Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Dizajn i konstrukcija studija

Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 07-02-2009, 05:59 PM   #671
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Default Re: Slike va?ih studio-setup-ova

mobilne=? Lepo izgleda Ovo na plafonu mi izgleda kao ona mreža za pokrivanje PVO raketa
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2009, 03:05 AM   #672
Twin
Junior Member

ufff.... vidim odma par millitary momenata ) u svakom slucaju podrzavam

@arthur
vidis da je sve u kejsovima i na tockicima, mixer u kejsu takodje
sta znas, danas kriza, sutra rat da ga spremni docekamo hahah
Twin is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2009, 03:19 AM   #673
DzoniPFC
Pro Member

Hehe lepo lepo fino fino
DzoniPFC is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2009, 01:48 PM   #674
bukajenauka
Junior Member

hey hvala ljudi...yeah mobilni...u zadnje vreme mnogo mi je vishe intersantnije da snimam na razlichitim lokacijama...radje nego sedeti u studiju i chekati na bendove...a i prostorije za vezhbu se konstantno menjaju...posle par godina sedenja u studiju, poshto sam jedan od diehard frikova, shvatio sam da mi vodjenje studia oduzima svo slobono i neslobodno vreme...got no life but become a audiofile neard!!...ovako, imam shansu da putujem mnogo vishe, improvizujem sa razlichitim prostorijama(acusticom microfonima i slichno)...he he prevariti naviku i ubiti rutinu...a i svaki album postaje mnogo vishe special...kolko za bend tolko i za mene...zavisno od; da li je to njihova prostorija za vezhbu, nechija vikendica, klubski prostor i slichno...vishe je dinamike, neizvesnosti i uzbudjenja ovako...mislim da je isto tako snimanje albuma na sasvim drugom nivou...mnogo je vishe entuzijazma, a i postiche mnogo vishe band team work..muzichari su mnogo vishe dedicated,mnogo manje svadja oko gluposti, vishe koncetracije, progresivnosti i imrovizacije...nepominjuchi da su mnogo vishe opushteniji jer postane njihov studio koji smo zajednichki zbudzhili, a samim tim produktivnost je vecha...josh kad snimka ispadne super, postaje jedan special album na koji su svi ponosni i sechanje na jedno divno druzhenje i ludu spontanu akciju...imam par pregradnih zidova, koje vuchem za sobom, da bih smanjio meshanje instrumenata u kanalima...
...yeah...kamuflazhna mrezha je instant 5 min decoration i chini sve mnogo vishe prijatnije nego sedeti u prototipe hladno sterilnoj office prostoriji, sa josh gorim poslovnim svetlima na plafonu...shto je primer na onoj slici...he he a i lepo je biti u DIY bazi protivodbrambene divizije against glamoure/dinasty/elite recording studios i komercialnog prenaduvanog/imaginarnog/bljak muzichkog buisnissa...
...Da Amek konzula ima svoj flighcase, koji je ogroman u .........rinu!@#$%
...morao sam da napravim specijalnu prikolicu sa specialnim roll & push vratima...Mixeta zajedno sa flighcasom kao da tezhi tonu i ima duzhinu oko 2.5 metra!!!
...hey Arthur...jedno pitanje...da li snimash gitare samo sa sm 57...?ok...razumem da je super za attack da gitare grizu, btw lichno preferiram md421 za tako neshto...ali chudno mi je da ne koristish neke extra kondezatore, pogotovo za brutalna lampashka pojachala...vidim messa boogie, predpostavljam heavy sound...sa dobrom acustichnom prostorijom
napanjenim njakalom to the edge, tako da zvuchnici/kutija dodju do izrazhaja, koji kondezator mikrofone postavljen na pravom mestu prozrokuje meni mnogo vishe prihvatljiviji puniji mesniji(body) i prljaviji raw zvuk to work with...pogotvo condezator iza kutije...probaj...obichno mi u final mixu ispadne da je to uglavnom nosechi zvuk a 57/421 su tu on top za detalje...ovako neshto...obozhavam drvenu(box) acustiku sa malim shupljim stejdzhom za extra bottom rezonaciju...
Attached Images

bukajenauka is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2009, 02:37 PM   #675
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

nemaju svi md421..

meni su super rezultati sa sm57 re20 i geminijem..

btw, i dalje ne kapiram kako ti je to "pokretan" studio?

pozdrav
HeatMan is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2009, 12:13 AM   #676
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

odličan ti je koncept, bravo!
Ne, zasad imam u ormaru samo 57icu, par akg451 koje evo svečano obećavam da ću početi da koristim u tu svrhu!
Lična mi je želja da nabavim md441, mislim da je super zanimljiv kao neka 3ća fora.
Dobrodošao na forum
Old 12-02-2009, 08:32 PM   #677
spidermusic
Senior Member

spidermusic's Avatar

Evo nekoliko slicica sa poslednjeg snimanja:

Name:  Bubnjevi 1.jpg
Views: 1031
Size:  44.6 KB

Name:  Bubnjevi 2.jpg
Views: 1013
Size:  49.0 KB

Name:  Bubnjevi 3.jpg
Views: 1025
Size:  50.3 KB
spidermusic is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2009, 09:15 PM   #678
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

opaa.. jes ti to menjao bubnjeve?
HeatMan is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2009, 10:27 PM   #679
Ad Fines
Stara Rumski Elita 2003.

Ad Fines's Avatar

Zanimljivo, al ipak imam pitanje.....
Malo je oft....
Jesu li overi malo prenisko i zasto je mic na hh u ovakvom polozaju?
Nisam do sad nikad ovako postavljao, pa me zanima kako je ispao snimak.
Meni overi imaju poziciju tako da je snare otprilike u sredini kod slusanja kad okrenem jedan over lijevo a drugi desno(pan).
Ovaj mic od hh kupi dosta snare-a a i zrak iz istog prestavlja opasnost.
Po mom....mozda grijesim.
Ad Fines is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2009, 11:53 PM   #680
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

ne bi trebalo da kupi dosta snarea jer ga sam hihat zaklanja. Overi su kontam tu jer tako čovek svira, meni je to pecanje uvek zavisno od stila sviranja i žanra muzike. Mene jedino buni što mi se čini da ima dosta denfera na bubnju, što ne obećava neki sound, osim ako nije roots-reggae u pitanju.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules