Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 16-04-2016, 06:54 PM   #51
Haxli
Pro Member

Default Re: Presonus Studio One 3.2

Quote:
Originally Posted by Jan View Post
S1 mi je zgodan kad treba da radim pitch korekciju na mnogo kanala zbog Melodyne-a. U isto vreme slusam kako zvuci sa muzikom itd... Reaper mi je i dalje dobar za manje komplikovane projekte, jer sto vise efekata ubacis i sto je komplikovaniji routing to vise grafika krene da zuri u odnosu na zvuk, i utisak mi je da S1 ipak radi bolje pod opterecenjem od Reapera.
Ja obichno volim da sve drum samples prebacujem u battery, nekako mi lakshe da "menipulishem" dalje...
Tako da ce mi za to melodyne najvishe i trebati, a koliko sam video tu ne bi trebalo da imam problema...
mada da budem iskren, do sada ga nikada nisam koristio

Quote:
Svidja mi se sto mozes recimo vu-meter da ekspandujes, i njegove neke plaginove na mikseru, tako neke fore su mi skroz kul...
Generalno volim sve shto je opciono, da sam primoran da uvek to mora tako, ne bi mi bash bilo zanimljivo
da to uvek vidim

Quote:
VCA faderi se lakse prave recimo, selektujes trake "Add VCA Fader for selected track", u Reaperu desni klik na trake pa VCA Slave, pa na master traku pa VCA master itd trte mrte
Cela ruting filozofija mislim da je extra odradjeno... bash je pojednosavljeno do maximuma...

Quote:
Nije mi problem horizontalni zum, nego horizontalni skrol.
hmm nisam tu nishta primetio, mislio sam da si mislio na zoom... mada opet mislim da dosta toga
zavisi i od toga kako je chovek navikao da radi...

Quote:
A koliko ja znam nikad nisu imali opciju da pokazuju value po traci Kao u fazonu deviza da treba da se bavimo muzikom a ne brojkama...
Poverovo bi ja njima u njihovu iskrenost i brigu za muziku al shta da radimo s chinjenicom da u njihovom
tutorijalu "jedan od njih" rekao: nije mi bitno dal cu da kipujem svakako cu da stavim limiter.
jbg onda ta pricha pada u vodu xe xe plus ako na to dodash onliki broj ko vrednost reglera... (od koga se
ja stalno istripujem da je peak)... mogli su latinske nazive biljaka da stave za vrednost reglera... broj je
totalno nebitan.. ako ti tiho pojachacesh, ako je glasno smanjish... zar ne?

Kapiram i poshtujem ja taj stav, al koliko puta sami plagovi chim se uchitaju znaju da dodaju malo
Ne vidim nishta loshe u tome da se ima jedna informacija vishe... ako zatreba...

i da, chemu prikaz kompresije u mixeru?
Po chemu je to vredniji parametar za geldanje nego za slushanje... ako cemo da se vodimo prichimo
"necemo brojeve" ...video sam da i PT to ima, samo ne znam koliko sam ozbiljnu stvar propustio
ako to ne kapiram...

Quote:
Ja bih voleo da mogu da konfigurisem metar da mi -12dbFS na kanalima zapravo bude 0... Od prilike mi najglasniji kanali pikuju na -12 do -10, to verovatno moze da se podesi u Reaperu, moram da proverim.
E to bi vec bilo genijalno!!!

Ja sam josh tishi po kanalim (-16/15) a taj deo se nalazi u "donjem domu" i na skali izmedju -12 i -24.
Pa chim pogeldam mixer sve mi deluje zalosno xe xe

Raspon izmedju -6 i 0 na kanalu bi mi bio mnogo korisniji (u toj razmari) na main out-u i bus-ovima nego na samim kanalima
Ako su vec kopirali PT, onda nisu ni ovde morali da izmishljaju toplu vodu xe xe
Haxli is offline   Reply With Quote
Old 16-04-2016, 07:04 PM   #52
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by Haxli View Post
hmm nisam tu nishta primetio, mislio sam da si mislio na zoom... mada opet mislim da dosta toga
zavisi i od toga kako je chovek navikao da radi...

Ima jos ljudi koji se zale na horizontal scroll, to sam video... U Cubase-u recimo je ona ruka na srednjem kliku mnogo dobra stvar, tako sam podesio i Reaper. U Pro Tools-u se isto skroluje na shift+wheel ali mnogo brze se krece ekran... Primera radi ako imam neki rep vokal i neki rep bek vokal koji nije bas najtacniji, ja sinhronizujem jedan taj bek na lead i dok dodjem do sledece stiha u beku, moram 10-ak puta da izrolujem wheel i za 5-6 sekundi sam tamo... Ako je recimo event u centru, jedan roll me dovede do eventa da bude levo, drugi roll, vidim pola tog eventa, treci roll napokon sam ga prosao, pa onda cetvrti, peti, sesti dok dodjem do sledeceg eventa u kanalu ako me kapiras...
Jan is offline   Reply With Quote
Old 16-04-2016, 07:48 PM   #53
Haxli
Pro Member

AaaaaDa, sad se setih da si pominjao i pre "cubase ruku"...

Ja to u C5-tici radim ovako:
- shift + f
- selektujem bek, alt + s
- odradim shta hocu pa ponovo shift + f
ili
- shift + f
- 4 (zoom tool) pa selektujem, i onda opet zoom out

shift + f = zoom full out
alt + s = zoom to selection horizontaly (misim da u orginalnim prechicama nije ovako)
Old 16-04-2016, 08:45 PM   #54
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by Haxli View Post
AaaaaDa, sad se setih da si pominjao i pre "cubase ruku"...

Ja to u C5-tici radim ovako:
- shift + f
- selektujem bek, alt + s
- odradim shta hocu pa ponovo shift + f
ili
- shift + f
- 4 (zoom tool) pa selektujem, i onda opet zoom out

shift + f = zoom full out
alt + s = zoom to selection horizontaly (misim da u orginalnim prechicama nije ovako)

Evo sad pokusavam, bas bih voleo da probas u nekoj od moj sesija tako

Al nije tema o tome, verovatno i u S1 ima nacina biti brzi, treba se priviknuti, nego ovaj bag me ubi
Old 16-04-2016, 10:45 PM   #55
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

https://www.youtube.com/watch?v=hYXN...&nohtml5=False

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline   Reply With Quote
Old 17-04-2016, 12:30 AM   #56
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by alavuk View Post

Gledao sam vec, nije pokazao nista sto resava moj problem... Sam kaze u njegovom Fast Editing videu, "Editing is nice tool, but don't let it be a crutch" , "If you have to do edit on every bar on a recording, just re-record it" ... Ovo sto on pokazuje je smesno Ja bih progledao kad bi tako "los" performans imao svaki put, malo mrdne gitaricu na dva mesta slipovanjem na grid

Na zalost to za mene ne vazi, ja nemam izbora, ljudi nece da se presnime kad je snimak los, kamo li da se presnime zbog losijeg performansa, mogucnosti su danas ucinile ljude lenjim... Ne samo da nece da se presnime, nego nece ni da nauce tekst napamet pa se snimaju iz milion tejkova, bar po bar, tu mora da radi heavy editing i tako je ...

Last edited by Jan; 17-04-2016 at 12:32 AM.
Old 17-04-2016, 02:42 AM   #57
Haxli
Pro Member

Quote:
Evo sad pokusavam, bas bih voleo da probas u nekoj od moj sesija tako

Al nije tema o tome, verovatno i u S1 ima nacina biti brzi, treba se priviknuti, nego ovaj bag me ubi
Ja to planiram da "ponesem" sa sobom u S1... ja sam nekada probao s tim skrolom i rukom i nije mi
ishlo... bar ne dovoljno brzo

Pa vrati se na 3.2.0, poshto koliko vidim to nije jedini bug na kecu...
Old 17-04-2016, 09:37 AM   #58
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

ja uskoro planiram da ucim i da skroz predjem na s1 nadam se da necu da imam previse problema ))) nisam stigao jos da ogledam sve tutorijale ali veoma banalno pitanje kako se ponasa sa rewire-om ????? posto nekad cubase ume da zabaguje doduse sa rebirthom i nekad i sa reason-om ...

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline   Reply With Quote
Old 17-04-2016, 08:26 PM   #59
Haxli
Pro Member

Mislim (i nadam se) da necesh, mada i ja tek pochinjem s tranzicijom... al za sada obecava

Za rewire sam video da moze, al nisam probao... ali nisam video ni da ljudi neshto kukaju, pa kontam
da je valjda uradu...
Old 17-04-2016, 11:10 PM   #60
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

elem, revert na 3.2 mi je resio problem sa bagom...

Gledao sam tutorial za ovaj njihov console shaper, ovaj njihov lik kaze da se "magija" desava kad signal predje 0dbFS, kaze "Snimajte vi tise, ali pojacajte u projektu", to uopste nema smisla da tako prefader i pre-insert gigantsi pojacava signal, ja kad namestim sound koji hocu tu vise nema headroom-a da stavim efekte na inserte.... Moraju to da rese, super im zvuci konzola, pa makar da je najobicniji soft clip, super je trip
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules