PRS je prodao muda za bubrege, Custom shop gibson gitaru samo malo prepakovanu po dizajnu i svi govore o nekom PRS tonu, kao da se dve gitare koje su mahagoni-maple top sa lepljenim vratom toliko značajno tonski različite da je nemoguće dobiti i na nekom gibsonu isti ton. Generalno gitarska industrija je u potpunom nedostatku ideja i stagnaciji, i ni?ta se su?tinski novo nije desilo u gitarskom mainstream-u već godinama, samo se krade međusobno i dizajnerski minorno modifikuje. Realno, najbolje snimljene gitare i zvuci su se već desile, i slabo ?ta se de?ava i po tom pitanju. Mislim da tu postoji malo i sindrom toga da je nekome gitarizam i neka vrsta sakupljačkog hobija (bar prema finansijskim mogućnostima) i tog lo?enja kao "E ovo je sad najbolje". Ima koliko god hoćete takvih tema na stranim forumima, ljudi koji imaju dovoljno novca i previ?e slobodnog vremena a u praksi nisu gigging musicians, i sviraju pop kući sede i palamude kako je ovo bolje od onoga, upoređuju sve od godi?ta jedne iste gitare do različitih vintage pedala koje da im neko napravi blind test ne bi ni mogli prepoznati u praksi. Po meni, nema najboljeg, gitara je alat, i nekad naravno treba izabrati alat prema tome ?ta je zadatak uraditi, za mene se tu zavr?ava priča. Bitno je da je instrument kvalitetan i svrsishodan onome za ?ta nam je potreban, naravno. To je to, nije bitno ?ta pi?e na njemu, sve ostalo je prodaja magle.
![]() |
#69 |
Pro Member
|
![]()
Realno
![]() nista do Dusan ne napise koju ![]() Samo ipak mislim da i medju tim varijacijama postoji ipak da je nesto "bolje" a nesto "losije". Kapiram da neko sa zista mnogo iskustva moze da se snadje u mnogim situacijama i da opremu nevezano od marke moze da upotrebi dobro u raznim pravcima muzike, ali na kraju krajeva mi ipak imamo na raspolaganju single coil i hum ![]() ![]() Zato kazem, jako je obro imati neke smernice sto se tice "proverenih" kombinacija koje su vec godinama na snazi. E sad ako nekoga bas interesuju detalji onda treba krenuti sa racvanjem predloga itd.
http://soundcloud.com/drasko-popovic http://www.youtube.com/user/madmuzzy84?feature=mhee Last edited by MUzzY; 28-02-2009 at 03:45 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Senior Member
|
![]()
Evo jednog rada u totalno "DNEVNA SOBA" fazonu.... bas gitara - NO NAME... gitara - prilicno jeftin Squier ..... sve preko ART TUBE i BOSS G-10 ubodeno direkTNO u komp....... znaci jeftin kucni snimak, a gitare izlaze sasvim pristojno.....
Garazni dani su se preselili u dnevnu sobu ![]() http://rapidshare.com/files/204027725/wind_1.Mp3.html Mrzelo me je da "vadim" MELODIJU......... @Dushan Cik pogodi o kojem se bendu radi ??? pozzz !!! |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|