|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#51 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Member
|
![]()
Nije ni poenta da se odmah po insertovanju plaga na kanal cuje jasna razlika, kao npr. kod Decapitatora ili Devil Loc-a i slicnih.
Poenta je da se od pocetka miksuje u NLS, jer se na taj nacin dolazi brze do zeljenih rezultata. Suma vise instanci ovog plaga daje taj neki 'nedigitalni' karakter, i jednostavno ti manje treba eq-a i kompresije na trakama u mixu. Zato i IMO nema svrhe da samo tutnete ovaj plag na gotov miks. Licno nalazim da drive dugme ne treba skoro uopste dirati (izuzev ako se zeli tretirati kao efekat), i da treba uci sa oko ~0 dBVU ('simuliranih' 0dBVU, sto je -18dBFS RMS u mom slucaju) u plag. Kao i kod MPX/Kramer master tape plaga, nije isto ako se udje sa npr. -18 dBFS u NLS, i kad se udje sa -10 dBFS pa se drive steluje da daje -18dBFS signal. Zato sve nivoe treba srediti pre NLS. Imajte na umu da metar na NLS nije VU iako tako izgleda, vec obican peak full scale metar, tako da gadjajte da vam peak-ovi ne idu iznad -6 (prosecno oko -12) dBFS. Naravno, pritom koristite i usi ![]() Ja ga ponekad koristim tako sto ga printujem na sve trake, pa ih re-importujem u projekat i nastavim sa daljom obradom, mada mi uglavnom kampuje kao zadnji pre-fader insert na traci. Last edited by Heavy Jerk; 24-04-2012 at 06:27 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Member
|
![]()
vst je zami?ljen tako da je razlika suptilna na jednom kanalu, ali kada ga stavi? na ba? sve i to prije miksa, kick, bass, snare, hi hat, bass ,vocal, gitare, grupe..... i kad ih sve bypassa? trebao bi tek onda stvoriti osjetnu razliku, ?to se po meni ?uje i bez driva, sva tri rade razli?ito.
e sad je sam pitanje jer se to tebi svi?a. probaj ga stavit prvi na sve kanale u miksu, i grupe, i na master. i na to napravit miks. probaj level ma?ovat i provjeri razliku: nadam se da ju ?uje?, e sad dali ti se svi?a ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Member
|
![]()
ma da je sumnjivo, ?to nisu stavili auto gain, kao kod kramer tape, tamo mi se to ba? svi
|
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Pro Member
|
![]()
Meni se NLS jako dopao.
Definitvno treba da ide na pocetak lanca. Sa takvim pristupom jako je sleican prilaz miksanju kao na Harison mixbus-u. Tj. slican "analogom" putu. Drive itekako ima efekta i audibilan je ali onaj prvi "wow, radi" utisak pada u vodu kad skontas koliko unisti tranzijente. Odlican je na bas-u i pomaze da bude "topliji" ali na nekim drugim elementima ume drasticno da unisti zvuk. Neve mi se zasad najvise dopao, pogotovo za master bus zbog nacina na koji mu "drive" radi. SSL je jako agresivan i po mom misljenju nije bas veran oreginalu (bar ne onom u Pinku). Mike kanal br. 12 mi se dopao za kick trake generalno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
A ovde drugacije pise?...
![]() 1. As a virtual summing box or summing console: The NLS Channel is inserted on the last insert of the DAW audio tracks, like a direct out routed to an analog console. The NLS Buss is placed on the first insert of the master track (or any other buss), just as the stereo return would be routed from the analog console back to the DAW. |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Member
|
![]() Quote:
of your DAW audio tracks, and the NLS Buss can then be inserted at any point on the buss or master track. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Stigao Poco | La notte | DSP forum | 23 | 15-04-2008 11:22 AM |
STIGAO SSL Alpha-Link | roginator | Audio Produkcija - Tehnike | 4 | 23-05-2007 10:03 AM |
Stigao Auralex!!! | Gianfranco | Dizajn i konstrukcija studija | 33 | 16-09-2005 09:07 AM |
Stigao UAD-1 | idekius | DSP forum | 2 | 20-06-2005 12:20 AM |
STIGAO RME - FIREFACE 800... | Mandragora58 | Computer Hardware | 4 | 14-08-2004 05:15 PM |