|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#51 | |||||
Pro Member
|
![]() Quote:
Tako da ce mi za to melodyne najvishe i trebati, a koliko sam video tu ne bi trebalo da imam problema... mada da budem iskren, do sada ga nikada nisam koristio ![]() Quote:
da to uvek vidim ![]() Quote:
![]() hmm nisam tu nishta primetio, mislio sam da si mislio na zoom... mada opet mislim da dosta toga zavisi i od toga kako je chovek navikao da radi... Quote:
tutorijalu "jedan od njih" rekao: nije mi bitno dal cu da kipujem svakako cu da stavim limiter. jbg onda ta pricha pada u vodu xe xe plus ako na to dodash onliki broj ko vrednost reglera... (od koga se ja stalno istripujem da je peak)... mogli su latinske nazive biljaka da stave za vrednost reglera... broj je totalno nebitan.. ako ti tiho pojachacesh, ako je glasno smanjish... zar ne? ![]() Kapiram i poshtujem ja taj stav, al koliko puta sami plagovi chim se uchitaju znaju da dodaju malo ![]() Ne vidim nishta loshe u tome da se ima jedna informacija vishe... ako zatreba... ![]() i da, chemu prikaz kompresije u mixeru? Po chemu je to vredniji parametar za geldanje nego za slushanje... ako cemo da se vodimo prichimo "necemo brojeve" ![]() ako to ne kapiram... ![]() Quote:
Ja sam josh tishi po kanalim (-16/15) a taj deo se nalazi u "donjem domu" i na skali izmedju -12 i -24. Pa chim pogeldam mixer sve mi deluje zalosno xe xe Raspon izmedju -6 i 0 na kanalu bi mi bio mnogo korisniji (u toj razmari) na main out-u i bus-ovima nego na samim kanalima ![]() Ako su vec kopirali PT, onda nisu ni ovde morali da izmishljaju toplu vodu xe xe |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ima jos ljudi koji se zale na horizontal scroll, to sam video... U Cubase-u recimo je ona ruka na srednjem kliku mnogo dobra stvar, tako sam podesio i Reaper. U Pro Tools-u se isto skroluje na shift+wheel ali mnogo brze se krece ekran... Primera radi ako imam neki rep vokal i neki rep bek vokal koji nije bas najtacniji, ja sinhronizujem jedan taj bek na lead i dok dodjem do sledece stiha u beku, moram 10-ak puta da izrolujem wheel i za 5-6 sekundi sam tamo... Ako je recimo event u centru, jedan roll me dovede do eventa da bude levo, drugi roll, vidim pola tog eventa, treci roll napokon sam ga prosao, pa onda cetvrti, peti, sesti dok dodjem do sledeceg eventa u kanalu ako me kapiras... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Pro Member
|
![]()
AaaaaDa, sad se setih da si pominjao i pre "cubase ruku"...
Ja to u C5-tici radim ovako: - shift + f - selektujem bek, alt + s - odradim shta hocu pa ponovo shift + f ili - shift + f - 4 (zoom tool) pa selektujem, i onda opet zoom out shift + f = zoom full out alt + s = zoom to selection horizontaly (misim da u orginalnim prechicama nije ovako) |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Evo sad pokusavam, bas bih voleo da probas u nekoj od moj sesija tako ![]() Al nije tema o tome, verovatno i u S1 ima nacina biti brzi, treba se priviknuti, nego ovaj bag me ubi |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Gledao sam vec, nije pokazao nista sto resava moj problem... Sam kaze u njegovom Fast Editing videu, "Editing is nice tool, but don't let it be a crutch" , "If you have to do edit on every bar on a recording, just re-record it" ... Ovo sto on pokazuje je smesno ![]() ![]() Na zalost to za mene ne vazi, ja nemam izbora, ljudi nece da se presnime kad je snimak los, kamo li da se presnime zbog losijeg performansa, mogucnosti su danas ucinile ljude lenjim... Ne samo da nece da se presnime, nego nece ni da nauce tekst napamet pa se snimaju iz milion tejkova, bar po bar, tu mora da radi heavy editing i tako je ... Last edited by Jan; 17-04-2016 at 12:32 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
ishlo... bar ne dovoljno brzo ![]() Pa vrati se na 3.2.0, poshto koliko vidim to nije jedini bug na kecu... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Pro Member
|
![]()
ja uskoro planiram da ucim i da skroz predjem na s1 nadam se da necu da imam previse problema
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Pro Member
|
![]()
Mislim (i nadam se) da necesh, mada i ja tek pochinjem s tranzicijom... al za sada obecava
![]() Za rewire sam video da moze, al nisam probao... ali nisam video ni da ljudi neshto kukaju, pa kontam da je valjda uradu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Pro Member
|
![]()
elem, revert na 3.2 mi je resio problem sa bagom...
Gledao sam tutorial za ovaj njihov console shaper, ovaj njihov lik kaze da se "magija" desava kad signal predje 0dbFS, kaze "Snimajte vi tise, ali pojacajte u projektu", to uopste nema smisla da tako prefader i pre-insert gigantsi pojacava signal, ja kad namestim sound koji hocu tu vise nema headroom-a da stavim efekte na inserte.... Moraju to da rese, super im zvuci konzola, pa makar da je najobicniji soft clip, super je trip |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Presonus Studio One V. 3 | djzolika | Audio Software | 22 | 30-05-2015 08:48 PM |
Presonus Studio One 2.5 | djzolika | Audio Software | 108 | 03-06-2014 12:59 PM |
Presonus studio one Pro | Inovative_kg | Audio Software | 9 | 27-12-2010 05:27 PM |
Presonus 24.4.2 studio live | Hepek | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 03-02-2010 08:53 AM |
Presonus Studio Live? | Hepek | Computer Hardware | 0 | 21-01-2010 01:25 PM |